Akár 600 ezernél is több magyar élhet jelenleg az Európai Unióban, ez a szám lényegesen magasabb a korábbi becsléseknél - derül ki a Portfolio összesítésébõl. A legtöbben hivatalosan Németországban élnek, de még Dániában is
Azt azért ne tévesszük szem elöl, hogy a szerző is azt állítja, hogy mivel nincsenek sem pontos sem egységes statisztikák, ezért ő is csak becsülni tud.
A becslésekböl, pláne a becsült adatok változásából levont következtetések pedig legalább annyira tükrözik a becslő prekoncepcióját, mint a tényleges folyamatokat.
Kb úgy, mintha mondjuk az apple vagy a kábel árfolyamáról nem lennének valós adatok, csak shortosok meg longosok "becslései" meg pletykák alapján próbálnának kereskedni. :-)
Pontosan.
A "szabad áramlások" volt az egyik fő érve, oka és célja az exszoc országok beléptetésének.
Mindenki megkapta amit akart, akkor most örülni tessék, ne pánikot kelteni: "Még nagyobb az EU-s integrálódás sikere: több magyar élt a szabad áramlás vívmányával, mint gondoltuk!"
Törölt felhasználó2017. 08. 30. 10:41
egyre több helyről jönnek a hírek a visszavándorlásról, értelemszerű hogy itt meg ilyen betámadós cikkek születnek....
Ide vezetett a tömeges kivándorlás: több magyar lépett le, mint gondoltuk.
Megint egy példa arra, hogy többnyire fogalmunk sincs a valós helyzetről. Mondjuk, a politikusokat sohasem zavarták különösebben a tények. Kipróbáltak már rajtunk egy csomó intézkedést anélkül, hogy halvány fingjuk lett volna a valóságról.
sokan kezdenek visszajönni
:)))))
állítólag van egy nemrég felfedezett délamerikai törzs, a kultúrantropológusok megfigyelték, hogy így számolnak: egy, kettő, három, sok.
Elhiszem. Én is 2011-ben mikor IMF +államcsőd veszélyt éreztem, elmentem Németországba dolgozni illetve előkészíteni az ottani terepet a családomnak,amennyiben a helyzet fokozódna. Az más kérdés hogy mivel a helyzet aztán nem fokozódott és a kedélyek is megnyugodtak,én visszajöttem Magyarországra.
Én nem csodálkozom hogy fiatalok-és néha idősebbek- elmennek több pénzt keresni.
Én inkább azon csodálkozom akik ma ezen csodálkoznak, mikor az EU csatlakozáskor nyilvánvaló volt hogy ez fog történni.
Ugyanakkor vannak biztató jelek is:ahogy a devizahitelezés mizériája lassan kezd megszűnni(már "csak" néhány tízezren szenvednek a több millió, tudatosan jégre vitt szerencsétlenek közül) és a bérek emelkedni, sokan kezdenek visszajönni. És még németek, hollandok stb. is telepednek le Magyarországon.
Szóval, nem kell pánikolni.
saját statisztikám
három gyerek három ország : Németország , Hollandia , Svédország
viszont mindegyik visszatér egy hónapra aztán 11 hónap kinnt
család tíz fiatalja közül Nyugat - Európában - 4 fő Svájc , Franciaország ( francia középiskolai alapokkal) vűállalkozók, többi 3 perfekt angol Hollandia - USAegy Görögországban vállalkozik
"Én éppen hogy kurcsányék alatt menekültem -szó szerint!- külföldre, és jöttem vissza azóta..."
mondd ki bátran, lebuktál mint ügynök és a GRU moszkvába menekített.
"Akkor most mit tetszenek naponta jajveszékelni hogy elmennek ?"
Igen, pontosan ezt csinálják. Mintha ez függene attól hogy ki kurmányoz... Én éppen hogy kurcsányék alatt menekültem -szó szerint!- külföldre, és jöttem vissza azóta...
"Ide vezetett a tömeges kivándorlás: több magyar lépett le, mint gondoltuk"
A szerző logikusan levezeti: a zöme az EU csatlakozás óta/miatt.
A kérdésem csak az: ezzel nem számoltak a csatlakozáskor? Nem volt nyilvánvaló hogy ez fog történni, nemcsak Magyarországon hanem az újonnan csatlakozó minden tagállamban? Nem volt nyilvánvaló hogy az EU csatlakozás egy beetetés, a gazdag országok így jutnak szabad piacokhoz és jól képzett olcsó munka erőhöz?
Akkor most mit tetszenek naponta jajveszékelni hogy elmennek ?
Ide vezetett a tömeges kivándorlás: több magyar lépett le, mint gondoltuk
Ugrás a cikkhez