Szerintem is érdemes már belőle csipegetni.
1.mint írtad a stabil nyereség
2.vonzó osztalékhozam
3.főtulaj bármikor feljebb tolhatja az árfolyamot piaci vételekkel.
Az valoban nem volt normalis, h. 1,000 Ft-tal vezettek be, de ilyen osztalekhozam es stabil nyereseg mellett elgondolkodtato a vetel a jelenlegi arszinteken.
Volt ez a szutyok 700Ft felett is. 63200Ft-tal sikerült 13%-kal felhúzni. Oda teszi a tulaj az árat ahová csak szeretné, mert kizárólag nála van eladandó mennyiség. Forgalom nélkül felhúzza, majd a barmokat szeretné kitömi. Lazán lehet ez 1000Ft felett is átmenetileg úgy, mint a Hybridbox. A hard landing 50Ft alatt szinte biztos itt is, csak az a kérdés honnan kezdik el szórni. Ez történt a Kegben, Phylaxiában,Humetben,Genesisben. Ilyen a "jó" B kategória. Kamurali után jó esetben csak egy, többségében kettő darab nulla hiányzik a végén a befektetett összegből.
Ez érdekes? 97% fölött van a tulaj. Az ilyen részvényeket kivezetni illene. A Hybridboxnál is 3% alatt volt a közkéz, ami
mostanra 12%-ra hízott. Irreálisan magas áron lett bevezetve és a tulaj kitömte a balfaszokat. Elmebeteg, aki ilyen fost vesz.
Érdekes papír ez! Figyelni érdemes rá szerintem. Osztalék növekedhet, közkéz minimális, és a főtulaj vesz belőle nap mint nap. Könnyen megugorhat akár 500-ig is.
a féléves adatokból nekem inkább 20-25 ft jön ki. mondjuk pozitívum hogy részvényenként van benne 25 ft készpénz is. szerintem ezek alapján kb ez a reális ára ahol most van
Én is így gondolkodtam még augusztusban, aztán erre jött a borítás 180-ig. Nem értettem, de most már reálisabb az árfolyam. Ha jönnek a számok és a 30 Ft körüli osztalék, a 300-400 közötti árfolyam szerintem teljesen rendben van.
A minden évben 20% tényleg vakítás lenne előre mondani, Én az eredmény várakozást a Q2vel kapcsolatos portfóliós cikkből vettem, és elosztottam a részvény db számmal (6.000.000) :) Az új softwarerel még meg is lehet. Eddigi években legalább is az volt a tendencia hogy az üzleti eredményt kerek számra kifizették, többi meg eredmény tartalék és a következőévi osztalékhoz csapták hozzá.
Annyi osztalékot fog fizetni amennyi a.) Kulcsárnak kell b.) attól függően mennyi a profit
Nyilván ha nő a profit van esély nagyobb osztalékra ha nem akkor meg nem. De azért ilyen "minden évben 20%-kal növekvő osztalék" marhaságokat azért nehogy már valaki is elhiggyen. Még Kulcsár maga sem tudja mennyi lesz az osztalék, akkor az ismerős honnan tudná...
én úgy tudom egy ismerőstől, hogy minden évben 20 %-kal növekvő osztalékot fog fizetni.
és az idei számok úgy tűnik, hogy teljesülnek
, több nyelven megy a szoftverük és veszegetik külföldiek is ezt is olvastam már valahol
KULCSSOFT