A várt 180-190 ezer fővel szemben mindössze 78 ezer fővel bővült májusban a nem mezőgazdasági szektorokban az új álláshelyek száma. A növekedés a 2003. augusztusában elindult munkahelybővülési ciklus leggyengébb adata. Ezzel szemben kedvező, hogy a várt stagnálással szemben 5.1%-ra csökkent a munkanélküliség az 5.2%-os áprilisi rátáról. Az adatok arra vallanak, hogy agazasági növekeédsi ütem lassul, a FED kamatemelési sorozata hamarosan megszakadhat.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=54872
a nem tudomot általában csak értelmes emberek merik mondani olyan dolgokra amit hivatalból tudniuk kéne. És ez sokkal tisztességeseb mint hablatyolni inflációról, árfolyamról, egyensúlyról. Üdv
Törölt felhasználó2005. 06. 09. 17:21
Greenspan said "it's very difficult to know to know when that so-called neutral rate is, but we probably will know it when we are there because we will observe a certain degree of balance which we had not perceived before which will suggest to us that we are somewhere very close to where that rate is." vilagos ?
Hi! Szerinted miért növelték a kamatot (FED fund rate-et)? Én nem hallottam, hogy a gazdasági növekedést ezzel prompt gyorsítani/lassítani lehetne. Bár valamelyest lassítólag hat hosszú távon, rövid távon nem változtat ezen. A monetáris bázisra viszont kétségkívül hatással van, és a pénzszűke több csatornán keresztül is elvezet az infl. csökkenéséhez. Persz e jópofa volt a beírás zweifellos.
USA többet keresett a háborúkon, mint amennyit veszített... ...nem kell őket ezért sajnálni!!! Mi viszont sokat veszítettünk!!! (S sokat fogunk még veszíteni az olajár közvetett hatásai miatt...)
"Amerika a haboru koltsegeit maga fizette, mert a dollar gyengult az elmult 2 evben." Meg mindenki akinek $-ban denominált papírjai vannak... (pl. távol-keleti bankok, jegybankok, akik tömve vannak USA államkötvényekkel). Tehát nem igaz, hogy ő maga fizette. Sőt, a gyengülő $ az exportnak, a háborús konjunktúra meg a belső gazdaságnak jót tett. Lehet, hogy összességében még jól is jártak.
ECB 5 eve van nem 50 Amerika a haboru koltsegeit maga fizette, mert a dollar gyengult az elmult 2 evben. Ettol fuggetlenul nem kell oket felteni. Ezzel egyetertek.
Törölt felhasználó2005. 06. 06. 05:47
Még annyit hogy mióta van az eúrópai központi bank?50-éve?A FED?200-éve.Kié az első hely a világgazdaság tekintetében Amerika,tehát van fogalmuk arról hogy mit csinálnak,nagyon is.Nézd xsak meg a dollárt,milyen szépen erősödik.A háború költségeit meg amerika megfizetette a világgal mivel a dolxsi világpénz,úgy hogy ne féltsd őket.További szép napot!
Szerintem azért hogy a befektetéseket ösztönözzék,pl:a tőzsdére,a népesség jobban költsön,többet takarítson meg.Hiszen ha úgy vesszük a haború árát a világgal már megfizetteték,mivel a dollár világpénz.És nem utolsó sorban az amerikai gazdaság a világ hajtómotorja most és jövőre is az lesz.Szép napot.
Törölt felhasználó2005. 06. 05. 11:52
Tudom ez a téma nem ide tartozik barátom,mégis érdekelne a véleményed,és megtisztelnél vele.Most hogy a humet-nek visszautalta a pénzt az APEH-szerinted hogy fogják visszavonni a fellebbezést?Köszönö m válaszod és Jó egészséget és további szép napot!
Bondroid, rég láttam ilyen pontos és gondos elemzést a FED kamatpolitikájáról! A lényeg benne van; ebből mindenki láthatja, mekkora következetesség és álhatatosság várható a FED-től!
Mit gondol a Fed: Igazabol fingunk sincs mi tortenik. Nem ertjuk miert vannak az amerikai allampapir hozamok ilyen alacsonyan. Felemeltuk a kamatot, mert mar gondoltuk hogy alacsony, de senki nem veszi komolyan. Szerencser e a hosszu hozamok meg mindig magasabbak az overnight kamatoknal tehat nagyon meg nem baszhattuk el. Azt latjuk hogy nincs inflacio, de igazabol fingunk nincs miert, mindenesetre ennek azert orulunk es remeljuk megmarad bar sok rahatasunk ugy tunik nincs ra. Igazabol sejtesunk sincs hogy minek van befolyasa az inflaciora, mert ugy nez ki hogy a modelljeinket mind kivaghatjuk a szemetbe. A gazdasag mintha gyorsulna bar most ugy tunik lassul, de szerintunk fog meg gyorsulni is egyszer, de ezt meg at kell gondolnunk. Ha lassul a gazdasag akkor lehet hogy majd levagjuk a kamatot, de inkabb emelni szeretnenk mert nem akarunk hulyet csinalni magunkbol. De ez nem biztos. Az adatokat mindenesetre mi is figyeljuk es rogton lepunk ha vilagosabb a kep. Valamerre. Addig is sok szerencset!
Megszakadhat a FED kamatemelési sorozata (2.)
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=54872