Nem mindennapi a Humet mai teljesítménye, az eddigiekben 45 és 61 Ft között, 35%-os sávban forogtak a papírok a kereskedés során. A kötélidegekkel rendelkező spekulánsok igen szép napot élhetnek át, főleg ha jókor adtak-vettek.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143
nézz az indexekre egy évnél távolabb is kérlek.....semmit se estünk eddig. Humi se esett semmit. Látom, elfelejtetted a 15 ft-ot ....
A dax a legutóbbi 2000-es válságban 3000 alá benézett, és az tized ekkora válság volt kb. A rv-piacok bizony összeomlanak, csak idő kérdése. Te mást hittél? Olvasd talán át az e heti híreket. Hihetetlen, hogy ennyire ne legyenek képbe a bét kis spekái, v. legalábbis ugy tesznek, mintha....
Egy éves esés után, amely során a legtöbb részvény lefeleződött, de van, amelyik értékének 2/3-át is elvesztette?
Bessz piac vége (még ha csak ideiglenesen is).
Ez a tempó nem tartható a végtelenségig, (de sztem még egy évig sem) különben összeomlik a részvénypiac.
Akkora baj pedig azért nincsen.
Egy lőporos hordón ülünk. Csak most jó értelemben.
Már a nagymamák is shortban csücsülnek. (Nálam short az is, ha valaki eladja, amije van és készpénzben ül, jó beszállóra várva.)
Egy évet estünk számottevő korrekció nélkül.
Ez nagyot fog szólni. Azt nem mondom, hogy holnap. Még csak azt se, hogy a jövő héten. Nagyon késik...
Csúnya lesz. :)
Lip, ha te elég ügyes vagy ahhoz, hogy meglásd az árfolyammozgásokat napi szinten, akkor vegyél 42-őn. De följebb ne!
Én nem vagyok ennyire ügyes. Általában jóval a legalja fölött szoktam venni, és jóval a legteteje alatt eladni.
Eleinte én is próbálkoztam elcsípni mindenfélének a legalját. A forgatókönyv szinte mindig ugyanaz volt:
Vártam, vártam, hogy megy még lejjebb, megy ez még... Le is ment. Aztán kicsit fel. Nem baj, majd veszek, ha megint lemegy. Lement picit. Örültem. De nem baj, megy ez még, megy ez... Aztán picit felment. Kicsit feljebb, mint elsőre. Szentül megfogadtam, hogy ha lejjebb megy, beleveszek. Lejjebb ment. Nem baj, megy ez még, megy lejjebb... Úgy tört ki, mint a vulkán...
Aztán jött a következő lépcső, amikor eljutottam ésszel odáig, hogy rájöttem, nem lehet elkapni az alját.
Akkor az alja közelében igyekeztem venni, és ülni rajta.
Szóval belevettem. Kicsit lement. Ültem rajta. Elindult felfelé. Aztán lefelé... Na mondom, ezt megjátsszuk, és eladtam. Mondván, hogy majd még 5-10%-al lejjebb visszaveszem. Lement 7%-ot. Nem baj, megy ez még lejjebb, megy ez még... Nem ment, fordult. Fölé ment az eladási áramnak. Na mondom nem veszem vissza, majd ha alá megy, vagy legalább megközelíti. Alá ment. Nem baj, megy ez még lejjebb... Fordult. És sosem ment többet alá...
Egy ilyen esetre konkrétan emlékszem. 650-en vett Genesis-emből kis nyerővel kiszálltam olyan 680 körül és nem sikerült visszaszállnom. Két éve történt. Meg akartam játszani 5-10%-ot. Emiatt lemaradtam egy 400%-ról. Szerinted mérges voltam?
Szóval aki ugrál és megpróbál megjátszani apróbb árfolyammozgásokat, az nagyon ráfarag.
Mert minél rövidebb távra tekintünk, annál bizonytalanabb a mozgás.
A daytrade pedig már a szerencsejáték kategória. Mert bármelyik nap beeshet egy-egy (akár a trenddel ellentétes) nagyobb megbízás.
A világon talán egy tucat sikeres daytrader van. Én egyszerűen feltettem a kérdést magamnak: én közéjük tartozom? És válaszoltam rá.
Már többször mondtam, hogy pár napra előre a rosseb se tudja.
Nem nagyon látom a változást a BÉT-en. Egyelőre túl sok volt a negatív hír, innen illene kicsit visszakorrigálni.
De csak illene, ugyebár.
A Humi ellenálláson van. Kemény ellenálláson. Vagy megfogja (sztem 80%), vagy nem (20%, ugye).
Ennél többet nem tudok mondani. Olyan nincs a tőzsdén, hogy 100%. Illetve van.
Termelő és növekedő cég, hosszú távon mindig fölfelé megy.
Mottóm: a fák nem nőnek az égig, de a kutakat sem ássák a magmáig.
Egy fontos dolog most: vigyázó szemeteket Amerikára vessétek.
Ha ott fordul a hangulat, előbb-utóbb itt is fog.
A Humetre ajánlásom tartás. (Bátrabbak és türelmesebbek vegyék nyugodtan 50 alatt.) Majd szólok, ha ez változik.
SZVSZ
Törölt felhasználó2008. 09. 14. 21:07
Előzmény:
törölt hozzászólás
a bét ennél csak döglöttebb lesz. Kiváncsi vagyok, hol fogunk járni, mondjuk 4000-es dax mellett.....
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143