Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 16:01

Kezdő kérdés  

Üdv mindenkinek!

6 éve tőzsdéztem utoljára, aztán ki kellett vennem a pénzt, mert más irányba mentem el. Akkor se voltam igazán otthon a tőzsdén, azóta meg csak felejtettem. De nagyon izgalmasnak találom ezt a világot, és most újból folytatni szeretném.

Annó még tudtam, hogy reggel milyen külföldi tőzsde indexeket, részvényeket kell megnézni, hogy következtethessünk a magyar tőzsde aznapi alakulására pl. a Matáv, OTP és MOL részvények esetén (mindig ezeket vettem).

Ebben kérném a segítségetek, hogy miket érdemes néznem, mert egyrészről el is felejtettem, másrészről pedig gondolom azóta változott pár dolog.

Előre is köszönöm segítségetek.

Üdvözlettel,

Egy lelkes amatőr
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 01:04
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
lezárt tranzakciónként számítandó adózási tárgyévente
szembeállítható
daytrade esetén is szembeállítható
topikok címére és tartalmára egyaránt tudsz keresni
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 00:52
Sziasztok!

Lenne itt egy ket kezdo kerdes, lehet hujeseg de nem talalok ra valaszt.
Arfolyamnyeresegado:
1. Minden reszveny eladas utan szomoljuk vagy idoszakonkent?
2. A nyereseg szembeallithato a veszteseggel? Azaz ha csinaltam 10eft nyereseget es utanna 10eFt veszteseget akkor kell fizetni vagy nem?
3. Hogy van ez daytrade eseten?
4. tenyleg nincs forum kereso a portfolion?
Koszi a valaszokat!
Törölt felhasználó 2006. 03. 07. 16:28
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Tothb76!

Jaaj de jóó!

Köszönöm :o)
Törölt felhasználó 2006. 03. 07. 16:17
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
A legalapvetőbb dolgokat TA-val kapcsolatban tartalmazza az alábbi oldal:
link

A témával kicsit részletesebben foglalkozik (angol nyelvű):
link
Törölt felhasználó 2006. 03. 07. 15:16
Doki!

Nagyon hasznos a daytrader.hu, tozsdeliga.hu rengeteg ott az infó, nem fogsz unatkozni:)
Jó szemezgetést!
Törölt felhasználó 2006. 03. 07. 11:05
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Sziasztok!

Szemezek mostanában a technikai elemzéssel, de nem nagyon találok hozzá forrást.

Előljáróban egy kérdés: A trendvonal behúzását, amihez képest a támasszinteket meg ellenállásokat számítani lehet, azt mi alapján, és hova kell behúzni?

Valamint ha valakinek van valami írásos anyaga erről a témáról, illetve elemzési eljárásokról, nagyon-nagyon hálás lennék, ha el tudná küldeni nekem.

Köszönöm
Törölt felhasználó 2006. 02. 15. 15:16
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Még1x köszi.
matgab 2006. 02. 15. 15:06
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Kezdők csinálják az ellenkezőjét annak amit én csinálok és a végén a milliárdjaikból adják vissza legalább a kezdőtőkémet!:)
Törölt felhasználó 2006. 02. 15. 14:52
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
A Tőzsdefórumban van szótár pl link
Törölt felhasználó 2006. 02. 15. 14:30
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Tancs!

A legalapvetőbb tőzsdei fogalmakkal kapcsolatos oldat vagy doksit/pdf nem tudsz véletlenül?

Köszi.
Törölt felhasználó 2006. 02. 15. 14:21
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Kezdőknek ajánlva....
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 23:42
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Én a következőt fűzném hozzá.
A siker érdekében szükséged van még valós okosságra is, nem csak hírekre: daytrader.hu (a fórum, hamar meglátod, kik ott a komoly emberek)
Kicsit más, mint ez a fórum, mert több a tudományos és gyakorlati magyarázat
Speki papírnál fontos: Ha van viszonylag felesleges pár tízezred, akkor spekipapírokon teszteld le, hogy bejönnek-e a megérzéseid. Ha az arány a 80%-hoz közelít, akkor hallgass az emócióra, ezt az egyet merem bármikor állítani. Szerintem ez fontos, de hangsúlyoznám, hogy csak spekinél.
Remélem az újrakezdésnél a Bét reklámszlogenje fog nálad érvényesülni!!! :):)
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 19:17
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Szia tb336!
Előre bocsátom, hogy nem kibicként mondom neked, amit mondok, mert megfizettem a magam tanulópénzét. A legjobb tanács, amit adhatok, hogy mielőtt nekiállsz tőzsdézni, tanuld meg a legalapvetőbb tőzsdei alapfogalmakat. Az alapfogalmak tisztázása után próbálj meg belemélyedni jobban a Bollinger szalagok, Fibonacci szintek, trendek-trendváltó alakzatok világába. Közben figyeld heteken keresztül a különböző részvények árfolyammozgásait, próbáld elemezni, hogy mi történt, mi hogyan változott. A Portfolio-nak van egy webtrader nevű játéka, az éles bevetés előtt próbáld használni ezt, teszteld magad, hogy tudsz-e profitot realizálni. Nagyon nehéz, kiszámíthatatlan időszakban kapcsolódsz be, még gyakorlott tőzsdézőknek is nagyon nehéz kiszámítani a helyes irányt ( főleg választások előtt is vagyunk, ami még sikamlósabbá teszi a talajt ). Nem utolsósorban megbízható brókercéget is kellene találnod, aki nem vesze le inged-gatyád. Szóval vigyázz! Ez a tőzsde nem ugyanaz a tőzsde, mint hat évvel ezelőtt. Sok szerencsét!
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 18:54
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
devizánál persze: EURHUF, USDHUF, sorry.
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 18:45
Kedves (újra)Kezdő!

reggel+ nyitás: chartcenter.hu, japán(ázsiaiak) záró + usa záró
pl: link
HUN/EUR, HUN/USD mondjuk a portfolio deviza oldal

napközben: deviza végig,+ min egy közép eu. tözsde
(pl varsó:link
Érdemes yahoo-ra beregelni: link
Min 1 nyugati index folyamatosan (dax, ftse stb.), szintén pl. yahoo
hirlista.hu -> gazdasági hirek + gazdasági fórum (pl. portfolio) -> próbálj rájönni ki(k) mérvadó(k) :-)

Tapasztalatom szerint ez a minimum.
Ehhez 2-3 monitor elég is lesz! :-)

Remélem valami hasonló választ vártál.
Sikeres újrakezdést kívánok!
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 18:05
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Tancs:)
Én a külföldi indexeket a quote.yahoo.com -on nézem. Amúgy meg a portfoliot meg a tozsdeforumot olvasom hírileg meg fórumilag, a chartcenternek is megnézem naponta az ajánlóját. Sok kicsiből összerakok magamnak egy képet:)
Figyelgess és vágj bele, úgyis gyakorlatban jön rá egy csomó mindenre az ember, csak először ne sokkal csináld.
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 18:02
Érdemes lenne elkerülni a szét-vásárolt nagyokat. Nektek spejzolták 2003 óta. A legtöbb alapkezelő már nincs a pályán emiat. Későn kerültetek elő.
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 18:01
Még 1 megjegyzés: Pénznyelő 2. beírását csak utólag láttam meg,- így annálinkább hallgass Rá!
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 17:59
Kedves Tb336!
Tényleg sok minden megváltozott azóta, így az információgyűjtés lehetősége is. Javaslom, hogy nézd: www.money.cnn.com (yahoo is van), a magyar www.chartcenter.hu, a bet.hu-t stb.
A Chartcenteren van letölthető TA elemző program ,- a letöltéshez regisztrálj! Érdemes letölteni, mert amit kihagytál, visszamenőleg megnézheted.
Ja, és Pénznyelőre is érdemes hallgatni! :-)))
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 17:51
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Tb336, így nagy általánosságban nehéz bármit is mondani. Olvasgass híreket, főrumokat is (csak ne fogadj el benne semmit tényként), kezdetben csak a nagyobb papírokkal foglalkozz (később jöhet a hati és a speki papírok). Próbálj meg a nagyokkal középtávú (pár hét - pár hónap) trendeket megfoni, ne ugrálj ki be, mert apránként de hamar odaadod a pénzed a brokidnak. Annyi pénzzel kezd újra, amit nyugodtan el is veszíthetsz.
Ha bármi konkért kérded van, nyugodtan kérdezz, vannak itt olyanak akik szívesen segítenek és még érdemes is figyelni rájuk.
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 17:48
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Kedves tp1, ártalmas tippjeidtől kérlek kíméld meg a kezdőket. Szvsz amúgy aki egyszer tőzsdeközelben volt (és olvashattad milyen papírokkal foglalkozott) annyit már biztos megtanult, amit ezek szerint te még nem.
Törölt felhasználó 2006. 02. 13. 17:43
figyeld a rábát, a phylaxot, a linamart és az econetet, ezekben rövid és hosszútávon is van ráció.

Topik gazda

tb336
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek