Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 03. 10. 16:45

Hamecz: komolytalan volt az IMF-program  

Ugrás a cikkhez
A korábbi magyar gazdasági válságokkal ellentétben, amikor fizetési mérleg válságról beszélhettünk, ma szolvencia, azaz az állam fizetőképességével kapcsolatos bizalmi válság van Magyarországon - állapította meg egy mai konferencián tartott...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=111540
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 11. 10:08
Előzmény: #4  elemes
Hamecz erősen ügyködik saját hitelessége ellenében, a régebbi hivatalnoki életében nem hallhatunk hogy mit is gondol valójában. Most coming out-ol ;)
Aki ma fix árfolyamot mond ami szerinte "megvédhető" lett volna, az szerintem túl sok rajzfilmet látott életében :)
elemes
elemes 2009. 03. 11. 08:54
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
kanyisz,

örülök, hogy van önbizalmad, ha eszed is lenne ennyi, az OTP alapkezelő téged kért volna fel igazgatónak :-)

az IMF hitelkeret feltételeként legalább azt ki kellett volna kötni, hogy az eladósodás folyamata megálljon. ez sokkal rugalmasabb, mint egy ÁHT hiány kritérium, amivel kb azt sikerül elérni, hogy -- ha betartjuk -- akkor is a tavalyi 73%-ról idén év végére 80% fölé nő a GDP arányos adósságráta, miközben egyébként a magyar állam hitelképtelen.
Törölt felhasználó 2009. 03. 10. 21:18
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Nagyjából ezt akartam mondani, csak valamiért magamban tartottam :)
Törölt felhasználó 2009. 03. 10. 21:10
Előzmény: #1  portfolio
Ha azt feltételezzük, hogy a nagyanyámnak lánctalpa volt, akkor Ő lenne ma a villamos.

Vajon miért kellene egy rövidtávú hitelfelvételnek a válság egyik mélypontján középtávú célja legyen. Ilyen baromságokról az tud csak értekezni, aki még sohase volt valódi döntési helyzetben.

És vajon mi értelme feltételezni, hogy még 10 évig a kamatfelár pánikszintű lesz? Lehet, hogy az lesz, de akkor dobhatjátok ki az ablakon az összes használhatatlan modelleteket.

Topik gazda

kanyisz
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek