Tavaly decemberben 18 ezerrel kevesebben keresetek munkát, mint egy évvel korábban, így a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) 254 800 álláskeresõt tartott nyilván. Egy év alatt az álláskeresõk száma 7%-kal csökkent.
megadtam három linket ahol utána tudsz nézni az általam megfogalmazott állítás valóságtartalmának remélem képes vagy rá, ennél többet nem tehetek ezért az adatok ott vannak... mindössze az utóbbi 8 évet kell beállítani... nem hiszem hogy ez problémát okozna neked persze azt elismerem, hogy egy kissé macerás összenézni őket, de nem reménytelen
úgy néz ki, hogy az épkézláb melósok léptek le leginkább nyugatra azok, akiknek nem büdös a fizikai munka és mindehhez nem is kell túlzottan magas idegennyelv-tudás
Hát már ahol,országon belül 200-240 ezer elvileg. De vannak szóródások. Egy kézi kapás napszám 2016-ban 5-ezer volt, tavaly 6-ezer, idén talán 7-ezer ft lesz vidéken.
és ahogy írtam benne van minden túlóra és egyéb juttatás is ezért lenne szükség az alap átlagbér megállapítására, aminek az alapja lehetne az alapórabér*168 a multik most kb 1000ft bruttó alapórabérrel veszik fel az embereket, ez havonta 168ezer bruttó!!!
A szellemi munkakörökben nagyon kevés helyen fizetnek túlórát. A fizikainál viszont jellemző. A valós képhez jó lenne látni egy eloszlást. Keresek, ha van publikus.
ok 294ezer, az nettó 200ezer kb. németország NETTÓ átlagkereset 1850EUR, kb 570ezer és most jön a poén! ezt a magyar bruttó átlagkeresetet úgy értük el, hogy a legtöbb multinál rengeteg a túlóra!!! Mondok egy életbeli példát. Anyukám szomszédjával beszélgettem, hogy mennyit is lehet keresni ott ahol ő dolgozik. A válasz : 4 szombati és 1 vasárnapi túlórával vitt haza nettó 210ezer forintot!!! (az kb 320 bruttó), vagyis átlag felett keresett +5 nap munkával!!! ahogy minden országban, úgy magyarországon is bevezetném az "alap bruttó átlagkereset" fogalmát, amibe kizárólag az alapbér számítódna bele. Na ekkor jönnének csak az elképesztően valós adatok!! A magyar átlagkereset ebben az esetben visszaesne kb BRUTTÓ 220ezer forintra!!! vagy még annyira sem! ami nettó 150-160 ezer forint körül van!!!! Vélemények?
Mélyben a munkanélküliség, sok állás áll üresen
Ugrás a cikkhez