Sziasztok! Eddig Matteo, Fairnando (az ő találó kifejezése a "konferencia":))és Matgab jelentkezett, hogy lenne kedve a dologhoz. Gondoltam új topic-ként interaktívan, gyorsabban találhatunk időpontot. Mondjuk, okt 19 kedd? Panama
P.S. Fiatal lesz a korosztály. Mindenki 30 alatt? Sajnáljuk Tancs, hogy nem tudsz jönni, bölcsességed hiányozni fog:)))
Kedves Laci3! Megkérdezhetn ém, hogy Budapesti vagy-e, mert ha igen akkor egyszer lejöhetnél egy konferenciára és ott kicsit részletesebben át lehetne beszélni a dolgokat... :) Tényleg, te most fektetsz be a Román tőzsdébe?
a román tőzsdei rendszerben a következő piacok léteznek: "regular odd - lot deal buy in sell out nyilvános kibocsátások piaca nem jegyzett részvények piaca vegyes piac" a regular piac az alappiac, ez ugyanaz, mind a mi kis itteni piacunk, de itt a kereskedett részvénymennyiség 100-nak a többszöröse lehet. Az "odd-lot" piac a standard mennyiségű csomagoktól kisebb részvénycsomagok piaca (ha jól értettem, 100 db-nál kevesebb). Itt a bevitt ajánlatok all - or - none ajánlatok (nincs részteljesítés), egyébként ugyanúgy működik, mint a standard piac. Ezek nekem is új dolgok, ezek szerint teljes rendszercsere volt a román tőzsdén, én ezt a rendszert már nem ismerem. JP - ezek szerint mégsem tudsz románul. Emil ment.
Bocs laci3, de errol megis tudnal valamit mondani, hogy mit jelent ez, szemlelteve mondjuk egy Pesti borzei esemnnyel fiktiven ;"az odd lot egyébként a kis összegű FOK (fill or kill) megbízások rendszere a tőzsdén belül"Elore is koszonom
JP, ha tudsz véletlnül románul, a http://www.kmarket. ro/documentare/arhiv a/bvb2.html link alatt mindent megtalálsz. a www.market.ro-n mindent megtalálsz, ami a román tőkepiaci szabályozást és (talán) szakzsargont illeti. az odd lot egyébként a kis összegű FOK (fill or kill) megbízások rendszere a tőzsdén belül
hát, ez az "odd lot" kifogott rajtam, de megkérdezem. www.van guard.ro állítólag az egyetlen online román brókercég (van english változata is), magyar nyelvűt (egyelőre) nem találtam
Laci3. Termeszetesen, eloszor is broker cegekrol szimatoloznank.Az egy elony, hogy magyarul beszelnek. Bar az emlitett broker cegnek (azt hiszem az emlitett cegnek) probaltam irni, de mintha nem letezne a cim. Minden6oval szolva, limit nelkul erdekel minden. udv. JP
hirtelen nem tudom, de megkérdezem bukaresti ismerősömet. Olyan brokicég, ahol beszélnek magyarul, nem lesz jó? 4 éve ilyen még volt - marosvásárhelyi székhellyel, de azóta sokminden megváltozhatott.
Kedves szakadar tozsdesek, nagyon komoly broker ceget lelte. Wedge, itt meg grafikonok is vannak, csak eppen napit nem leltem.De eddig ez a csucs.En nem tudom, hol lesz, es mikor a kovetkezo Konferencia, de a masodik Erdelyben lesz !! udv. JP
Jaaa, hat en nem erre gondoltam.Ilyenre nem jelzozom.Csak az tettszett, hogy laci3 beirasara , hoppa, egybol itt voltal. Kicsit bant, hogy neha nelkuled kell itt unatkozzam, tudod.
Laci3 ; Te vahu az En es a Mi emberunk.Remelem; El so kerdes; szerinted van ott lehetoseg interneten valo kereskedesre ? De egy cim is jo volna, ha tudnal adni; kerezsil@yahoo.com
aha. hát, én aktuális infoval ugyan nem tudok szolgálni, de ha valami technikai probléma van, vagy valamit nem találtok, vagy éppen a helyi nyelv sajátosságai miatt nem értettek, kérdezzetek.
"Konferencia"
P.S. Fiatal lesz a korosztály. Mindenki 30 alatt? Sajnáljuk Tancs, hogy nem tudsz jönni, bölcsességed hiányozni fog:)))