Javaslatom VÉTEL, akinek már van TARTÁS
Miért?
Adózott eredmény: 2003/ 581 038 000 2004/ 2 123 149 000
Jóváhagyott osztalék: 2003/ 451 182 000 2004/ ? ? ?
Ha az adózott eredményt kifizetik osztaléknak, akkor az osztalék 200ft lesz
Ha az osztalék 200ft a részvény min 1500ft
Szerintem érdemes tartani és az osztalékra játszani én több mint 50% esélyt látok rá
Ha bejön 100%-os haszon 2-3 hónap alatt én már vetem és tartom
Szerintetek? Véleményeket várok
Ugrálsz össze-vissza hiperspeki papírokban. Ha már ilyenekbe teszed a pénzed, akkor jobban nézd meg mikor szállsz be és előre tervezd el mikor szállsz ki (időhöz, árszinthez, eseményhez kötve). És általában: tudni kell lemondani valamiről, ne bánkódj ha kimaradtál, mert ilyen alapon mindig lehet keseregni, mert ha minden pillanatban mindig a lehető legjobbkor vennél és adnál, akkor végtelen pénzed lehetne.
Különböznek a befektetési stratégiák: nekem még 526-ról is van és eszem ágában sincs eladni :))
Törölt felhasználó2007. 02. 21. 11:58
Nem feltétlenül akarom eladni, csak a szinte folyamatos emelkedés után az érdekelt, hogy történt-e valami, amit jó lenne tudni. Kedves Matgab! Tudnál mondani egy időintervallumot, amire ezt a papírt véleményed szerint érdemes tartani? Fél év, egy év? Nem régóta próbálkozom a tőzsdével, inkább óvatosan, félig-meddig befektetőként.
Csak nagyon irritál ha valamivel mínuszba vagyok és akkor inkább eladom. Helyette vettem Forras/T-t 1750-en -10%-ba az majd csak hoz vissza valamit. OE mégcsak -3% ban volt.
Érdekes, hogy egy olyan céget ami mögött folyamatosan és jelentős mértékben növekvő vagyon vagy ennyire mellőznek!
Az egy részvényre jutó jkönyvérték egy év alatt 2325 Ft-ról 2908 Ft-ra növekedett (+ 583 Ft)
Ennyit azaz 583 Ft/részvény (vagy inkább minimum ennyit) nyerne a főtulaj Arago ha még az auditált adatok előtt egy kivezetési ajánlattal megpróbálná megszerezni a piacon lévő részvényeket.
Az ajánlat mellett de mindenképp a vétel mellett szól az is, hogy az 583 Ft-os különbség nagy valószínűséggel ennél jóval több, hiszen ha megnézzük a cég jelentős befektetés és ingatlan állományát valamint figyelembe vesszük azt a nem elhanyagolandó tényt, hogy a Forrás a bookline befektetésével alig több mint négyszerezett!!!!
Ami az előkészületekre utal:
2006 féléves gyorsjelentés tulajdonosi struktúra:
törzs (5 millió db)
88,61 % Arago Rt.
osztalékelsőbbségi (4 millió db)
85,19 % Berito Befektetési Kft (stróman)
ugyanakkor a 2006 éves gyorjelentés szerint a tulajdonosi struktúra már így néz ki:
törzs:
87,49% Arago
osztalékelsőbbségi:
nincs nevesített tulajdonos
Ez több kérdést is felvet:
Hova tűnt a berito? Ha eltűnt kié lett a pakk?
Miért csökkent az Arago részesedése?
Ugyanakkor az éves gyorsjelentésben (első pdf 9/14 és 10/14 oldal) azt írják, hogy 2006-ban a tulajdonosi struktúrában lényeges változás nem volt (az APV pakkja nem tétel), majd két mondattal később pedig azt, hogy az igazgatóság a folyamatosan változó tulajdonosi kört rendszeresen átvezette a részvénykönyvben.
FORRÁS OE
Miért?
Adózott eredmény: 2003/ 581 038 000 2004/ 2 123 149 000
Jóváhagyott osztalék: 2003/ 451 182 000 2004/ ? ? ?
Ha az adózott eredményt kifizetik osztaléknak, akkor az osztalék 200ft lesz
Ha az osztalék 200ft a részvény min 1500ft
Szerintem érdemes tartani és az osztalékra játszani én több mint 50% esélyt látok rá
Ha bejön 100%-os haszon 2-3 hónap alatt én már vetem és tartom
Szerintetek? Véleményeket várok