Akár 600 ezernél is több magyar élhet jelenleg az Európai Unióban, ez a szám lényegesen magasabb a korábbi becsléseknél - derül ki a Portfolio összesítésébõl. A legtöbben hivatalosan Németországban élnek, de még Dániában is
Akit meg 3 eve kirugnak valamiert valahonnan, es 3 ev alatt nem talal munkat egy idegenforgalombol elo varosban... nyilvan Orbanekat kell keresni a hatterben..
Nem egészen. Kádár vasfüggönyén nem jutottak át sokan. A topic épp arról szól, már ki lehet menni és ki lehet menni. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez sajnos még Kádár népe.
Aki vállalkozó kedvű, aki beszél nyelveket, aki nem hülyébb egy migránsnál, az Európába vágyik. Pedig nálunk is lehetne európai körülményeket teremteni.
Egyik haverom Rosenheim -ben él, majd írok róla...
Szóval igaz hogy sok vesződség beindítani egy vállalkozást..és kell idő amig felfut, beindul rendesen a vállalkozás..és az is igaz hogy állandó törődést, odafigyelést igényel..+rengeteg energia fenntartani egy vállalkozást....állandó műszaki problémák - mindig tönkremegy valami....és ellenőrzést is kaphatunk bármikor...
(egyébként az utóbbi jópár évben nem nagyon cseszegetik az ellenőrök a vállalkozásokat.- amelyik rendes )
szóval hidd el megéri.
- Nem kell aggódni hogy tudjuk -e fizetni a számlákat...
- boltban sosem kell néznem hogy mi mennyibe kerül...ha megtettszik megveszem és kész..
- anyagi biztonság.
- Ha akarom tudok terjeszkedni , és tovább fejlődni..de ha megelégszem ennyivel már az is szép.
ez akkora előny, hogy megéri bármennyit is dolgozni érte itthon.
Haverom Rosenheim -ben. :
kb. 10 éve kezdett el dolgozni felszolgálóként..most Rosenheim-ben gondnok egy társasházban.
felesége meg tervező egy irodában. Na Ő keres igazán jól...persze senki sem árúlja el hogy mennyit keres, de építészként...szerintem 3800 Eurót megkapja..majd ma este találkozom haveromékkal..ksizedem belőle hogy mennyit keres az irodában...( mondjuk én gondnokként biztos megállnám én is helyemet, meg perfektül tudok németül...de eszem ágában nem lenne kimenni gondnoknak..) de hát ők tudják..
Itthon tartanak 3 lovat...évete 3 -szor fel szokott ülni azért rá..amikor itthon vannak...maradék időben a haverom gondozza őket itthon..
szerintem az a 3 ló elvisz évente 1.5 millió Ft -ot legalább...de hát valakinek ez a hobbija....
na jó, a kedvedért utoljára:
"ecsém", "baszki", "nyóc"
ez a szint a legalja
mivel, neked megfelel, sőt, az érvényességét prolongálod, ez minden más megnyilvánulásodat beárazza
hangsúlyozom, hogy így kizárólag az alulműveltek beszélnek
na jó, a kedvedért utoljára:
németbe
CSESZKÓBA
ez a szint a legalja
mivel, neked megfelel, sőt, az érvényességét prolongálod, ez minden más megnyilvánulásodat beárazza
hangsúlyozom, hogy így kizárólag az alulműveltek beszélnek, ami nem baj, hiszen vox populi, vox dei
hozzunk magunkkal még KÉT embert
van kikből válogatni
Toleráns vagyok. Ahogy bizonyos határokon belül tudomásul veszem a te nem épp' veretes stílusodat és azt, hogy "nincs kedved" helyesen írni, mástól is elfogadom az ő stílusát.
Az viszont nem járja, hogy pont a nincskedvemes csóka kössön bele egy hangulatfestő szóba és abból messzemenő következtetésre ragadtassa magát.
Aki a saját kezemunkájával szemben igénytelen, és lusta még néhány vesszőt is kitenni, az ne akarjon másokon számonkérni semmit!
Maradjunk ennyiben!
"ecsém, nekem nyóc te mit hiszel el" - na ez a proli stílus, ismét bemutattad.
Elhiszem, amit írtál magadról annak ellenére is, hogy ellentétben áll a proszto stílusoddal és az agresszív viselkedéseddel. Ha visszavennél ebből, akár még hitelesebb is lehetnél. Másoknak is.
na akkor erre is reagálok
muszály tavaj németbe, ezek a tipikus proli megnyilvánulások
hogy nekem nincs kedven nagybetűket írni ahhoz ennek semmi köze
viszont most megtudtuk, hogy számodra ez teljesen helyénvaló
ennyit rólad
ecsém, nekem nyóc te mit hiszel el
az pedig téged és az ismeretségeidet minősíti, hogy nálatok cseszkóba általános szóhasználat volt
én ezzel nem annyira kérkednék
ó, dehogynem műveltség kérdése
ismétlem magam: nálatok, a te "köreidben" nyilván ez a színvonal
A "nyóc", a "baszki" vagy az "ecsém" szóhasználat szerinted milyen végzettségre utal?
Mégis elhisszük az illetőnek a 2 diplomát és a 3 nyelvet.
A "megyünk ....-be" (cseszkóba, jugóba, lengyelbe, németbe, görögbe...) általános szóhasználat volt a 60-70-80-as években. Gyerekkorodban bizonyára te is hallottad akár a családban is. Ez nem műveltségi jellemző volt sosem, hanem elterjedt szóhasználat a köznyelvben.
Írja ezt, aki ilyen bunkósan fogalmaz:
"ecsém"
"baszki nyóc általános"
Egyébként pont te írsz hanyagul. A mondatokat nagy betűvel kell kezdeni és valamilyen írásjellel befejezni. Fórumokon néha eltérünk ettől, de olyan rendszeresen, mint te, kevesen engedik meg maguknak. - és még a számonkérésed is ugyanilyen hányaveti módon írtad le.
Igen, ez a jó kifejezés: többet engedsz meg magadnak, mint mások és másoknak - és nem csak írásban, hanem agresszióban is...
Ide vezetett a tömeges kivándorlás: több magyar lépett le, mint gondoltuk
Ugrás a cikkhez