Topikgazda: matgab 2005. 05. 20. 08:44

Hétfőn folytatódik a 100 kis lépés - Téma a szociálpolitika  

Ugrás a cikkhez
Tovább folytatódik a kormányzati offenzíva, hétfőn több mint 10 lépéssel újra bővülhet a 100 kis lépésként kommunikált program. A téma most a szociálpolitika, amelynek a Népszabadság szerint elemét képezi az egységes gyermektámogatási rendszer bevezetése. Hétfőig mindenesetre kevés már az idő, de ebbe pont belefér egy formális, egy informális és egy mini kormányülés megtartása.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54301
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 21:26
A száz lépés jó programm mert elindít jónéhány amúgy is fontos reformot.Végre valaki erre elszánja magát a rendszerváltás óta.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 19:29
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Hm... Hm...
És ti még az én kis árfolyamnyereség (néha azért van ;)) utáni adómat is ezeknek adnátok hm... hm...
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 18:50
Előzmény: #2  matgab
matgab: jo volt a forditas :))
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 14:40
Előzmény: #2  matgab
Nagyon hasonlóan látom én is a dolgot. Egyébként már indítottam egy topicot, ezzel kapcsolatban de a kutya sem volt rá kiváncsi.

A legnagyobb gond szerintem, hogy a koalíció elsősorban saját hasznát nézi. Megpróbál minél olcsóbban minél több szavazatot begyűjteni, ezt pedig azzal annál a rétegnél teheti meg, ahol a kevés is sok.
Bár az effektív támogatás így lehet, hogy kevesebb, hiszen a támogatás sokkal nagyobb arányban alakul át jövedéki adóvá, mint általában.

Ha az a cél, hogy a "rászoruló" réteg reprodukálja önmagát, akkor jó esélyünk van, hogy az újabb rendszerrel célt érünk. Ugyanakkor az országot ez nem viszi előre. Az elmúlt jópár év bebizonyította, hogy bár többen lettek, de felemelkedni nem tudtak, legfeljebb csekélyke töredékük. Mégis mit várnak, mitől fog megváltozni a helyzet? Attól, hogy többet adunk nekik? Attól biztosan nem, azzal csak azt fogjuk elérni, hogy rájönnek, milyen jó rászorulónak lenni. És ha a gyerek is ezt látja otthon, akkor meglesz a jó példa. Miért változtatna?
saru 2005. 05. 20. 11:13
Fekete János, - az MNB évtizedekig volt elnöke, - mintegy éve, - Bokros 100 pontját követően, - három pontban határozta meg országunk kitörési pontjait, amely a következő:
1./ Mezőgazdaság,
2./ Tranzitszerepünkből eredő előnyök kihasználása,
3./ Termálvizeink.
Csak megemlitem, hogy Fekete János ugyanekkor javasolta, hogy az autópályaépitéseket csak külföldi hosszúlejáratú hitelekkel kellene finanszirozni, - nem költségvetési pénzekből, - hiszen azok helye számos ágazatban meg lenne / egészségügy, oktatás, stb /, ráadásul a kedvező kamatok miatt ez olcsóbb is, csak én teszem hozzá, hogy ez esetben a finanszirozó pénzintézetek figyelemmel is kísérik a beruházások megvalósitását, ezáltal lehet, hogy a költségek kb megfeleződnének?
matgab 2005. 05. 20. 09:09
Előzmény: #1  portfolio
A követekző mondatokkal kapcsolatban van kifogásom:
A családtámogatási rendszer átalakításának valószínűleg az igazságosság és rászorultság lesz a kommunikációs vezérmotívuma, az új rendszert az Orbán kormány által átalakított szisztémával próbálják szembe állítani.
Ezért a divat-politikusi blődli semmitmondó mondatért mennyit fizetnek a politikusnak, aki ezt megalkotta?
A cél az, hogy a Medián felmérése szerint közepesen igazságos rendszer igazságosabb legyen. Ez minden bizonnyal arra sarkallja a kormányt, hogy a támogatásokat az alacsonyabb jövedelmű csoportok felé csoportosítsák át jelentősen növelve támogatásukat, miközben csökkentik a magasabb jövedelmű csoportok szubvencióját.
Én magamat a magasabb jövedelműek közé sorolom, de vmit nagyon elb@szhattam, mert szubvencióval nem találkoztam még, legfeljebb elvonás csökkentéssel...
Ért sük ezalatt azt, hogy ismét csak a kisebb jövedelműeket (kevésbé szakképzett, esetleg adócsaló, kisebbségi munkakerülőket) támogatják a munkahelyteremtés helyett...Bravó!
Valószínűleg a költségvetés helyzete nem engedi meg a családtámogatási ráfordítások növekedését, így az átalakításnak lesznek vesztesei.
Magyarul: az ország nagy szarban van és a politikusokon kivül mindenki bukni fog rajta...
A Népszabadság szerint az igazságosság és esélyegyenlőség megteremtésének szándékával készülő szociális intézkedéseket a kormány összeköti adó- és járulékpolitikai kérdésekkel.
Igen ez az amitől tartok...!

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek