Kedves Matgab!
Ha UNIOS adószámmal rendelkező céged nevében árut vásárolsz egy unios tagállamban akkor, mint eddig nem kell az ottani forgalmi adót megfizetned.
Itthon szerintem sem kell ÁFÁT fizetned mindaddig amig ezt az eszközt nem idegenítetted el. egyébként a menetet az APEh sem tudja, mivel erre a szabályozás (gyakorlati) még nem jelent meg.
Ha UNIOS adószámmal rendelkező céged nevében árut vásárolsz egy unios tagállamban akkor, mint eddig nem kell az ottani forgalmi adót megfizetned.
Itthon szerintem sem kell ÁFÁT fizetned mindaddig amig ezt az eszközt nem idegenítetted el. egyébként a menetet az APEh sem tudja, mivel erre a szabályozás (gyakorlati) még nem jelent meg.
Import ÁFA
Gondola taim szerint:
HA EU-ból importálok, akkor az már nem nulla százalékos lesz>> Ki fizeti meg az ÁFA-t? Én (mint KFT.) az exportáló állam hatóságának? Vagy az exportőr fogja megfizetni, és velem kifizettetni a számlában? Kitől fogm tudni visszaigényelni, az APEHtől, vagy az exportőr ország adóhatóságától? Valaki írjon erről egy -két szót (esetleg maga a lejobb szaksajtó, a portfólió)!?
Köszönö m
matgab