Az alacsonyabb keresetű munkavállalóknál komoly terhet jelenthet a banki költségek megemelkedése, és a munkáltatók már kezdenek szembesülni azzal, hogy dolgozóik egy része inkább készpénzben szeretné a fizetését megkapni. Erre a jog szerint van...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=190366
Kösz. Ezek alapján gondolom, hogy neked nem csak 100-120k bevételed van havonta. Nekem is több van, mégsincs szükségem dombornyomott kártyára, mert nem járok pl. USA-ba. Igaz, hogy van netes vásárlásra külön kártyám, de annak az ára benne van a párszáz forintos számlavezetési díjban.
"Nettó 100-120 ezer forintos bér környékén havi 5-6 ezer forintos banki költség pedig jelentős tétel."
Ezt a költséget hogy sikerül összehozni ennyi pénzmozgással? Bankjegyenként külön tranzakcióval veszik fel a pénzt, és ha gyűrött, akkor pénztárba befizetik, és vesznek fel másikat?
Akarsz közösen dolgozni egy sikeres nemzeti csapattal, ami megvéd a multiktól és Teket Melindától?
Ne légy hülye, légy kis okos,
Csatlakozz a kormánypárthoz!
hát mondd, hogy van ez, testvér: alábbhagy az éberséged, elmész aludni, oszt a pirosak kizöldülnek, te meg végigpirulsz. ááá, te nem vagy olyan, dehogy, ez csak a csúnya látszat. gusztus dolga, én a gerincességet ennél többre tartom, mint amit tőled látok
"Amikor rákérdezett arra, hogy pontosan milyen jellegű hozzászólásokat kell írnia, egy fiatalember azt válaszolta neki, hogy mostanában nagyon sok a dolguk, előző nap például a moszkvai polgármester mellett kellett kiállni. Mindenkinek legalább napi száz hozzászólást kell írnia, a másik teremben ülőknek pedig legalább napi négy bejegyzést kellett írniuk. A cégnél dolgozók 36,5 dollárnyi rubelt és ebédet kaptak a nyolcórás munkáért."
Szivacs szerintem a rettenetes bank- és pénzügyi világ gyűlöletében most is barterezne vagy legfeljebb a sót tudná elfogadni pénzek. Javaslom, vegyen minden vagyonán sót, aztán számolgassa:)
Neki semmi nem tetszik, ami mai. És mindezt interneten osztja klímás irodából miközben állítólag tőzsdézik. Az én szememben az ilyen ember (legenyhébb kifejezés) hiteltelen. Ha barlangban mondja ezt remeteként, akkor tudom tisztelni a véleményéért (egyet akkor se értenék vele, de elfogadnám, mint más nézetrendszert).
ezenkívül a bankoknak is jó
nekik detto ott a szállítási, kezelési, feldolgozási költség
jó az mnb-nek is ahol a pénzkibocsátást végzik
kevesebbet kell nyomtattatni, feldolgozni, selejtezni, hamis bankókat kiválogatni, nyomoztatni utána
az aprópénz kezelése sem egyszerű
drága, nehezek az érmék elvesznek stb
azonkívül a nem kp-nél nem jelenik meg amiatt sem csere költség mert valamelyik MNB-s vezető a saját nevét tartalmazó bankjeggyel szeretne fizetni
a kúrmány pénzügyi tranzakciós politikájáról már egyszerűen felesleges beszélni, annyira hihetetlen szar és káros, úgyhogy ahhoz nem kívántam kommentárt fűzni
Mi lesz, ha tömegesen szüntetik meg bankszámláikat a munkavállalók?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=190366