Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 11:18

Freesoft részvény  

Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
realmadrid 2010. 07. 22. 12:57
Előzmény: #10599  Törölt felhasználó
Valami gebasz biztos van, nem véletlen hogy nem emelkedik semmilyen jó hír hatására sem.
Már meg is jelentek az eladók 2389-en , kiderül hogy ennyi eladó részvény hatására a gyűjtő megjelenik e.
Törölt felhasználó 2010. 07. 22. 11:51
Előzmény: #10598  realmadrid
Pont ezért nem megy, mert már mindenki tudja, hogy van valami gebasz a háttérben... senki se hisz benne, hogy ez valaha is 3.000- lesz...
realmadrid 2010. 07. 22. 11:27
Előzmény: #10597  Törölt felhasználó
Ennyi jó hír hatására már azért emelkednie kellene valamennyit, legalább a 2400-2450 Ft-os tartományba, de mivel nem emelkedik, felfele nem tud menni, már hetek óta lényegében itt áll ezért én nem igazán vagyok optimista.
Törölt felhasználó 2010. 07. 22. 10:52
Előzmény: #10596  Törölt felhasználó
Na itt 1 másik hír USA-ból:
2010. 07. 22. csütörtök
Sosem látott migráció kezdődhet az informatikai munkaerőpiacon most, hogy a válság lecseng és erősödik a gazdaság – legalábbis így érzik az érintettek. Az amerikai megkérdezettek közül a keveset kereső szakemberek majdnem kétharmada menekülőre fogja jelenlegi pozíciójából jövőre. A középkategóriások érzik magukat a legjobban.
Egyre jobban pörög az IT-munkaerőpiac: hónapról hónapra több embert alkalmaznak ezen a területen Amerikában.

Ez 1/2 év múlva már nálunk is érződik majd.Ja és a cég több külföldi piacon is jelen van.Onnét már a megrendelésnek és a nyereségnek is növekedni kell az idén.A ft gyengülésből pedig + nyereség keletkezhet.
Törölt felhasználó 2010. 07. 22. 10:35
Előzmény: #10595  akibaci
Igazad van.Alapból én is így gondolom.Természetes,az ha elkészül 1 szoftver az fejleszteni ,reklámozni és eladni is kell.A lényeg a lehetőség bent van és nem is kicsi.Ez kb. akkora lehetőség mintha a keretszerződésekből lehívnának pármilliárdot (várhatnánk a következő lehívást)
A lényeg az árfolyamba 1-ik lehetőség sem épült be.
Az idén lesz nyereség,de szerintem kicsi a cég és a veszteség után P/E alapon nem reális az értékelés.Itt nagyobbat nyom az,hogy a cég mekkora fejlődés előtt állhat.Bevétel,nyereség,akvik.
RFV kommunikációja tényleg a legjobb.Itt mintha a nagyok összedugták volna a fejüket és direkt csend lenne a cég körül.Csak azt jelentik amit kell.Azt is a lehető legrövidebben.Mintha arra menne ki a játék,hogy a megmaradt kicsiket kirázzák,vagyis elszedjék olcsón a papírokat amíg lehet.
pl:ez a tegnapi hír is,vagy a Humansoft 60db határidője,illetve az EU-s pénzek esetén a keretszerződések.
Több cég hatalmas terjedelemben magyarázná,hogy felfelé induljon az árfolyam.
1-2 nagyobb hír bedobása után majd nagyot tudnak ugrasztani az árfolyamon,mert kevés papír van a kicsiknél.Szerintem ezért a "véreztetés"
Én az idén 3000 fölé várom,mert alulértékeltnek tartom a kilátásokhoz képest a papírt.
akibaci 2010. 07. 22. 10:18
Előzmény: #10593  Törölt felhasználó
Rice,

Tök igazad van, de azért ha 2012-re elkészül egy szoftver prototípusa, azt utána még sales-elni kell, lefordítani több nyelvre, a helyi sajátosságok szerint testre szabni, szerződni, bevezetni, supportálni. Tehát ebből pénz leghamarabb 2013ban lehet, addigra azért lehetnek versenytársak is, lehet hogy most is fejleszt valaki ilyet, csak nem tőzsdei cég így nem annyira reklámozza magát.
Ha lenne stabil nyereség, P/E alapon lehetne értékelni az évet több évre előre, és lehetne látni, hogy ebből a szoftverből mekkora árbevétel, nyereség várható, akkor előremutató P/E alapján lehetne értékelni a hírt. Most viszont nincs stabil nyereség, talán most kezd egyenesbe állni a cég. Kommunikációban meg sztem sokat lehetne tanulni mondjuk az RFV-től, ott látszik a munka, meg hogy nem mutyiznak.

A hír jó, de csak több éves távlatban, idén nem ettől lesz 3000, ha lesz.
realmadrid 2010. 07. 22. 10:14
Előzmény: #10593  Törölt felhasználó
Sok papír száguldani szokott ilyen hírre, de ez nem fog , itt elszállt a bizalom. Egy-két kicsi vette , meg egy-két nagy de ők is apránként.
Nincsenek vevők, ezen az áron nem kell senkinek, mindenki azt várja mikor zúg le , és akkor 2200 körül majd veszik.
Egy nagyon jó féléves jelentés hatására elérheti a 2400-at de feljebb nem fog menni.
Törölt felhasználó 2010. 07. 22. 10:05
Előzmény: #10592  Törölt felhasználó
Kicsit megkésve:

2 253,00 200 2 389,00 120
2 252,00 200 2 390,00 650
2 250,00 133 2 399,00 100
2 220,00 1 500 2 400,00 1 010
2 200,00 1 000 2 430,00 120

A könyv jól néz ki mostanában.

Madrid felhívnám a figyelmedet arra,hogy:"az Európai Unióban egyedülálló szoftver prototípusa 2012-re készülhet el" ezért akár az egész EU vevő lehet majd.Tudom ez most elképzelhetetlen,de ha bejön akkor....
Sok papír (amit jobban a spekik mozgatnak)száguldozni szokott ekkora hír után.Azoknál sokszor csak átbaszás,de itt a vezérek hosszabb távra rendezkedtek be,tehát hinni lehet nekik.
Törölt felhasználó 2010. 07. 21. 15:58
Előzmény: #10591  Törölt felhasználó
egy könyvet pls

thx
Törölt felhasználó 2010. 07. 21. 13:51
Előzmény: #10590  realmadrid
A lényeg,hogy gyengülni sem.Régóta csak + hírek érkeznek a cégről.Jó lesz a papír.
realmadrid 2010. 07. 21. 13:41
Előzmény: #10588  Törölt felhasználó
Ez szép , csak épp vevők kellenek a rendszerhez, nálunk meg a mezőgazdaságban erre nem fognak áldozni. 2012-re készülhet el, ettől nem fog emelkedni az árfolyam sajnos.
realmadrid 2010. 07. 21. 13:38
Előzmény: #10587  Törölt felhasználó
Nem magától a kgy.-től várok valami pluszt, hanem azért várom a kgy.-t mert akkor közlik a féléves számokat nagyjából, még a gyj. előtt.
Ha tovább csökkent a veszteség, esetleg már van nyereség ( nincs szerintem) akkor emelkedhetünk.
Törölt felhasználó 2010. 07. 21. 13:03
Előzmény: #10587  Törölt felhasználó
Na akkor emelkedjünk!!!!!!!!!!!!!!!

2010.07.21. 12:50
Mezőgazdasági vállalkozások számára fejleszt uniós támogatással integrált informatikai rendszert a Humansoft Kft.; az Európai Unióban egyedülálló szoftver prototípusa 2012-re készülhet el - közölte Tóth Béla, a cég ügyvezető igazgatója szerdán Mórahalmon.
A komplex vállalatirányítási rendszer a termeléstől az értékesítésig összegyűjti azokat az adatokat, amelyek most még csak „szigetszerűen” léteznek, hatékonyabbá, tervezhetőbbé téve a vállalkozások működését - mondta a szakember a fejlesztés központi helyszínén tartott sajtótájékoztatón.
Az informatikai rendszer prototípusa ötezer embernapnyi tanácsadói, mérnöki, fejlesztői munkával tizennyolc hónap alatt készülhet el - közölte az igazgató. Hozzátette: a cég a 430 millió forintos összköltségű fejlesztéshez 278 millió forint támogatást nyert a Gazdasági Operatív Program pályázatán. A rendszer többek között alkalmas lesz a vezetői döntések támogatásához szükséges naprakész adatszolgáltatásra, az előírásoknak megfelelő hivatalos beszámolók elkészítésére.
Segíti a majd földbérleti szerződések, tulajdoni lapok nyilvántartását, rugalmas lekérdezésekkel lehetővé teszi a különféle támogatásokhoz szükséges kimutatások összeállítását - mondta Tóth Béla. A szakember hangsúlyozta, azzal hogy az informatikai rendszer átláthatóbbá teszi a mezőgazdasági vállalkozások termelési és gazdálkodási folyamatait, segíti a termékek nyomon követhetőségét, hozzájárulva ezzel az egyre fontosabbá váló élelmiszerbiztonság javításához.
Az 1989-ben kanadai-magyar vegyesvállalatként létrejött Humansoft Kft. jelenleg a tőzsdén jegyzett Freesoft-csoport tagja. A 180 főt foglalkoztató, informatikai megoldásait döntően a hazai piacon értékesítő cég évi 6 milliárd forintos forgalmának 80 százaléka a versenyszektorból származik. Tóth Béla elmondta, a vállalkozás 2004-ben az uniós csatlakozás idején kezdett a mezőgazdasághoz kapcsolódó informatikai projekteken dolgozni.
E munka során derült ki, hogy az agrárium területén működő hazai közép- és nagyvállalkozások informatikai ellátottsága rendkívül alacsony, majd egy kutatás nyomán az is világossá vált, hogy nincs a piacon olyan integrált vállalatirányítási rendszer, amely megfelelne a mezőgazdasági cégek speciális igényeinek.
Törölt felhasználó 2010. 07. 21. 12:35
Előzmény: #10586  realmadrid
én lassan egy éve figyelem ezt a rv-t, de mindig csak ezt hallom, hogy majd a kgy, majd a gyj eldönti az irányt, mindig mindenki arra vár és sose történik semmi.

Addig óvatosba feljebb húzzák, kgy, gyj idején meg mindig csorgás lefelé. Most se várható semmi extra hír szerintem, nagyjából tudunk mindent. Szóval inkább csak két lehetőség marad, stagnálás, vagy csorgás lefelé...
realmadrid 2010. 07. 21. 11:21
Előzmény: #10585  bet4more
Július 28.-án kiderül merre megy tovább, addig óvatosan a vételekkel, dicséretekkel. Lehet olyan mértékű lesz az árbevétel csökkenés, hogy zuhi lesz a vége. A kötvény pénzről sem tudni semmit, nagy itt a titkolózás.
bet4more 2010. 07. 21. 10:39
Előzmény: #10583  realmadrid
Szerintem akkor lenne baj, ha az eladok egyre alacsonyabb aron hajlandok lennenek megvalni a reszvenyuktol (eladasi panik).

Errol itt ugy nez ki egyaltalan nincs szo az elmult hetekben. Egy paran eladogatjak reszvenyeiket, ahogy az arfolyam emelkedik, ami termeszetes. Nincsenek tul sokan!

Termeszetesen veteli panik sincs, de ez az emelkedgetes sokkal jobban tetszik nekem, mintha csorogna lefele. Szoval kitartas :)
Törölt felhasználó 2010. 07. 21. 09:20
Előzmény: #10583  realmadrid
Eddig nincs bent az eladó.(2000)
Azért tudom neked az lenne a jó,ha nem is lenne senki aki eladná.Így sincs nagy forgalom,akkor milenne?Az a természetes,hogy vannak eladók és vevők.Ha emelkedik az árfolyam előbukkan 1-2.
Nomura már kezdi is:
08:00Ugorjunk rá a technológiai papírokra
Nekem is ez a véleményem.Olvasd el.
realmadrid 2010. 07. 20. 22:50
Előzmény: #10582  Törölt felhasználó
Úgy látom előkerültek az eladók. Mert igaz hogy vett 3000 db-ot , de azt valakik el is adták, volt aki egyszerre 2000 db-ot és még benn áll több mint 2000 db eladáson 2389-en. Valaki gyűjti de valaki szabadul tőle, kinek lesz igaza?
Nem biztos hogy olyan nyerő ezek szerint ez a részvény. 8 nap múlva kiderül.
Törölt felhasználó 2010. 07. 20. 14:44
Előzmény: #10581  Törölt felhasználó
3000db-ot vett 1ben.Azért ez már szép.
Vajon mennyi lehet neki?és mennyit akarhat még venni?
Érdekes,hogy kicsik nem csipegetik.Szinte csak
500 és edb-os vételek vannak.Ez nagyon jó.Szedik el a kicsiktől.De ki???és mikor derül ki,hogy miért?
Talán mert olcsó?vagy várható a cég fellendülése?
Ezt a 2 verziót én is osztom,de van 1 érzésem,hogy még az idén valamit elővesznek a kalapból.
Nagy a csend.Valamikor ki kell törnie.
Törölt felhasználó 2010. 07. 20. 12:57
Előzmény: #10580  realmadrid
Lassan elfogynak a dobálók.Vevőnek feljebb kell tennie a tétet.Szerintem 2400 fölé megyünk közgyűlésig.
Érdekes,hogy az idén még 1xsem rántották meg a papírt.Nem volt nagyobb mozgás.
Évente a papír mindig csinált 1-2 rallyt.Nekem úgy tűnik,hogy biztos kezekben vannak a rv-ek.Mivel spekik szinte nincsenek a papírban,ha észreveszik(bejelentés esetleg további + hírek)akkor hatalmas rally kezdődhet.
Nem tudom lesz-e valami meglepő 28.-án.Nekem úgy tűnik,hogy nagy dobásra (sajna)nem kell számítani,mert akkor azért jobban csipegetnék.
Mire leírtam látom már bele is csiptek.Lehet megindul mégis.Ez lenne a jobbik variávió!!!

Topik gazda

hotface
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek