Szükségessé vált egy olyan topic létrehozása, melyben pro és kontra meg lehet vitatni a részvénnyel kapcsolatos híreket, információkat kultúrált hangnemben, fundamentális és technikai elemzésekkel fűszerezve.
Az első fúzió a magyar tőzsdén A társaság a döntéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a fúzió megvalósítása új teret nyithat a vállalatcsoport jelentős volumenű, régiós növekedési terveinek megvalósításához. Az egyesülést követően:
Fúzió után 2019-ben az együttes árbevétel meghaladhatja a 200 milliárd forintot
A jogutód társaság menedzsment által becsült kapitalizációja - mai árfolyamon és a jelenlegi piaci viszonyokkal számolva - elérheti a 350-400 milliárd forintot
IFRS szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladhatja a 320 milliárd forintot
2019 évre tervezett EBITDA-ja pedig a 30 milliárd forintot
A vállalat kiemelte, hogy az egyesülésről a jogszabályok szerint döntő első közgyűlés tervezett időpontja 2018. év december hó 3. napja lehet.
Tökéletesen látod! Szerencsére a deviza hitelek lekerültek az asztalról, így csak a jóárasított magyar forintban lehet eladósodni. Kevésbé fájó, de a kamatok és az árak is oly mértékben emelkedtek, hogy ugyan nem sokkal (reálbérek emelkedése miatt), de rosszabb hiteleket lehet felvenni forintban, mint pl. 10-12 évvel ezelőtt.
Zelleréva idézet: "hát, lizám, ember tervez, kereskedés végez:) 119-es vételű est felét odaadtam 169-en, hogy mégis legyen nyereségem mára, 187-es set-et odaadtam 200-on, mára ennyi, délután nem leszek nem vagyok szomorú:) "
Alacsony kamatról mondanék valamit. 2006- ban nem 16-ban, hanem 2006-ban vettem fel ERSTE lakáshitelt 3,6%-os kamattal, a szerződés júliusban kötöttem, de új építésű volt a lakás, így novemberben lett meg a használatbavételi engedély ez alatt változott a kamat és 4,2% lett amin én fel voltam háborodva. Ez forint hitel volt 5 éves periódussal és mindenáron rádumálás ment,hogy kössek devizahitelt még a szerződéskötés napján is felvetették ezt.Akkor most milyen kedvezményes hitelekről hadoválnak, nem is értem mi ebben a szuperjó ??!! Most pedig azt látom az embereket ismét tömegével eladósítják a szuper 5-8%-os kamatokkal. Ezek mind magasabbak mint amit én kötöttem 2006-ban.Annyit sikerült elérni hogy minden új lakás árát sikerült alapból 10 millióval megemelni majd a lakásáfa mizéria miatt újabb 27%- al emelni. Az ÁFÁT lenyelték a befektetők, a 10 milliót pedig az egyéb beruházóknak nevezett vállalkozók.
Igy van..bar lassan ugy erzem felesleges eredmenyertekeleseket beirni, mert aki ert hozza az ugy is veszi, aki meg egyszeru mint egy faek az teletrollkodja a topicocat a szakmailag megalapozatlan hulyesegeivel/nem rad gondoltam termeszetesen/
Igaza lett Metwolf barátomnak. 1-2 nap után kitisztult a másik, eredeti topic. Azért hogy ne kelljen kétfelé olvasni, a háttérbe vonulok. Ha szükségesnek érzem, akkor újra elő fogom venni ezt a topicot. Jó szelet!
A BÉT az esésekkel szeretett együtt esni, az emelkedésekből pedig szeretett kimaradni. Megy a tőkekivonás, mi pedig a szakadék szélén állókkal tartunk: pl.: Törökország.
Már nincs ereje az emelkedésnek. Olyan, mintha hegygerincen járnánk, csak a szakadékok nagyobbak-nagyobbak.Az alacsony kamatok nagyobb eladósodást csináltak, mint a 2008 körüli időkben.
1-2 év van még hátra a válságig. Ez még nem az. Bár a bét eddig egész évben korrigált, így ha év végéig nem fog jönni egy rally, akkor biza nálunk veszélyes lesz a helyzet.
Beszéltem több hazai elemzővel is az elmúlt héten, véleményük szerint kisebb korrekciók vannak világgazdasági szinten, de a 2008-as válsághoz hasonló zuhanásnak a jeleit senki nem érzékeli még. Véleményetek?
és kuszaszem nénit láttam, hogy együtt ült a hétvégén a vezérrel egy páholyban egy meccsen.hm.befejezem..csak kb így szoktam magam rábeszélni egy vételre..bocs mindenkitől az offért :)
nem Bifes topk, de most vettem észre, hogy itt már a 2018as adatok vannak..elég meggyőző számokkal/ mondom úgy, hogy még nincs belőle, de jó hogy szóba került :)
KONZUM NYRT. FORECAST