a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
az egyetemista nem volt jó példa, szvsz. ő nem kap se nyugdíjat, se mást. csak (pl. utazási) kedvezményeket. szóval eltartani nem kell őket, legalábbis nem nekünk, hanem a szüleiknek.
tokos, és úgy szerinted az általad és utánad fizetett adóból el lehet tartani 3 embert, pl. egy nyugdíjast, egy egyetemistát és egy rokkant nyugdíjast? Nem mondom hogy nem, de egy átlagfizura vetítve nem valószínű.
Ha leegyszerűsítjük a dolgot kb. ennyi ember jut a te adódra.
(nyilván a cégek is adóznak, de utat, hidat... is építenek valamiből.)
Teljesen igaz. A történelem során eddig minden kisérlet kudarcba fulladt, amely a "gazdagok" többlet-adóztatására irányult.
Talán tanulni kéne ebből végre...
Lényegében egyetlen fontos kérdés van még hátra: mit szól az AB a szolidaritási adóhoz?
Azt nem tudom, hogy az AB mit szól, én személy szerint azt gondolom, hogy szolidaritási adót azoknak kellene fizetni, akik nagyon szolidárispoknak érzik magukat (pl. megszavazták ezeket a tetveket).
"Még több orvos mehet külföldre a kormány javaslata miatt
2007. február 27., kedd 13:07 InfoRádió / Torda Júlia
Ellehetetleníti az orvosszakmát és külföldre kényszeríti a fiatal orvosokat az a kormányrendelet-tervezet, amely szerint az állam a végzősök kétharmadának nem finanszírozná a szakorvossá válást - véli az érintetteket képviselő szervezet szóvivője. Saját zsebből ez 200-300 ezer forintba kerülne havonta."
Ez iszonyatosan nagy kár a nemzetnek.
Az orvosok kiképzése nagyon sokba kerül az államnak. Ha külföldre mennek dolgozni, akkor a taníttatásukra fordított összeg az ablakon kidobott pénz...
Az olyan kormány, amelyik a diplomásait arra ösztönzi, hogy külföldön vállaljanak munkát, az a nemzet legádázabb ellensége. :(
A Rogánról már azt hittem hogy valami bűntudat folytán kezdte szivatni a képviselők parkolását, de most világosodtam meg hogy mi is volt a kicsinyes érdek mögötte. :-)
Itt egy parkolós levél link
Itt van néhány reakció: link
Na mondom utánanézek ki is viszi ezt a Centrum Parkoló Kft-t:
"Kupper András (1026 Budapest, Endrődi S. u. 42.) ... közvetlen irányítást biztosító (90%) befolyást szerzett, a 2004. november 10-én " /Cégjegyzék
Kupper András nagybátyja szintén Kupper András, s mellékesen a Centrum Kft. egyik tulajdonosa
"... SZDSZ Új Generáció nevű szervezetének két alelnöke. Az MTI jelentése szerint mobilfeltöltő kártyát ajándékoztak Kupper Andrásnak, a fővárosi Fidesz-frakció vezetőjének, hogy "a jövőben ne a Centrum Kft. fizesse a telefonszámláját"." :-)))
"A Kupper-család érdekeltségi körébe tartozó Petrolex egy 1995-ös parkolási szerződés miatt keveredett jogvitába a fővárossal. A Centrum Parkoló Rendszer Kft. most azért perli a fővárosi önkormányzatot, mert az nem adta ki a parkolási díjat nem fizetők adatait. A Centrum jogelőde emiatt 1996 augusztusától nem fizetett használati díjat a több mint 1300 parkolóhely után beszedett pénzből. "
"a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ... 2003-ban 2,86 milliárd forintos bevételt ért el. A főváros közreműködésével működő két kisebb cég, a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás és a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ugyanabban az időszakban összesen 1,6 milliárdot produkált. A konkurensekkel ellentétben azonban az idősebb Kupper András érdekeltségében lévő vállalkozás egy fillért sem fizet a fővárosnak. " / link
Ezért b@szogatják a népet???
gondolom nemcsak a sajtkészítőkre, hanem úgy általában az egész tejiparra gondoltál.
vagy: miért pont az orvosok? az egyik legerősebb érdekérvényesítő brigád.
Az SzDSz fő programja a harácsolás, a lenyúlás. Amíg megvalósíthatják, maradnak.
Az adócsökkentés a néphülyítés része a dolognak, ha ragaszkodtak volna hozzá, be sem léptek volna a koalícióba. Csak akkor hogy valósíthatták volna meg a fő programot?
Kiváncsi lennék az SZDSZ véleményére erről a cikkről!
Mert azt mondták a koalíció kötésekor,hogy csak addig maradnak bent még a programjuk megvalósulását látják.
És az egyik része az adó csökkentés volt!
Ennek az első ciklusban sem tudtak megfelelni,emlékezzünk letoltgatyájú Kunce reklámjára.
2006-ban megint megigérték,és úgy tünik most sem lesz belőle semmi!
Kunce már ki is menekül mögüle!
A következő kampányba így már rá tudnak kenni mindent!
Igérni azt tudnak!!! link
Most én kérdezek!
Mi az a neoliberalizmus?
Mely országok, mely vezetőinek politikáját befolyásolta a neoliberalizmus az elmúlt 30 évben (elég ha az első kettő legjelentősebbet megnevezed)?
Az érintettek milyen intézkedéseket hoztak?
Mi lesz veled Magyarország?