4 % választja az emelt szintű érettségit, mert másképpen is össze tudja szedni a plusz pontokat. Tanár szakra már csak az megy, aki más diplomát nem bír összekaparni.
Jövő borítékolható.
Elképesztőnek tartom, hogy orvosi egyetemre be lehet jutni szóbeli felvételi vizsga nélkül. Nekem még volt lehetőségem felvételiztetni, ahol a jelölteknek nem csak a tárgyi tudását vizsgáltuk, hanem egy nagytekintélyű professzor elnökletével a szakmai alkalmasságot is. Ezenkívűl a leendő hallgató kapott egy kis szellemi útravalót is az induláshoz, személyesen beszélgetett vele a szakma egyik kiválósága. Most a teljes személytelenség a jellemző, nyelvvizsga pontokkal (20% plusz pont) jutnak be emberek elvéve a helyet sokkal tehetségesebb diákoktól. Az első évesek tudásszintje nagyon leromlott.
Jelenleg zajlik az általános iskolai felső tagozatos tanárok átképzése "gyógypedagógusokká".
Ezentúl a tanítási idejük harminc százalékában a felső tagozatba juttatott analfabétákkal kell foglalkozniuk.
Ez elvonja az energát attól, hogy a közepes és jó képességű tanulókkal foglalkozzanak.
Kinek az érdeke ez a néphülyítés?
Erre könnyű rájönni, mert ennek szorgalmazója az SZDSZ. :(
További rombolás lesz, amit rebesgetnek, hogy a középiskolákban megszüntetik a biológia, fizika, kémia tantárgyat és lesz helyette valami tudományos katyvasz tantárgy...
A globális tőkének nincs szüksége magas színvonalú általános műveltségű népre. Biorobotokra van szüksége, akik dolgoznak, fogyasztanak, és csak annyira szaporodnak, amennyi kell a futószalag mellé.
Megveszik a politikusokat, akik szépen lecsökkentgetik az oktatási színvonalat zombi szintre...
Több régi tanárommal szoktam néha összefutni,
és egybefüggően mind azt állítja,
az szdsz gyakorlatilag lerombolta verte a közoktatást.
Egyre nevetségesebbek a követelmények,
mégis egyre romlik a tanulmányi eredmény,
a tanárok meg nem tudnak mit tenni,
mert (alsóban) se buktatni, se fegyelmezni,
se semmit nem tudnak.
Imént néztem a déli Híradót,
ismét megvertek a szülők egy diákot,
mert rá mert szólni a hülyegyerekére,
a Magyar Szülők Országos Szövetsége
pedig tiltakozik a minisztériumnál,
hogy ne 5, hanem 3-ból kelljen érettségizni,
mert akkor több ideje maradna a gyerekeknek
végiggondolni a pályaválasztási terveiket.
Mikor nekem volt a matek érettségim a vizsga után a tanárt kérdeztük, de csak ő is úgy tudta megoldani, hogy összeültek a matek tanárok és egyeztettek.
Állításuk szerint amit kaptunk az már főiskolai, egyetemi szint ezért azt nem is kellett volna berakni az érettségibe. No ezért lettem csak 3-as Matekból. (1pont kellett volna a 4.-eshez) :-D
szdsz -é az oktatási tárca az utóbbi 18 évből 10 évig talán...
Köszönjük neked magyar bálint...
Viszont a testnevelésben javulunk, mert egyre több diák veri a tanárokat...No nem szellemileg...
Törölt felhasználó2008. 05. 07. 11:33
most javítottunk egy-két éretlenségi dolgozatot a FÓRUMON :_)
Magyar oktatási színvonal