\"Piaci információk szerint a legvalószínûbb az, hogy az egyik részvénnyel szembe kell majd állítani az eredeti bekerülési árat, így itt keletkezik egy jókora látszólagos árfolyamveszteségünk, míg a másik részvény után bekerülési ár híján nem kell majd adóznunk. Bárhogy is lesz, az szinte biztos, hogy a törvényalkotók nem gondoltak erre a speciális esetre és nagyon valószínû, hogy ezzel a praktikával kimutathatunk majd némi látszólagos árfolyamveszteséget.\"
12:23-as hír. Ahogy mondtam, csak akkor járunk jól ha aug 31. előtt bevezetik a tőzsdére a Park-ot is, mert ellenkező esetben 0 a beker ár, nem az aug 31-i záró, és adózni kell utána. Szóval vezessék csak be aug.31. előtt!
tehát mondjuk a 600-asból lesz 900 ,nyereség 300,annak 20%-a az adó,
az 1300-as,meg legyen 1000,akkor árf.veszt 300,annak 20%-a elszámolható az előző nyereséggel szemben
a radiocaféban azt a példát mondták,h lesz 100db 1300és 100 db 600 FT-osod,
az ingatlanrv várhatóan emelkedik ,a nyereséggel szembe állíthatod a másik rv veszteségét
Hát ha a beker ár 0-nak számít,amit nem hiszek,akkor eladáskor a teljes befolyt összeg után kéne adóznod,ami kicsit durva lenne...
Szvsz egyszerűen ezekkel a részvényekkel nem kell majd számolnod az adóbevallásodban...
Nem igazán értem ezt a szétválasztósdit.
Valaki tudná egy konkrét példán szemléltetni.
Mondjuk aki tegnap vett 100 db graphit 1900 Ft-on azzal mi lesz?
Előre is köszi a választ!
Bekerülési ár tényleg nem lesz, de a másik feltétel az aug 31.i záróár nem?! Bár azt hiszem a törvény vagylagosan szól így elvileg mondhatja azt az adózó, hogy a beker ár alapján fizetné az adóját, ami persze nulla. Hát nem tudom meg tudjuk-e majd ezt játszani?! Jó lenne! :-)
Graphisoft
A Graphi 2 részre bontása után:
\"Piaci információk szerint a legvalószínûbb az, hogy az egyik részvénnyel szembe kell majd állítani az eredeti bekerülési árat, így itt keletkezik egy jókora látszólagos árfolyamveszteségünk, míg a másik részvény után bekerülési ár híján nem kell majd adóznunk. Bárhogy is lesz, az szinte biztos, hogy a törvényalkotók nem gondoltak erre a speciális esetre és nagyon valószínû, hogy ezzel a praktikával kimutathatunk majd némi látszólagos árfolyamveszteséget.\"
Ha ez igaz lesz, az nagyon tuti lenne...