Kedves Mindenki!
Arra gondoltam, hogy nyitok egy topicot, ahol a részvényesek nyugodtan társaloghatnak.
Ami itt nem lesz:
flood, trollok, veszekedés, személyeskedés.
Jó fórumozást! :)
Rendben, most még a igazi hír nics, csak trimann eddigi munkái, pár milliárd. A vasútfejlesztésre szánt 1000 millárdra spekulálunk, egy kicsi hátha jut, 10-20 milliárd.
Volt már sok terv ott. Amugy a vasúti híreket már 3x beárazták. Arra figyelj a jövőben, hogy amíg csak spekulál mindenki, addig bármeddig rallyzhat egy papír. Amikor már megvan a funda és lehet számolgatni, akkor az olyan, mint amikor póráz kerül a kutyára. El-el távolodik a gazdájától, de mindig visszatalál.
Akkor is így éreztem amikor meghalt Vajna. Akkor is, amikor 2018ban a választások előtt alsó limiten esett az opus. Akkor is amikor Orbók előrukkolt a csodálatos eticarral. :D aztán mindből kiszálltam nyereséggel. Egyszer fenn, egyszer lenn.
Hát igazad lehet, de így utólag könnyű. Mondjuk én vettem MOL-t de elkapkodtam. Így is jó az átlagár azért, de nem 1550. Itt ha nem jött volna a válság akkor ( mint máshol is ) 100 felett lennénk. Most már csak eredmények felmutatásával kerülhetünk újra 100-150-re.
én már gondoltam arra is, hogy direkt. Az jól látható, hogy hónapok óta gyüjtögetik. Vannak páran nagy pakkal és sokan vannak 10-20-50k pakkokkal. Ezeket szépen fel lehet porszívózni, mert az ideg szétbassza az ember agyát, amikor pl. jól kitervelem, hogy 1500on veszek jó sok MOL-t. Aztán nincs mibü, csak morzsákat csipegetek. A futurba rakott pénzből 25k molt vehettem volna. Ezt az elveszett hasznot már soha nem fogja kompenzálni a futur, ahhoz innen legalább 200ra kéne mennie. Ami persze nem kizárt, csak úgy látszik, hogy ezeknek ráér. 3-5 év? Ki tudja, semmi nem sürgős. Hajnal is elvan szép nyugodtan, meg kbr is a kis panziójában, aztán majd lesz valahogy. Csinálgatják. Ha meg az ember duzzog, megkapja, hogy ne legyen hamari, meg különben is viselkedjünk befektetőként. Hát nem az unokáimnak vettem ezt a szutykot, befektetni meg hosszú távra olyan cégbe fektet az ember, ahol a menedzsment rászolgál a bizalomra. Ezek azt már eljátszották, úgyhogy marad az árfolyamcél (200+) meg a watereum eladása egy isten háta mögötti kripto tőzsdén, ha egyáltalán. Mondjuk a magyar piacon amúgy is nehéz olyan céget találni, amibe érdemes longra beülni. Ilyen talán csak az OTP meg a Richter, mert még a MOLban is vannak érdekességek... Kispapírok közül meg pfff nem tudnék olyat mondani most, hogy na ezt megveszem, 10 év múlva ránézek, közben biztos jön kis osztalék is, stb.
Ha nem megy fel akkor meg el kell adni, adó optimalizálás is kell.
Törölt felhasználó2021. 01. 25. 19:07
Előzmény:
törölt hozzászólás
Mennyi az átlagár? Hát ez amúgy érdekes kérdés, ha ez felmegy 100 Ft fölé újra, akkor már nem biztos hogy el kell adni, kivéve ha 2 nap alatt megy fel spekarallival.
Futuraqua nyrt. részvényesek topicja
Arra gondoltam, hogy nyitok egy topicot, ahol a részvényesek nyugodtan társaloghatnak.
Ami itt nem lesz:
flood, trollok, veszekedés, személyeskedés.
Jó fórumozást! :)