Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 11:28

Magyar oktatási színvonal  

link

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 20:34
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
4 % választja az emelt szintű érettségit, mert másképpen is össze tudja szedni a plusz pontokat. Tanár szakra már csak az megy, aki más diplomát nem bír összekaparni.
Jövő borítékolható.

Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 20:09
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Elképesztőnek tartom, hogy orvosi egyetemre be lehet jutni szóbeli felvételi vizsga nélkül. Nekem még volt lehetőségem felvételiztetni, ahol a jelölteknek nem csak a tárgyi tudását vizsgáltuk, hanem egy nagytekintélyű professzor elnökletével a szakmai alkalmasságot is. Ezenkívűl a leendő hallgató kapott egy kis szellemi útravalót is az induláshoz, személyesen beszélgetett vele a szakma egyik kiválósága. Most a teljes személytelenség a jellemző, nyelvvizsga pontokkal (20% plusz pont) jutnak be emberek elvéve a helyet sokkal tehetségesebb diákoktól. Az első évesek tudásszintje nagyon leromlott.
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 19:48
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Jelenleg zajlik az általános iskolai felső tagozatos tanárok átképzése "gyógypedagógusokká".
Ezentúl a tanítási idejük harminc százalékában a felső tagozatba juttatott analfabétákkal kell foglalkozniuk.
Ez elvonja az energát attól, hogy a közepes és jó képességű tanulókkal foglalkozzanak.
Kinek az érdeke ez a néphülyítés?
Erre könnyű rájönni, mert ennek szorgalmazója az SZDSZ. :(
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 19:24
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
A magyar szakos tanár szakra jelentkezőknek helyesírás előkészítőt kell tartani.
No comment.
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 19:13
Előzmény: #5  matgab
További rombolás lesz, amit rebesgetnek, hogy a középiskolákban megszüntetik a biológia, fizika, kémia tantárgyat és lesz helyette valami tudományos katyvasz tantárgy...
A globális tőkének nincs szüksége magas színvonalú általános műveltségű népre. Biorobotokra van szüksége, akik dolgoznak, fogyasztanak, és csak annyira szaporodnak, amennyi kell a futószalag mellé.
Megveszik a politikusokat, akik szépen lecsökkentgetik az oktatási színvonalat zombi szintre...
matgab 2008. 05. 07. 15:56
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Több régi tanárommal szoktam néha összefutni,
és egybefüggően mind azt állítja,
az szdsz gyakorlatilag lerombolta verte a közoktatást.

Egyre nevetségesebbek a követelmények,
mégis egyre romlik a tanulmányi eredmény,
a tanárok meg nem tudnak mit tenni,
mert (alsóban) se buktatni, se fegyelmezni,
se semmit nem tudnak.

Imént néztem a déli Híradót,
ismét megvertek a szülők egy diákot,
mert rá mert szólni a hülyegyerekére,
a Magyar Szülők Országos Szövetsége
pedig tiltakozik a minisztériumnál,
hogy ne 5, hanem 3-ból kelljen érettségizni,
mert akkor több ideje maradna a gyerekeknek
végiggondolni a pályaválasztási terveiket.
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 11:39
Előzmény: #3  matgab
Mikor nekem volt a matek érettségim a vizsga után a tanárt kérdeztük, de csak ő is úgy tudta megoldani, hogy összeültek a matek tanárok és egyeztettek.

Állításuk szerint amit kaptunk az már főiskolai, egyetemi szint ezért azt nem is kellett volna berakni az érettségibe. No ezért lettem csak 3-as Matekból. (1pont kellett volna a 4.-eshez) :-D
matgab 2008. 05. 07. 11:34
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
szdsz -é az oktatási tárca az utóbbi 18 évből 10 évig talán...
Köszönjük neked magyar bálint...
Viszont a testnevelésben javulunk, mert egyre több diák veri a tanárokat...No nem szellemileg...
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 11:33
most javítottunk egy-két éretlenségi dolgozatot a FÓRUMON :_)

Topik gazda

DonLaca
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek