Elállhat a bankszövetség a kormánynak átadott, devizahiteleseket érintő javaslatcsomagjától, olyannyira elmérgesedett a viszony a kormány és a pénzintézetek között - értesült a Magyar Nemzet. A Reutersnek a bankszövetség szóvivője úgy nyilatkozott,...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=159129
Attól hogy soha semmilyen hitelt nem vettem fel, azért tisztességesen tudtam fejlődni minden téren. Igaz nem olyan látványosan, mint sokan körülöttem, akik a "bank tulajdonát" képező autót és lakást haszmálták. De egy ideje jelentősen fordult a kocka és ők látványossan visszavettek az igényeikből, azaz visszafejlődtek. Jobb, ha tudod, hogy eladósodás nélkül ugyan lassabb, de tartósabb, azaz fenntarthatóbb növekedést lehet elérni. A hitellel ugyanis a jövődet éled a jelenben, ami visszaköszön elöbb-utóbb. Itt az ékes bizonyítéka világszerte.
Hagyjunk egy kis életteret unokáinknak is, ne legyünk annyira mohók, hogy fölélünk előlük mindent.
Mindössze azt, hogy azt csinálod-e, amit írtál?
Felelősségteljesen gondolkodsz - azt követően is, hogy nem vettél fel deviza alapú hitelt - és ennélfogva átlátod, hogy mi származhat abból ha sokan azok közül akik felvették csődbe jutnak.
Ja ás ha ránézel a piaci árfolyamokra (Ft, hozamok), akkor a Ft hiteleddel se lesz kisebb a tölesztőd, mint ha nincs a végtörlesztősdi (és emiatt nem szállnak el a hozamok és nem esik be a Ft).
"Hát erről lekéstél, végtörlesztek."korrekt"módon kiszállok.135ft-on vettem fel bukok 45ft-ot a bank "bukik" 70ft-ot,de elrakta az eddig befizetett pénzemet úgy hogy kb. egálban vagyunk bár én nem úgy érzem.Matematikailag kb jó"
Csakhogy te a 45 Ft bukódat SAJÁT DÖNTÉSEDNEK KÖSZÖNHETED. A bank meg úgy bukik 70 Ft-ot, hogy az ÁLLAM RÁKÉNYSZERÍTETTE A NEM PIACI ÁRRA.
Nagy különbség.
Viszont így, hogy végtörlesztesz, ugye tudod, hogy te magad is gyengíted a Ft-ot? Gondolom ennek tükrében Matolcsy szerinted is hülye, aki nem érti, hogy miért gyengül.
most, hogy így mondod észrevettem, hogy valóban a jól megmozgatta a hitel a gazdaságot.
Ha így haladunk még akár a középkorig is eljuthatunk. Ugyanis mindennek ára van. A jövő felélésének is :(
A Raiffeisen reklámot is csak az kajálja be, aki arra éhes :)
Hát erről lekéstél, végtörlesztek."korrekt"módon kiszállok.135ft-on vettem fel bukok 45ft-ot a bank "bukik" 70ft-ot,de elrakta az eddig befizetett pénzemet úgy hogy kb. egálban vagyunk bár én nem úgy érzem.Matematikailag kb jó.
"Vagy eldöntötték hogy minden adóst előbb vagy utóbb "kipaterolnak" a lakásából?"
Igen, el. Másnak kell.
Természetesen mélyen ár alatt, hiszen a válságban kockázatos befektetni ugyebár.
Síma vagyon újraelosztás. Egyszerű, hogyhogy nem érted meg?
Gondolom egy olyan csomag tetszene, amelyikben a bankok fizetnék helyetted a törlesztőd.:)
Felelősségteljesen gondolkodó ember idegen pénzben pár évtizedre nem adósodik el. Ha meg igen, akkor hallgasson és élvezze azt amit abból a hitelből vásárolt.
Hát nem is bánnám.Mert ez az ajánlatuk a pofátlanság netovábbja.Mindig ugyan azt csomagolják új köntösbe.Pl. mi lesz 2015 után? Erre nem kapunk választ tőlük.15-20-25 év törlesztők vannak vissza!2015 után kezdődik az egész hitelválság elölről csak akkor már 300ft chf-el.Vagy eldöntötték hogy minden adóst előbb vagy utóbb \"kipaterolnak\" a lakásából? Gusztustalan hernyó banda!
Meghiúsulhat a devizahitelesek újabb mentőcsomagja
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=159129