Kedves Mindenki!
Arra gondoltam, hogy nyitok egy topicot, ahol a részvényesek nyugodtan társaloghatnak.
Ami itt nem lesz:
flood, trollok, veszekedés, személyeskedés.
Jó fórumozást! :)
Csakis a hangulat alapján. Még a fúzió (esés) előtti időkre gondolok. Ott is "mindenki" benne volt, szinte csak jókat (turizmus, szállodák, bevétel, 4000+ célár) lehetett róla hallani, aztán csak nem indult meg. Itt is jött pár jónak mondott hír a reakció pedig igencsak minimális volt. Ezt a hangulatot tetézi még nálam a rettentően alacsony forgalom (ma egész nap kevesebb mint 1mFt), úgy hogy az elmúlt napokban viszonylag jelentőset esett/korrekciózott (kinek mi tetszik). Persze az is igaz, hogy a tragikusan alacsony forgalom most a 3 nagyot leszámítva szinte minden papírra igaz.
Nálam már most biztosan több nagyságrenddel többed van. :) Néhány hete kezdtem csak el nézni, de nem visz rá a lélek hogy belevegyek, pedig lehet hogy tényleg tök jó lesz. Konzum utánérzésem van.
Nem szeretnék túlságosan belemélyedni, de én így értelmezem: "Ha két mennyiség egy nagyságrenddel tér el, akkor az egyik nagyjából
tízszerese a másiknak. Ha a különbségük két nagyságrendnyi, akkor
egymástól kb. 100-as
faktorral térnek el. Két, azonos nagyságrendű szám megközelítőleg
ugyanabba a méretarányba tartozik: a nagyobbik érték kevesebb mint
tízszerese a kisebbiknek" Elfogadva azt, hogy sokan csak így tesznek: "Hétköznapi használatban a „nagyságrendekkel több/kevesebb” egyszerűen a „sokkal több/kevesebb” erősebb formája." De ha definiálni szeretnénk magát a fogalmat, akkor mindenképpen az első az erősebb.
Azt írja rendszerint. Tehát nem minden esetben ;) Egy szám nagyságrendje intuitíve nézve a 10-nek a számban benne foglalt hatványa.. Ám legyen. A hatvany azonban nem kell egész szám legyen ugye? ;)
Futuraqua nyrt. részvényesek topicja
Arra gondoltam, hogy nyitok egy topicot, ahol a részvényesek nyugodtan társaloghatnak.
Ami itt nem lesz:
flood, trollok, veszekedés, személyeskedés.
Jó fórumozást! :)