Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 02. 21:55

Kamatadó számítás - HELP  

Miután nemsokára aktuális mutatvány lesz ez mindenki számára, talán itt lehetne összefoglani (vagy összezavarni) mit és hogyan kell kiszámolni a kamatadó miatt. Nekem a többszöri eladás-rávétel okoz gondot azonos részvénynél. De lehet, hogy csak túl bonyolultan akarom megoldani a számítást. :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 01. 04. 11:54
Előzmény: #6  Törölt felhasználó

na azért ennyire nem egyszerű a dolog, mert te párosíthatod össze a tranzakcióidat.
nekem például volt rengeteg OTP vételem és eladáson augusztus 31-e előtt és után.
Természetesen úgy kell párosítani, mintha a nyereségeid aug 31-e előtti eladásoknál lettek volna. A legdrágábban vetteknél pedig úgy veszed, mintha ezeket adtad volna el aug. 31-ét követően.
Az Otp-ből így többszázezer forint nyereségem volt 2006-ban, mégis a párosításoknak köszönhetően szept. 1-től 120e Ft veszteséget mutathatok ki, amivel szépen lecsökkenhetem az azóta megszerzett nyereségemet.

Törölt felhasználó 2007. 01. 04. 11:42
Előzmény: #5  tko_
:) kisfenyő legalább értessz engem? :)
tko_ 2007. 01. 03. 10:01
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Nekem 2 értékpapír számlám van.
de az egyiken szerencsére aug 30-tól nem csináltam semmit, így nem oszt nem szoroz :)
Törölt felhasználó 2007. 01. 03. 09:49
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Rgyorfi, nem értelek!
Nekem is ad az Equitas egy összegzést aug. 30-től dec. 30-ig, amiben benne van az ÖSSZES nyereség, az ÖSSZES veszteség és a brokidíj. Ők részletezik, h. melyik ügylet milyen beker és eladási ár között jött létre stb., és az összegek egyben meg vannak adva a végére. Ezt a 3 számot kell egymásból kivonni és kész.
(Részvényekről.)
Vagy Neked több brókercégnlk van mindenféle ügyleted?
Törölt felhasználó 2007. 01. 03. 09:24
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
köszi - haladok már, csak ne lenne annyiféle bekerülési értékem ugyanazon a részvényen, az összes ügyletet mind külön kell kezelnem.
Törölt felhasználó 2007. 01. 02. 22:04
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Semmi bonyolult nincs benne. Kapni fogsz a brokicégedtől egy papírt (ahogy egyébként eddig is volt ilyen, hatinál régen is kellett adót fizetni), amin rajta lesz összegezve: veszteség, nyereség, brokidíj.
Na most a nyerőkből levonod a bukókat meg a brokidíjat és ha ez pozitív, akkor ennek 20%-át becsengeted:) De ha a brokicégtől nem is kapnál összegzőt (tuti kapsz), az egyes ügyletekről akkor is van, csak össze kell adni. Nem értem, mi olyan bonyolult ezen.

Topik gazda

rgyorfi
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek