Topikgazda: Törölt felhasználó 2003. 07. 22. 10:41

Miért?  

Ugrás a cikkhez
22% emelkedés az év eleje óta. Miért lett a legjobban teljesítő blue chip a Richter? Lehet-e folytatása az árfolyam emelkedésnek? Az elmúlt másfél kereskedési napot korrekció jellemezte ugyanakkor a 11,200 Ft-os szintről megindult emelkedés gyakorlatilag töretlen trendjében ez teljesen normális elmozdulásnak számít. Végig tekintjük az árfolyam emelkedés belső indokait: (1) devizaárfolyamhoz kapcsolódó félelmek csökkenése, (2) adókedvezmény elnyerése, (3) az eredmény előrejelzések túlteljesítése és az EPS várakozások konstans növekedés és (4) nemzetközi trendek.
Nem gondoljuk, hogy forradalmian új tényezők vonultathatók fel a Richter árfolyamemelkedése mögött, ami változott az csupán a befektetői megítélés.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=31913
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 13. 12:44
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2003. 07. 22. 15:36
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Hm. Ez azért számomra nem teljesen meggyőző, hisz a piac csurig van déjtréderekkel, akik rögtön ráugranak az ilyen pletyire, ergo simán megfordulhat a parketten a 10-szerese is a csomagnak, anélkül hogy az igazi vásárló akárcsak a töredékét be tudná gyűjteni. Láttunk már ilyet, meg olyat is, hogy a nagyvevő taktikusan folyton visszarakta az árat, hogy ne verődjön fel az egekbe az ár, meg hogy ne lehessen tudni, mikor hagyta abba végleg a vásárlást, mikor árkarbantart, vagy mikor profit-realizál csupán egy "baráti" befektetőnek. De leszögezem, nem látom mostanában az mmts-t. Pörög benne a KH, vagy más gyanúsan nagyon?
Törölt felhasználó 2003. 07. 22. 13:51
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
A felételezett Richter pakett elsikkasztással szándékosan nem foglalkoztunk. A "sejtések" szerint 15-én vett először a K&H, hogy pótolja a hiányt. Azóta a feltételezett hiány 4.5-szöröse fordult meg a parketten, tehát az árnak már több mint zuhanni kellene...
Törölt felhasználó 2003. 07. 22. 13:26
Előzmény: #1  portfolio
Bocsi, de nem azért volt a nagy hajtás a ricsiben, mert a Vitéz Kőbányai Önkormányzat papírjait elrulettezték a Kulcsárék? Persze én az elmúlt napokban nem láttam az mmts-t, meg amúgyis információ hiányos állapotba kerültem tőzsdeileg.

Topik gazda

amro
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek