Ön szerint ki(k) most a KEG Nyrt. főtulajdonosa(i), és hogy lehetne itt összefogásról beszélni, ha a közgyűlésen is csak mindössze 7%-nyi részvényes vett részt és az Ön felhívására sem jelentkeztek (tisztelet a kivételnek)?
Törölt felhasználó2012. 05. 07. 10:47
Tisztelt Fórumozók!
Mivel több hozzászólásban is megszólíttattam, továbbá látom a tranzakciók körüli számtalan bizonytalanságot, ezért néhány gondolattal kiegészítem korábbi írásaim.
A KEG részvények napi átlagos forgalma a 180 napos 7,2 millió Ft-ról 5 napos átlagban ( a megismételt Közgyűlés április 27-én volt ) alig 2 millió Ft-ra esett le! A 30 napos átlag is csak 2,8 millió, azaz talán mégis van hatása a közgyűlésen általam (is) követelt transzparenciának és a stratégiai program hiányosságainak….
Nos, olyan érzésem van a 48 Ft-ra is – ismét - beköszönő részvény eladások láttán, mintha ezeket továbbra is egy „ láthatatlan kéz” abszolválná, hogy az üzemi marzsból nem kigazdálkodható terheket valahogy fedezze, talán , hogy ezzel a KEG-et a víz felett tartsa?
Megvilágítom – mivel korábbi soraimat az idei várható üzemi nyereség lehetőségről az egyik fórumozó félreérthette - , hogy a várt üzemi nyereség felett a KEG –nek a beszámolói alapján tetemes bank és tőke költségei és várhatóan további egyéb költségei is adódnak 2012-ben , tehát vállalati (,sőt konszolidált ) szinten sem várhatunk nyereséget !
A csodavárás helyett ( vagy mellett?) egy tulajdonosi és apportőri megfeleltetés , a fő tulajdonosok összefogása és egy – az energetika és logisztika közép-, és hosszú távú irányait ötvöző – új stratégia segíthet olyan stratégiai befektetővel kiegészülve ,aki a forrásoldalt és a bankhitelnél kedvezőbb finanszírozást is biztosit(hat)ja.
Ugye valamennyien emlékszünk, amikor az Északi –tengeri platform ügy miatt a Shell kutaktól Németországban egy időre távol maradtak a vevők? Az óriás multi is beadta a derekát ….
Egyébként is a tőzsdén most jön a szokásos „ sell it and go away „ időszak ,nem ?
46-on állok venni, de nem tudom örüljek, ha megkapom, mert csak ezen a szinten van már vevő, és lassan komolyabb papírok is vehető szintre kerülnek......
50-53-as vételekkel ebbe is sikerült beleragadni, pedig nem vártam sokat, szerinted mi ennek a reális alja egy bizonytalan piacon, az a baj, hogy eddig volt tétel a vevői oldalon, most pedig egy kisebb befektető sem tudja eladni, hogy ne szakadjon az árfolyam
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?