Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2023. 08. 25. 15:17
Előzmény: #3936  WLM
Hagyjuk már ezt. Nem azért szabták Messire a Barcát mert az apuka fizettet ezért. Azért mert Messi olyat tudott amit más nem és jobban megérte hozzá igazítani a csapatot mint bármi máshoz. És ez is évekkel később volt csak amikor már nem egy remek szezonja volt a Barcában.
Aztán pedig ahhoz milyen csapat igazítás kell amikor megkapja félpályán a labdát átver 6 védőt és berúgja a gólt? Messi csodát művelt a Barcában akkor amikor Ronaldinhoval játszot amikor Suarezzel amikor Neymarral amikor mással. A keret a 17 év alatt amíg ott játszott sokszor lecserélődött. 
.
Persze a foci egy csapatjáték és senki se nyer egyedül VB-t meg BL-t. Mondhatnánk hogy 10 Balmazújvárosival Messi se jutna messzire a BL-ben. De a foci nem így működik. A legjobbakat vonzák a jobbak és ezárt kerülnek össze egy egy csapatba és játszanak a legmagasabb szinten egymás ellen. Egy messi ha Balmazújvárosból indul akkor is kitűnt volna és végül eljutt a topra. Ha nem a Barcában akkor máshol. Egy Böde Dani ( imádom a srácot de azért legyünk reálisak ) ha a Barca akadémián kezd és végig egyengetik az útját se lett volna alap kezdő a Barcában és nem építettek volna csapatot köré. És hiába lett volna ott Iniesta meg a többiek nem rúgott volna 10 gólt se egy szezonban.
.
Szóval hülyeség azt mondani Messit csak a csapattársak emelték fel. Ugyanezt akkor elmondhatnánk bárkire mert senki se falábú csapattársakkal nyert BL-t. De nem egy játékosnak lehetősége volt a legjobb klubbok legjobb kereteiben játszani mégse érte el töredékét se annak amit Messi. És aki látta élőben játszani Messit az tudja hogy a srác tényleg mi mindenre képes és nem a csapattársak viszik a válán. Inkább ő vitte a csapatot a hátán még a karierje legvégén is.
.
Egy PSG-ben ahol nem rá volt kihegyezve a csapat, 35! évesen fej fej mellettt teljesített a csapat csúcssztárjával aki elvileg a pályája csúcsán volt. ( 29/6 Mbappé mérlege 16/16 Messié ) . Messi 21 és 22 évesen a 2008-as és 2009-es Barcában ahol Eto meg Henry voltak a sztárok 50 mecsen 38 majd 47 gólt szerzett. Csoda ha köré és Xavi és iniesta köré építette Guardiola a csapatot? Xavi 2015-ben hagyta ott a barcát, Iniesta 2018-ban. Messi még ekkor is 30-35 gólokat szerzett a ligában és 45-50 gólt a szezonban. 
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 15:02
Előzmény: #3938  kukacponthu
Nem, de WLM uram tuti érti h. mire gondoltam.
kukacponthu 2023. 08. 25. 14:47
Előzmény: #3937  Törölt felhasználó
Messi egyedul jatszik?
Ez oda-vissza ervenyes…
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 14:01
Előzmény: #3936  WLM
Tiszteletem. Szívesen elfogadnám az okfejtést, ha CR7 mindig egyedül játszott volna tizenegy ellen. 
WLM 2023. 08. 25. 13:46
Előzmény: #3927  Törölt felhasználó
Imádlak Ex uram, de ebben nem értünk egyet. A valaha..... címet, egyértelműen kizárhatjuk. Ügyes kicsi törpöcske volt, nem vitás, de, ha nem a rászabott Barca tagja lett volna, még a legelvakultabb rajongói fejében sem merülhetne fel ilyesmi. Őt naggyá tették a hűséges csapattársak. CR sokkal komolyabb.
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 13:16
Mo Szalahot egy IFA-platónyi pénzzel meg az iszlám-kártya kijátszásával unszolja jobb belátásra az emberjogi élharcos koronaherceg:   

https://sport365.hu/nemzetkozi-foci,szaudi-foci,salah-a-futballtortenelem-legnagyobb-fizetesi-ajanlatat-kapta,160420
kukacponthu 2023. 08. 25. 11:42
Előzmény: #3933  Törölt felhasználó
Az igazan nagy moka a varazslo odacsabitasa lett volna, de sajnos Iniesta nem csatlakozott, ot szivesen megneztem volna meg utoljra.
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 11:20
Előzmény: #3932  kukacponthu
Nagyon jó, hogy említetted Busquets-t. Fantasztikus volt látni a Barcában is, hogy milyen alázatosan alárendeli a saját esetleges játékosi ambícióit Messi folyamatos kiszolgálása érdekében. Ilyen az az udeális együttműködés, amikor 1+1 az nem kettőt ér a pályán, hanem legalább hármat. És mindezt azon az abszolút csúcsszinten!
kukacponthu 2023. 08. 25. 11:07
Előzmény: #3931  Törölt felhasználó
Tehat akkor abban egyezunk, hogy nem 100%-ban csak Messi a Miami megtaltosodadanak egyetlen faktora, szuper!
Busquets nalam minden idok egyik legjobbja azon a poszton, aki ujraertelmezte ezt a poziciot.
Igen, Messi foldonkivuli, ebben sincs vita!
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 10:55
Előzmény: #3928  kukacponthu
Nem maradt ki, pár hete említettem őket. Nélkülük nem tudna érvényesülni, kell valaki, aki labdákat ad neki. Nézd meg a régebbi Messi-videókat a neten, mindenhol mindig őt keresték a labdákkal a Barcában is, mert neki mindegy volt, hogy a pálya melyik részén kapta meg a labdát. A Miamiba is kellett legalább két olyan régi társ, akiknek már nem kellett elmagyarázni semmit.
kukacponthu 2023. 08. 25. 10:20
Előzmény: #3929  Peterbond
Szerintem nagyon felreertettel, pusztan arra utaltam, hogy Messi mogott tizeneves kora ota komoly csapat all, nem a teljesitmenyt degradaltam.
Peterbond 2023. 08. 25. 10:01
Előzmény: #3926  kukacponthu
1. Hol középszerűztem le Ronaldot?
.
2. Ronaldo egészségesen születet. Messi novekedési hormon zavarral. A Klub a havi 900 dolláros kezelést nem tudta fizetni. Ha akkor nem lép közbe a Barca és vállalja fel a kezelés költségét lehet elkallódott volna egy ekora tehetség. Messit nem "tenyésztették" hanem egy betegségét kezelték. Ha valakit "tenyésztenének" focira akkor az úgy nézne ki mint Halland amúgy :). Csupa izom, robbanékonyság, magasság, mozgékonyság. Nem mint messi aki alacsony alapvetően gyenge fizikumú akármennyit is gyúr, ellenben mindezt kompenzálja mással a pályán.
.
Nem hiszem hogy a cél bármelyik ember teljesítményét kicsinyíteni vagy nagyobbítani kell.
kukacponthu 2023. 08. 25. 09:33
Előzmény: #3927  Törölt felhasználó
Szerinted vitathatatlan, szerintem meg korte vs. alma, de ezen nem veszunk ossze.
Azt azert tegyuk hozza, hogy Messi 2 korabbi jatszopajtast is kapott Miamiban, akik azert nem ugatjak a focit, valahogy ez mindig kimarad.
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 08:32
Előzmény: #3925  kukacponthu
Szó sincs semmilyen vitáról, mivel a 2 játékos különbsége vitathatatlan. Kedélyesen dumcsizunk, közben én lekövetem a világ valaha volt legjobb játékosának amerikai pályafutását.
kukacponthu 2023. 08. 25. 06:29
Előzmény: #3921  Peterbond
Messit tizeneves kora ota a Barca tudatosan nevelte, tobbek kozott egy novekedesi hormon kuraval is.
CR egy alkoholista apa es egy melos anyuka gyermeke, akiben Boloni Laszlo, majd kesobb Ferguson - akit jatekosai futottek - latta meg a tehetseget.
Nem, nem Messi kepessegeit vitatom, mert a csavo zseni, de lekozepszerezni CR-t, az gyermeki rajongas, nem pedig hozzaertes.
Mondom ezt ugy, hogy szamomra mindig is Raul lesz a No.1., fuggetlen attol, hogy meg sem kozeliti a 2 foldonkivulit!
kukacponthu 2023. 08. 25. 06:23
Előzmény: #3920  Törölt felhasználó
Szerintem ez a vita komolytalanna kezd valni. En erveket soroltam fel, te pedig vagyvezerelt rajongast…igy azert nehez.
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 04:52
Előzmény: #3923  Törölt felhasználó
Az usában korábban leginkább egyfajta látványosságként tekintettek a focira (soccer), amit a spanyolajkú játékosok tömeges beáramlása ill. már az usában született "latino" játékosok alkalmazása kezdett azzá a sportággá tenni, ahogy mi azt itt Európában ismerjük. Ezzel párhuzamosan megjelentek a jenki pénzemberek is az új profitlehetőség körül, végül pedig eljött a pillanat, hogy Messi érkezésével igazi, 0-24-ben csilingelő pénztárgéppé váljék a foci Amerikában is.
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 04:38
Előzmény: #3922  Törölt felhasználó
Az előző szezont a Miami egyébként tökutolsóként zárta az MLS keleti tábláján, de ennek nincs különösebb jelentősége, mivel innen nincs hová lecsúszni, az MLS-ben ugyanis nem létezik második, vagy B-liga abban a formában, ahogy mi azt Európában megszoktuk. Az MLS mellett van még az úgynevezett USL Championship, de ott is megvannak a fix csapatok, akik vagy bírják anyagilag a franchise-rendszer terheit, vagy bedobják a törölközőt és lehúzzák a rolót, de ez nem túl gyakori.
Törölt felhasználó 2023. 08. 25. 04:16
Előzmény: #3904  Törölt felhasználó
Nincs megállás a Miaminál. Szombaton, New York-i idő szerint este fél nyolckor (közép-európai idő szerint vasárnap hajnal fél kettő) kezdi a csapat az MLS Keleti-konferenciájában a bajnokságot a New York RedBulls otthonában. Messi nyári bemutatkozása eddig tökéletesen sikerült, Hollywoodban sem találhatták volna ki jobban, a keleti-konferencia csapatai ezért már minden bizonnyal paprikás-chilis hangulatban készülnek a Miami elleni bajnoki meccsekre. :-)
Peterbond 2023. 08. 24. 22:47
Előzmény: #3916  kukacponthu
Azért én nem szeretem ezt a tehetség vs kemény munka összehasonlítást. Messi nem egész nap üldögél a seggén és csak úgy beesik a mecsre és varázsol. Ő is rengeteg munkát tesz bele. Ezen a szinten nem is lehet másképp. Ahogy nulla tehetséggel erre a szintre már el se jutsz mert mindenki beleteszi a melót ( mármint a tényleg top ) azt csak bizonyos szinten tudod felülmúlni. Szóval CR-ben is sok tehetség van és Messi is sok melót tesz bele.
.
És egyik játékostól se lehet elvenni azt amit elért. Rekordok tömkelegét hozták, trófeák tucatjait szerezték. Sok olyan mutatót állítottak be amiket senki nem fog utánuk csinálni. Örülni kéne hogy 2 ekkora klasszis játékát láthattuk, még ha tény is hogy nagyon túltolták már a média részéről ezt a CR vs Messi rivalizálást.

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek