Topiknyitó: TrendMan 2008. 04. 25. 01:31

MAGÁNVÉLEMÉNY  

Az M1 éjszakai Magánbeszélgetések c. műsorában mondta:

- A közszolgáltatások jelenlegi szinvonalát már meg kell őriznünk, mint a Jóléti állam alapköveit. Senki ne éhezzen, senki ne aludjon az utcán.

- Az az ország, ahol ahhoz, hogy az egyik helyről eljussunk a másikba autóba kell űlni, nem jó.

Nem normális és elfogadható az, hogy az egyes ember boldogulása azon múlik, hogy a vak szerencse véletlenül a társadalom egy olyan szegletébe sodorta, ahol esélye van érvényesülni. Ezt nem társadalomnak hivják, hanem Káosznak, ahol mindenki harcol mindenki ellen.

- Nem hiszem azt, hogy volt SZDSZ-es képviselőtársaim gonoszak, vagy rosszindulatúak - egyszerűen tévednek. Csakúgy, mint bizonyos dolgokban a Fideszes képviselőknek sincs igazuk.

(Talán azért, mert szájából nem pártérdek vagy gazdasági érdek szól, de Tamás Gáspár Miklós gondolkodik és beszél úgy, ahogy az ország vezetőinek kellene. Természetesen ez az én magánvéleményem.)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TrendMan 2008. 04. 25. 13:53
Előzmény: #12  TrendMan
Ha nem engedjük a társadalmi különbségeket egy bizonyos szinten túlmenni (közmunka-programok etc.), az olyan, mintha egy cég az árfolyam megtartása érdekében saját részvényt vásárol.

Bizalmat kelt és megteremti a további fejlődés lehetőségét.
TrendMan 2008. 04. 25. 11:07
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Jóságos embert keveset látok, de értelmes nyilatkozatok szép számmal vannak.
Sajnos ezek szinte mindig olyanoktól jönnek, akik nincsenek pozicióban.

A pénz és a hatalom elködösiti a szemeket, tompitja az agyat és csak rövid távon gondolkodik.
Törölt felhasználó 2008. 04. 25. 10:52
Előzmény: #10  TrendMan
így van: a hátrányos helyzetűeken nemcsak jóságból, hanem önérdekből is segíteni kell. különösen nagy baj, ha ezt jóságos, a nemzetért, hazáért aggódó emberek nem látják be. paradox egy helyzet mi?
TrendMan 2008. 04. 25. 10:40
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Bizonyos értelemben a legtöbb ember kisebbségi, nekem pl. korán meghaltak a szüleim. Az ezzel kapcsolatos nehézségeimet nem részletezem.

Ezért elkerülhetetlen a köz támogatásának és az egyéni kezdeményezésnek az együttállása, különben az ilyen-olyan szempontból hátrányba került emberek kiesnek a társadalom fősodrából és már nem tudnak visszakapaszkodni.

Lehet, hogy valakit ez jelenleg nem zavar, de elöbb-utóbb - a társadalmi különbségek növekedésével - mindenki megissza a levét - valamilyen formában.
Törölt felhasználó 2008. 04. 25. 10:40
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
És vallási
Törölt felhasználó 2008. 04. 25. 10:40
Előzmény: #7  matgab
Nemzetiségi
matgab 2008. 04. 25. 10:39
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
milyen kisebbségi vagy?
szexuális, vallási, faji, nemzetiségi vagy egyéb?
Törölt felhasználó 2008. 04. 25. 10:28
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Én kisebségi vagyok és elégedett vagyok az oktatásal és a társadalmi különbségek sem zavarnak.
Törölt felhasználó 2008. 04. 25. 10:25
Előzmény: #4  TrendMan
a szavazók a nyerteshez húznak, ez olyannyira kimutatható, hogy ha utólag felmérést csinálnak arról, hogy ki hova szavazott, akkor a nyertes később jobban "nyer", mint a tényleges szavazáson.

nekem azonban nem ez a bajom, hanem az a mód, ahogyan kezeljük a társadalmi különbségeket. Nagyon fáj, hogy kisebbségben maradok a lemaradó rétegek oktatásának fejlesztésére tett javaslatommal, ráadásul olyan érveket hallok, amelyek borzasztanak.

TrendMan 2008. 04. 25. 10:17
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Nekem sincs jó kedvem ... szociológusok kimutatták, sokan csak azért szavaznak egy irányba, mert azt gondolják, hogy mások is oda fognak szavazni - és ők a nyertes oldalon akarnak lenni.

Pedig a demokráciának független vélemények összességének kellene lennie, nem pedig üres mintakövetésnek.
És ha a mintakövetés és a fegyelmi politizálás már a pártok berkeiben is dominál, akkor rossz irányba megyünk.
Törölt felhasználó 2008. 04. 25. 09:54
Előzmény: #1  TrendMan
láttam a műsort és nincsen jó kedvem, különösen, ha figyelembe veszem a fórumtársak jellemző véleményét a témában.
TrendMan 2008. 04. 25. 09:44
Előzmény: #1  TrendMan
...

Topik gazda

TrendMan
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek