Topiknyitó: kollini 2005. 02. 13. 15:14

FORRÁS OE  

Javaslatom VÉTEL, akinek már van TARTÁS
Miért?
Adózott eredmény: 2003/ 581 038 000 2004/ 2 123 149 000
Jóváhagyott osztalék: 2003/ 451 182 000 2004/ ? ? ?
Ha az adózott eredményt kifizetik osztaléknak, akkor az osztalék 200ft lesz
Ha az osztalék 200ft a részvény min 1500ft
Szerintem érdemes tartani és az osztalékra játszani én több mint 50% esélyt látok rá
Ha bejön 100%-os haszon 2-3 hónap alatt én már vetem és tartom
Szerintetek? Véleményeket várok
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zepi
zepi 2022. 08. 11. 11:56
Előzmény: #2761  Goncharow
#2762
Ez alig 4,5 %-os hozam persze, hogy a kutyának sem kell a papír.
Goncharow 2022. 06. 29. 10:31
#2760
A hatókör a Forrás Nyrt. kibocsátói besorolását B+/Negatívról B/Stable-ra rontotta. 
A leminősítés hátterében a gyengébb pénzügyi kockázati profil áll, mivel a késedelmes akvizíciók a vártnál lassabban gyűltek össze az ismétlődő készpénzbevételekkel, és a teljes költségfedezeti mutató a névérték alá süllyedt. 
Értékelési művelet
A Scope Ratings GmbH (Scope) a mai napon leminősítette a magyar befektetési holding Forrás Nyrt. kibocsátói minősítését. B-re B+-ból, miközben az Outlookot negatívról stabilra emeli. A Scope az elsőbbségi fedezetlen adósság besorolását is B+-ra rontotta.
Értékelés indoklása
A leminősítést az váltotta ki, hogy a kibocsátó tovább halasztotta a feldolgozóipari akvizíciókat, valamint a vártnál lassabb 2021-ben a visszatérő kamat- és osztalékbevételek felhalmozódása. A Scope előrejelzése szerint a teljes költségfedezet 1,0-szeres alatt marad 2023-ig, amikor is az újonnan megszerzett megújuló portfólió bevételt termel.
A budapesti székhelyű ipari és ingatlanbefektetési holding Forrás kibocsátói minősítését támasztja alá i) a társaság több mint 20 éves múltja a különböző vagyonosztályú gyártócégek és ingatlanprojektek beszerzésében, fejlesztésében és értékesítésében Magyarországon; ii) a közelmúltban megvásárolt 20 (2021-ben megszerzett, egyenként 0,5 MW kapacitású) napelemparkból és a kilenc építés alatt álló és várhatóan 2022 júniusának végéig üzembe helyezhető 0,5 MW-os parkból származó jelentős profitpotenciál. A kibocsátói minősítés továbbra is korlátozott. i) a kibocsátó jelenlegi méret- és terjedelmi hiánya mind az ipari, mind az ingatlanpiaci, mind a megújuló szegmensben; ii) az ismétlődő pénzügyi bevételek vártnál lassabb felhalmozódása; és iii. a kibocsátó összetett csoportstruktúrája, amely különböző üzletágakat, konszolidációs formákat és finanszírozási struktúrákat foglal magában (ESG-tényező: hitel negatív).
Mivel a fémalkatrész-gyártó szektorban még nem történt akvizíció, a Forrás vegyesipari kockázatát továbbra is elsősorban a meglévő ingatlanportfólió és az újonnan megszerzett napenergia-eszközök vezérlik.
A Scope kiemeli a bevételek korlátozott láthatóságát, mivel a kibocsátónak még több felvásárlást kell végrehajtania, és számos eszköz még fejlesztés alatt áll. Ez azonban nincs hatással az üzleti kockázati profilra, amely továbbra is B.
A teljes költségfedezet várhatóan 1,0-szeres alatt marad 2023-ig, amikor is az újonnan megszerzett napelemes portfólióból származó osztalékbevétel növekedésével és a szektor további akvizícióival összhangban fokozatosan javul. A jövőbeni pénzbeáramlás nagymértékben függ a célvállalatok nyereségtermelő képességétől, és a Scope előrejelzése figyelembe veszi ezt a lehetséges volatilitást. A hatály azt is jelzi, hogy a jelenlegi befektetési portfólióból származó ismétlődő kamat- és osztalékbevételek nem tudják teljes mértékben fedezni a 2020 októberében kibocsátott 21,7 milliárd forintos szenior fedezetlen kötvény kamatköltségeit.
A Forrás 2021-ben 8,6 milliárd forint össznévértékű részvényt szerzett a magyar tőzsdén jegyzett társaságokban. Az erősen ingadozó részvényárfolyamok miatt azonban ennek a portfóliónak a piaci értéke gyors, jelentős változásoknak van kitéve.
A likviditás megfelelő, a 2021-ig rendelkezésre álló 3,5 milliárd forint készpénzből és a 2022-re előre jelzett 0,5 milliárd forintos pozitív szabad működési cash flow-ból származik. A társaságnak 2021-ben nincs rövid lejáratú adóssága.
A hitelminősítési intézkedés egy vagy több kulcsfontosságú tényezője ESG-tényezőnek minősül.
Az Outlook és a minősítést módosító illesztőprogramok
A Kilátások stabil besorolása a megújuló energia, az ingatlanfejlesztés és a feldolgozóipar vállalataiba tervezett befektetések sikeres végrehajtásán alapul, amelyeket a 21,7 milliárd forint értékű szenior fedezetlen kötvény finanszíroz. A Scope előrejelzése szerint a kibővített portfólió 2023-tól több mint 1,0-szeres összköltségfedezetet eredményez. A teljes költségfedezet azonban továbbra is a készpénzbevétel alacsony láthatóságától és ingadozásától függ.
Negatív minősítés akkor lehetséges, ha a teljes költségfedezet tartósan 0,5-szeres alá csökken. Ennek oka lehet az ipari szektorban újonnan felvásárolt társaságok vártnál kisebb pénzbeli hozzájárulása, amelyet a kedvezőtlen iparági trendek vagy a tőkebevonás további késései okoztak. Negatív minősítési akció is előfordulhat, ha a likviditás romlik.
Ha a kamatokból és osztalékokból származó ismétlődő készpénzbevételek nagyobb láthatósága esetén, a teljes költségfedezet lényegesen 1,0-szeres felett marad, a hatókör mérlegelhet pozitív minősítést.
Hosszú és rövid távú adósságminősítések
A Forrás 2020 októberében 21,7 milliárd forint értékű, magas rangú, fedezetlen vállalati kötvényt bocsátott ki a magyar Növekedési Kötvényfinanszírozási Program keretében. A kötvény futamideje 10 év, 2027-től névértékének 10%-a amortizálódik. A kamatszelvény fix (3,2%) és évente fizetendő. A kötvénybevételek túlnyomó részét már a megújuló energiaforrások és az ingatlanszektor akvizícióira fókuszálták (12,4 Mrd Ft), a többit a Magyar Értéktőzsdén fektetik be egy részvényportfólióba (8,6 Mrd Ft).
A Scope a Forrás Nyrt. által kibocsátott elsőbbségi fedezetlen hitelt a kibocsátó minősítésével azonos szinten minősíti. A Scope egy „átlagos” megtérülést számolt ki az elsőbbségi fedezetlen adósságtulajdonosok számára egy felszámolási forgatókönyv esetén. A holdingszintű elsőbbségi fedezetlen adósság strukturálisan alá van rendelve a leányvállalati szintű adóssághoz képest, korlátozva az adósságbesorolást.
Goncharow 2022. 04. 29. 23:03
#2759
A "Tájékoztatás" említhette volna, hogy a nem egyhangú szavazásoknál az egyhangúsághoz hiányzó (8.362 db) szavazat megoszlott-e, vagy hogyan oszlott meg. 
A többségi határozatokat láthatóan a "88,97 %-os  ARAGO Zrt. részvényes" képviselője egyedül szavazta meg, miközben ő maga volt a  jegyzőkönyv egyhangúlag megválasztott (?!) szintén egyedüli hitelesítője is. (Vagyis magára kellett szavaznia, ami bosszantó hatalmi arrogancia az ARAGO részéről.) Ráadásul úgy tűnik, hogy az igazgatóság számára a felmentvényt megadó közgyűlési határozatot is egyedül az ARAGO képviselője igenelte. (Lásd még az osztalék fizetésről, és a srv.ről szóló kurrens határozatokat.) Mindez ki is derül a "Rendkívüli tájékoztatásból", meg nem is. Az persze evidencia, hogy a főrészvényes szava(zata) mindig és eleve ügydöntő.
Remélem viszont, hogy nem az ARAGO akar piaci vevő híján így (a Nyrt-nek eladva) leépíteni, vagy ha mégis, akkor nem OTC-n. Bár az igazgatóságnak adott bianco "közgyűlési" felhatalmazás az srv-re ennek lehetőségét sem zárja ki.
Többet, jobbat vártam.
Goncharow 2022. 04. 01. 18:28
Előzmény: #2757  Momentumtrader1
#2758
Saját részvényt próbál majd vásárolni a cég a bét-en, az alaptőke 25 %-káig: "a kapcsolódó valamennyi, egyébként a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekre, döntésekre is kiterjedően" - bármit is jelentsen mindez. 
Ez likviditást vetít előre, bár a szavazati jogosultságok miatt a törzsrészvényesek döntenek majd a hogyanokról.
https://www.bet.hu/newkibdata/128697500/kgy.%20meghivo.pdf
Momentumtrader1 2022. 02. 04. 14:58
Előzmény: #2754  Goncharow
#2757
vagy egy másik spekié nekem a brókerek azt mondják nem nagyon kötnek bét-et
Goncharow 2022. 01. 31. 18:11
Előzmény: #2752  vacak62
#2756
Summázva: valami "intézmény" vagy "magánszemély" ezen az árszinten már az inflációs ráta ellenére is veszi a papírt "ezerrel". Törzsrészvényből viszont gyakorlatilag már nincs is eladó (ha nem veszel belőle töredékhányadokat a kínálkozó eladási árakon). Megkockáztatom tehát, hogy ennél több ún. információra a jelenleg valóban "lefagyott" piacnak (hiszen lassan éves szinten nincs már lekereskedhető mennyiségű esés-emelkedés az árfolyamokban) nincs igénye. Ténynek tűnik, hogy ebben a papírban a pénzpiaci alapok (és pénzmosodák) a jelenlegi alul értékeltség ellenére sem látnak fantáziát. De ez nem feltétlenül "téli álom", inkább szimpla tulajdonszerkezeti és pénzpiaci (vagyis kevésbé politikai természetű) kivárás. A likviditás hiányát ezen - a választások kimenetelétől persze nem teljesen független - tényezők alakulása orvosolhatja, nem pedig a következő éves jelentés (április vége) milyensége. Ha pl. majd a törzsrészvények után is fizetne osztalékot a jövőben a cég, akkor új helyzet keletkezne mindkét papír likviditásában és árfolyamában is. Hiszen ha nem is volt eddig direkten NER-kompatibilis a cég, a társutasságtól sem volt éppen fényévekre messze. Talán ennek köszönhetően a mindenkori államnak (és remélhetőleg a kiépült mélyállamnak is) már nincs és nem is lesz már tulajdonhányada a cégben, és talán már ítélhet majd róla direktben a piac.
Goncharow 2022. 01. 31. 14:30
Előzmény: #2754  Goncharow
#2755
A "korrupt" brókert ugyanúgy lehetetlen megfogni, mint egy simlis ügyvédet, hiszen mindezt a kereskedési rendszer adott szabályai nem tiltják. Nézőpont kérdése, hogy mindez rendszerhiba-e, vagy a kialakított rendszer lényege. 
Goncharow 2022. 01. 31. 13:54
Előzmény: #2753  Goncharow
#2754
Sok reklamációim kapcsán engem az erstebroker okosított ki. Előbb az volt a kifogás, hogy a kereskedésben nemcsak -10 százalék fölött van pár perces felfüggesztés, hanem 5 százalék fölött is, vagyis a brókernek bőven van ideje eléd állni egy 10 forintos fal ajánlattal, mégis -10 százalékon viszi el a bulikát helyetted és előtted. De itt a promt piaci üzleteknél a módszer lényege ugyanaz, elég okos időzítéssel 10 forinttal eléd állni, és a brokié az üzlet, akárhány ajánlat volt előtte.
Goncharow 2022. 01. 31. 13:40
Előzmény: #2752  vacak62
#2753
Valakinek vonzó lehet, mert a brókerek uralják a kereskedést. Hiába állsz bent történetesen itt 1100-on már "az idők kezdetétől" vételen, ha jön egy fixáras eladó a bróker közvetlenül előtte beáll a sor elejére 10 forinttal feljebb az adott eladói mennyiséggel, és a "jobb ajánlatával" elviszi előled a pakkocskát (1100-on persze). Ha a sor elején állsz és peched van, akkor 1-2 darabot átenged neked is, vagyis a költségek miatt rákefélsz, oda a vételed utáni évi osztalék.
vacak62 2022. 01. 26. 16:01
#2752
A Forrás téli álmot alszik.Ilyen infláció mellett a biztos 50ft osztalék  már nem egyértelműen vonzó. Magasabb árfolyam, több információ kellene!
akpo 2021. 11. 28. 19:23
#2751
Törölt felhasználó 2021. 09. 21. 18:06
Előzmény: #2749  Salty
#2750
ennek már 2k nál kéne lennie
Salty
Salty 2021. 09. 21. 17:58
#2749
Törölt felhasználó 2021. 09. 05. 17:28
Előzmény: #2747  Salty
#2748
Hiába jo cég árfolyam 0
Salty
Salty 2021. 09. 05. 14:21
#2747
Törölt felhasználó 2021. 08. 30. 17:39
Előzmény: #2745  medve4444
#2746
szép ezt is meghuzzák picit holnap?
medve4444
medve4444 2021. 08. 30. 16:57
#2745
zepi
zepi 2021. 08. 23. 09:32
Előzmény: #2742  medve4444
#2744
Csak kicsivel likvidebb lenne , mozgatná az árfolyamot 
medve4444
medve4444 2021. 08. 23. 09:28
Előzmény: #2741  zepi
#2743
Szerintem a tőzsde csak alapvetően nem tud mit kezdeni a vagyonkezelő vállalatokkal. (hiába van kb 0,2 P/BV-n)
medve4444
medve4444 2021. 08. 23. 09:27
Előzmény: #2741  zepi
#2742
Miért az szerinted befolyásolna bármit?
zepi
zepi 2021. 08. 23. 08:57
#2741
Erre a részvényre is ráférne már a split...
Törölt felhasználó 2021. 08. 06. 15:03
#2740
kupec 2021. 08. 05. 08:28
Előzmény: #2738  Salty
#2739
kösz szépen az infót, akkor remélem hamarosan érkezik a tájékoztatás
Salty
Salty 2021. 08. 05. 07:57
Előzmény: #2737  kupec
#2738
Tavaly augusztus végén fizettek, lassan időszerű lenne idén is.
kupec 2021. 08. 04. 23:59
#2737
A 2020. évi osztalék kifizetési rendjéről ugye jól emlékszem, hogy nem volt még tájékoztatás? Vajon meddig húzzák?
medve4444
medve4444 2021. 08. 04. 12:50
#2736
Na amúgy ez nem tűnik rossz cégnek.....arról lehet tudni valamit, hogy mikor várható a második negyedéves jelentése?
Goncharow 2021. 06. 23. 18:44
Előzmény: #2733  Goncharow
#2734
A számok szerint 317.028 db, 3,523 % (Oe) van "egyéb" (intézményi és állami befektetők nélküli) kézben, és 185.471 db, azaz 2,061 % (T). Ennyi kb. a potenciális eladó, akitől gyűjteni lehet (ez 502.499 db részvény, durván 5,59 %). /Plusz az államtól 35.890 (0,399), ill. az intézményiek egymástól, de ezekkel nem kalkulálok./ 
És itt jön az, hogy ez a részvénycsalád nem lett, és nem lesz szet-es, vagyis nem tekinthetünk rá úgy,  mint egy lehetséges osztalék-részvényre. Hiszen könyv szerinti értéke az Oe-nek is sokkal többet ér mint az Oe - szelvényvágás előtti - jelen piaci árszintje. Mégpedig - a piacilag potenciálisan elérhető darabszámot tekintve - egy összesen 400 milliót sem elérő potenciális értékben. 
Ergo, hogy melyik ér többet, az Oe, vagy a T, az szerintem irreveláns felvetés. 
Ezzel együtt senkit sem buzditok jelenleg vételre, hiszen minden változás feltétele a beigért sztory, ami vagy lesz, vagy nem lesz. És amig a kötvények forgalmáról nincs hir, akkor sanszos, hogy inkább inem lesz. Akkor viszont még sokáig helybenjárás várható,.
Goncharow 2021. 06. 23. 15:59
Előzmény: #2709  lifetrai
#2733
Az Arago-nál lévő darabszámokat osztom a részvények összdarabszámával (9 millió), akkor az Arago tulajdoni hányada 87,288 százalék, a közkézhányad pedig 12,71 %. (Amit a BÉT az Arago 85 %-kos tulajdoni arányáról, ill. a közkéz arányokról ir, az igaz is, meg nem is igaz.) A közkézhányadon belül (tehát az Arago nélkül) a tavaly történt (mintegy 6 százalékos) tulajdonosi átrendeződés során nőtt a belföldi intézmény/társaság tulajdonosi részaránya 6,722 %-ra (T), ill. 6,91-re (Oe).  Az egyéb közkéz pedig 4,12 % (T), és 5,99 % (Oe) lett. Ha tehát tulajdoni hányadot akar növelni egy (de esetünkben inkább több) intézményi befektető (tavaly ők vették a papirokat), akkor veszi mindkét részvényosztályt, nem fókuszálhat csak az egyikre, mert szűk, és egyre szűkebb az "egyéb" tulajdonosi bázis. És valószinű, hogy a hosszabb távban gondolkodó intézményiek nem az osztalék, vagy a szavazati jog miatt veszik (immár talán kizárólag a magánszemélyektől), amikor veszik, hanem a tulajdoni hányaduk bővitésére törekednek, amit mindkét papir egyformán tud biztositani.
 
copa 2021. 05. 02. 20:30
#2732

A NAV szja bevallás tervezetében az szerepel, hogy a kapott osztalék után 15,5% Szocho-t is kell fizetni, miközben a törvények szerint nem kell.
A tervezet ezen részét a kifizető (Forrás nyRt.) adatszolgáltatása alapján töltötték ki.
Szerintetek ki a hunyó, a Forrás vagy a NAV?
 
Goncharow 2021. 05. 01. 14:51
Előzmény: #2730  Goncharow
#2731
Belföldi intézményeknél van a szavazati jogot biztositó részvényekből összesen 4.793.784 db, és nincs náluk _206.216_ db (=5.000.000). Ugyanez az osztalékelsőbbséginél: 3.667.409 + _332.591_ = 4.000.000. Mindösszesen: 8.461193 + _538.807_ = 9.000.000.
Goncharow 2021. 05. 01. 14:25
Előzmény: #2729  Goncharow
#2730
A törzsrészvényeknél a belföldi intézmény/társaság növekménye 253.452 db (+5.07 %), belföldi és külföldi magánszemély + állam + egyéb (letétkezelő) változása - 253.452 db. 
Goncharow 2021. 05. 01. 14:08
#2729
Feltünt nekem, hogy 2020-ban jelentősen, mintegy bő 5%-kal módosult a tulajdonosi szerkezet, és a szavazati arány is. A Törzsrészvényt adták a magánszemélyek, az állam és a letétkezelők is, és mindet felszivta a belföldi intézményi kategória (de nem az Arago). Az osztalékelsőbbséginél többirányú volt a mozgás, de ott is a belföldi intézményi kategória volt az erőnyerő a maga 2.4 %-kos növekményével. A belföldi társasági befektetők között összesen bő 605 ezer darab nincs az Arago-nál, és ebből a 605 ezerből majdnem 470 ezer db mozdult át ide tavaly. Igy a 9 millió db részvényből 8.461.193 db (94.01 % tulajdonhányad, és 95.88 % szavazati jog) van belföldi intézményeknél, és mindössze _538.807_ db (4.12 % szavazati ill. 6 % tulajdoni) a szűkebb értelemben vett "közkéz" (magánszemély 3.71 + állam 0.41 = 4.12 %). Valamiféle átrendeződés tehát csak történt, vagy történik a promt-piaci illikviditás ellenére is. (De nyilván a kötvényeket sem a magánszemélyek jegyzik le, inkább az intézményiek.)
Salty
Salty 2021. 04. 23. 14:17
Előzmény: #2727  lukskypoker
#2728
A 20 millárd HUF még megvan a kötvényekből, a lehetőségek adottak.
lukskypoker
lukskypoker 2021. 04. 23. 11:51
Előzmény: #2726  Salty
#2727
Alig találtam ide...
Nyereség van, osztalék jön. Csodás dolgok ezek ebben a bizonytalan világban!
A német cég vajon mikor kezdi a termelést/feldolgozást/gyártást?
Az lehet(ne) már egy komoly szint lépés majd. Meg elvileg ígéret volt zöld divízióra is. Jó lenne ha megerősítenék eme szándékukat!
Salty
Salty 2021. 04. 22. 08:09
#2726
Szokásos 50 ft osztalék, amilyen rossz volt a féléves eredmény, ahhoz képest egész elfogadható lett az éves, majd este lesz időm átolvasni:
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.04./FORRAS_nyRt._-_Kozgyulesi_eloterjesztesek_128552187
Salty
Salty 2021. 04. 09. 10:08
#2725

Április 30--án a közgyűlésen az igazgatóság határoz a kormányrendelet alapján:
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.04./FORRAS_nyRt._-_Kozgyulesi_meghivo_128545648
pFModi-1fsz-bsszakrvaanyjat2 2021. 01. 29. 05:17
Törölt hozzászólás
#2724
Törölt felhasználó 2021. 01. 20. 10:05
Előzmény: #2721  Mr_Attitude
#2722
valszeg igen,jo nagy üzlet lesz gondolom sok milliárdos,sutyiban mindenki fegyverkezik ez jo ,met aki fegyverkezik az fegyveráltal elpustul.
Mr_Attitude 2021. 01. 20. 09:56
Előzmény: #2717  Salty
#2721
Na de milyen gépek?
Lehet köze a most induló katonai üzemekhez?
A tank is gép......
akpo 2021. 01. 19. 11:32
Előzmény: #2715  Törölt felhasználó
#2720
A bővüléses sztorikat jelenleg nagyon szereti a piac. ;)
Törölt felhasználó 2021. 01. 19. 10:41
#2719
1500 indul a mandula
Törölt felhasználó 2021. 01. 19. 09:15
#2718
ma ezt is megtépik
Salty
Salty 2021. 01. 18. 16:39
#2717

A Forrás megalapította a Forrás Deutschland GmbH elnevezésű leányvállalatot, melynek főtevékenysége fémfeldolgozás és gépgyártás.
https://www.bet.hu/site/newkib/hu/2021.01./FORRAS_nyRt._-_Rendkivuli_tajekoztatas_128513747
Törölt felhasználó 2021. 01. 18. 16:25
#2716
1370
Törölt felhasználó 2021. 01. 18. 16:24
#2715
megy 2k fölé
Goncharow 2021. 01. 16. 12:46
Előzmény: #2712  Goncharow
#2714
Nem, tévedtem. Rossz kapitalizációkkal számoltam. Neked van igazad, a piac jobban értékeli a törzsrészvényt.
Goncharow 2021. 01. 16. 12:08
Előzmény: #2709  lifetrai
#2713
Egyébként ha nőne az osztalékhozam, akkor a törzsrészvényekre is fizetni kellene osztalékot. Legalábbis én úgy tudom.
Goncharow 2021. 01. 16. 12:01
Előzmény: #2709  lifetrai
#2712
Talán az eltérő P/B ráta a magyarázat. Az Oe-nél 1350 az egy rv-re jutó könyv szerinti érték, a T-nél viszont 1710 ugyanez. Mai árfolyamon tehát az Oe-t kicsivel jobban értékeli a piac, mint a T-t: előzőnél (1370) 1,0148 a ráta, utóbbinál (1470) 0,86. Nagyjából tehát könyv szerinti értéken mozog mindkettő jelenleg.
lifetrai 2021. 01. 11. 13:13
Előzmény: #2710  lukskypoker
#2711
Jogos ez a fundamentális kérdés is, azonban az lassabban fog kiderülni. Illetve a törzsrészvény most is jobban emelekedik, mint az OE...
lukskypoker
lukskypoker 2021. 01. 11. 12:48
Előzmény: #2709  lifetrai
#2710
Ha így véled, akkor ideje zsákolnod az osztalékelsőbbségit!
A fundás kérdés az, hogy a két új szerzemény hogyan fog hatni az árbevétel és ebidta mutatókra és szintet lép-e még az első félévben a cég....
lifetrai 2021. 01. 11. 11:55
#2709

Egyszer már kérdeztem...valaki elárulná, hogy miért kerül többe a törzsrészvény, mint az osztalékelsőbbségi?
-Azt gondolom, hogy a "piac" úgy ítéli meg, hogy a törzsrészvények azért értékesebbek, mert szavazatra jogosítanak. Ez igaz lehetne egy olyan cégben, akit nem egy tulajdonos ural 85%-os közvetlen tulajdonnal. Azaz a Forrás esetében egy egyszerű tévedés a két részvényosztály közötti árazásbeli különbség!
Tovább megyek. Az osztalékelsőbbségi részvények elvileg fix 5% osztalékot fizetnek a névértékükre vetítve. Ha a közgyűlés a törzsrészvények esetében is dönt osztalékról és az magasabb lenne, mint az 5%, akkor az osztalékelsőbbségieket is a magasabb osztalék illeti meg! Sőt, ha valamiért nem fizetnének 5%-ot az osztalékelsőbbségi részvényekre, akkor pedig az alapszabály szerint azok átalakulnak szavazó törzsrészvényekké.
Tehát értelmezésem szerint az osztalékelsőbbségi részvények az értékesebbek, mert elvileg legalább van egy fix cash-flow-juk és van bennük további "upside" potenciál magasabb  osztalék esetére is, illetve mégiscsak ugyanaz a vagyon áll ezek mögött a részvények mögött is, mint a törzsrészvények mögött.
Valakinek van, más véleménye? Kérdése?

lukskypoker
lukskypoker 2021. 01. 07. 08:43
Előzmény: #2707  Salty
#2708
Igen. (sajnos)
Salty
Salty 2021. 01. 07. 08:26
Előzmény: #2705  lukskypoker
#2707
Lezárult az eladás, a DVTK is átkerült a NER-hez.
pFmodi-1fsz-bsszakrvaanyjat1 2020. 12. 27. 05:01
Törölt hozzászólás
#2706
lukskypoker
lukskypoker 2020. 12. 16. 14:26
Előzmény: #2704  Salty
#2705
Lehet, hogy előtte zárni kell még a klub eladását (DVTK).
Salty
Salty 2020. 12. 16. 13:08
#2704
Az volt a befektetői prezentációban hogy 2020-ban két akvizícióra van előszerződés az év végéig, eddig ebből csak egy teljesült, és már nem sok van hátra az évből, tik-tak, tik-tak.
PF_modi1fasz_anyjatbsszameg9 2020. 11. 12. 01:11
Törölt hozzászólás
#2703
Salty
Salty 2020. 10. 30. 16:37
#2702

„RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS
A FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési nyilvánosan működő Részvénytársaság(székhely: 1191 Budapest, Vak Bottyán utca 75/A-C. III. em. 21.; nyilvántartó hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; cégjegyzékszám: 01-10-043872, a továbbiakban: „Társaság”) ezúton tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a Társaság az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság(székhely: 1027 Budapest, Kapás utca 6-12., cégjegyzékszám: 01-10-045174, adószám: 13396709-2-41)eladótól megszerezte az MFB Invest Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság(székhely: 1027 Budapest, Kapás utca 6-12.; cégjegyzékszám: 01-10-140432; adószám: 27034846-2-41) alaptőkéjét alkotó részvények 100%-át10.000.000,-Ft vételár ellenében.
Budapest, 2020. október 30.
FORRÁS nyRt. Igazgatósága”.
https://www.bet.hu/site/newkib/hu/2020.10./FORRAS_nyRt._-_Rendkivuli_tajekoztatas_128480271
apfmodibudoskurvaanyjaatttttttt2 2020. 10. 03. 09:46
Törölt hozzászólás
#2701
buli 2020. 09. 30. 21:43
Előzmény: #2697  Mr_Attitude
#2700
50 Ft
Mr_Attitude 2020. 09. 30. 17:00
Előzmény: #2696  Mr_Attitude
#2697
Jöhetne egy osztalék forcast is..........
Mr_Attitude 2020. 09. 30. 16:33
Előzmény: #2694  lukskypoker
#2696
https://aragotools.hu/
A weboldala szép :)
apfmodibudoskurvaanyjaatttttttt 2020. 09. 30. 15:13
Törölt hozzászólás
#2695
apfmodibudoskurvaanyjaattttttt 2020. 09. 29. 17:39
Törölt hozzászólás
#2693
Salty
Salty 2020. 09. 29. 17:10
#2692
apfmodibudoskurvaanyjaattt 2020. 09. 23. 15:10
Törölt hozzászólás
#2691
Salty
Salty 2020. 09. 23. 10:02
Előzmény: #2689  Salty
#2690
Szeptember 29.-én lesz az aukció, a kötvény kamata 3,25% lesz.
Salty
Salty 2020. 09. 22. 22:48
#2689
amugyeztenylegigaz 2020. 09. 09. 12:59
Törölt hozzászólás
#2688
apfmodibudoskurvaanyjattt 2020. 09. 09. 12:59
Törölt hozzászólás
#2687
Mr_Attitude 2020. 09. 09. 12:58
Előzmény: #2684  Mr_Attitude
#2686
3817Db 1200on 
Piacin nagyot szólt volna a vétel is meg az eladás ls :)
apfmodibudoskurvaanyjattt 2020. 09. 09. 12:53
Törölt hozzászólás
#2685
Mr_Attitude 2020. 09. 09. 12:52
#2684
Többezres kötések amik nem is látszottak a könyvben.....
Valamiből kimradtam megint.....:(
Mr_Attitude 2020. 09. 07. 19:26
#2683
Szépen megvették a mai esést. Nem semmi!
apfmodibudoskurvaanyjat! 2020. 09. 05. 22:29
Törölt hozzászólás
#2682
Mr_Attitude 2020. 09. 03. 09:49
Előzmény: #2679  kollini
#2681
OTP 4.én értékpapírszámlára rakja, azonnal be leht fektetni, vagy másnap reggel utalja át a normál számlára.
kupec 2020. 09. 02. 18:29
Előzmény: #2679  kollini
#2680
Tapasztalat szerint (CIB) nálam eddig általában még aznap jóváírásra került más rv-ek esetén, de legfeljebb másnap.
kollini
kollini 2020. 09. 02. 17:07
#2679
Az osztalék fizetés kezdö napja Szeptember 4, mikor várhato hogy megérkezik a számlára az osztalék, mennyire függ a bróker cégektöl?
Mr_Attitude 2020. 08. 28. 09:00
Előzmény: #2677  kollini
#2678
Itt amúgy is inkább a megtakarítók vannak többen. Osztalék elsőbségi papírról beszélünk.
Szerintem vágás után is darabszám növelés lesz a jellemzőbb.
kollini
kollini 2020. 08. 27. 17:28
#2677
1200   - 50ft  1295db napi összforgalom
Sokan nem akarták eladni, az osztalék nélküli papírjukat.
Mr_Attitude 2020. 08. 26. 08:57
#2676
Jó reggelt! 
Ma még lehet idei osztalékért vásárolni.
kollini
kollini 2020. 08. 24. 15:43
#2675
Az elmúlt időszakban vettem egy kisebb pakkot, úgy látom van a papírban felfelé még potenciál.
Kiváncsi leszek 2 nap mulva az osztalék szelvény nélkül menyit add vissza, lehet még bővitek a pakkon.
Mr_Attitude 2020. 08. 18. 08:55
#2674
És már itt is a hét közepe.
Már nem kell sokat aludni az osztalék fizetésig. (:
Mr_Attitude 2020. 08. 17. 07:45
Előzmény: #2669  Goncharow
#2672
Az lenne az igazán kemény ha2000en venne hozzá még32őt.
amodiegybuzeransgeci 2020. 08. 16. 12:45
Törölt hozzászólás
#2671
amodiegybuzeransgeci 2020. 08. 16. 12:44
Törölt hozzászólás
#2670
Goncharow 2020. 08. 16. 01:02
Előzmény: #2668  Mr_Attitude
#2669
Dehogy akarom magát - amúgy ismeretlenül - bántani. Egyszerűen tegnap itt nyilvánosan spekázni kezdtem, hogy most vajon vegyek-e, vagy eladjak. A napokban ugyanis egyelőre betliztem: a most (vagyis a bejelentések előtt még kicsit) túlvettnek (32X1890) bizonyult OE-tomat (veszteséggel) adtam, amiből aztán az F- törzset bővitettem (39 db + tegnapelőtt 5 dbX1350. :)). (Nagyon piti júzer vagyok, a sok darabos átkötések a múltban nem az enyémek voltak.)
Eredetileg az igazi dilemmám, milyen árszintnél kezdjem el igazán szórni a meglévőket (kevesebb OE-m van persze, mint törzsöm, miközben szelvényvágás utánra is kell kalkulálni). Ma már úgy látom, hogy nekem sokkal kevesebbet (tulajdonképpen aprópénzt) hoz nettóban az osztalék, ahhoz képest, ami növekedésileg az új story-ban van, vagy lehet. 
Eredetileg pedig nem létezett igazi dilemma: seperjük be a meglévőn az osztalékot, úgysincs más releváns alternativa. Ez legalább - annyit amennyit, de - fizet. Most viszont mintha mégis létre jöhetne egy másik alternativa (és ezáltal akkor esetünkben már szó sem lehet klasszikus osztalékpapirról), ha az a másik Forrás részvényt is jelentősen, vagy akár lényegileg is érinti, az OE létjogát meg véglegesen relativizálhatja. Miáltal a kialakult helyzetben az OE-t illetően egyébként a "tartás" álláspontjára helyezkedni már egyáltalán nem feltétlenül deffenziv hozzáállás. Sőt. (Szelvényvágás után ugyanis nem lesz nagyon hova visszavetni, ha és amennyiben a story beindul. Az opciós szerződések mintha minderre garanciát jelentenének. Marad az a dilemma, hogy lejegyzik-e a kötvényeket. Túl jó azonban a Forrás (pl. likvid pénzügyi) poziciója, hogy ne jegyezzék le, ha sokak szerint annyi pénz van a piacon, hogy mindent megvesznek. Leisztinger meg túl profi ahhoz, hogy a sikert kockáztató lehetetlen kondiciókkal kinálja a portékát.) A magam részéről én kiszedtem az eladási megbizásaimat, és a portfólióm más papirjait fogom mozgatni.
Mr_Attitude 2020. 08. 15. 21:05
Előzmény: #2667  Goncharow
#2668
Nekem nincs ellenemre ha emelkedik, nehogy félre értsen. Sok szerencsét kívánok mindenkinek!
Goncharow 2020. 08. 15. 20:24
Előzmény: #2665  Mr_Attitude
#2667
Tegnap majdnem 2 évnyi osztalékot emelkedett a részvény árfolyama. A story-ban reménykedve  lehet ez csak a kezdet. És mindebből kihagynád a törzsrészvényeseket? Szerintem Leisztinger nem tesz majd ilyet jövőre, ha a tervezett dolog összejön. Az neki is öngól lenne.
Goncharow 2020. 08. 15. 20:12
Előzmény: #2664  lukskypoker
#2666
50 HUF fölötti oszti esetén pláne nincs értelme tartani az OE-t, mert akkor az alapszabály szerint az FT-seknek is adni kell. Azoknak, akiknek - mindenkori kisebbségben ugyan, de - a KGY-n legalább szavazati joguk is van.  
Növekedési papirnál viszont mindez alap, amit az évi 50 HUF a jelenleg a "félpénzes" Leisztingernél sem überelhet, ha az esetében összeadódva egykor eleve min. duplázódást jelentene, egy magasabb bázisról indulva. 
Mr_Attitude 2020. 08. 15. 19:57
Előzmény: #2662  Goncharow
#2665
Miért kellene elfelejteni az osztalékot?Van aki abból él hogy ilyen részvényeket tart.Idén amúgy is sok cég elfelejtette pedig 2019 jó év volt. Inkább egy forcast kellene vagy csak kijelenteni hogy elkötelezett a cég az osztalék emelésében.Az lenne ám az "-imidzs".
lukskypoker
lukskypoker 2020. 08. 15. 18:52
Előzmény: #2662  Goncharow
#2664
Akik részt vesznek/vettek kötvény programban azok közül idén mely cégek fizetnek/fizettek osztalékot???
Szerintem itt a jövő év lesz az utolsó 50 HUF oszti...
VUK1980
VUK1980 2020. 08. 15. 18:33
Előzmény: #2652  Mr_Attitude
#2663
Ennek a cégnek az Alapító tulajfonosát ismerem.Egy filantróp ember.Sándor Józsi bácsi :) ...
Goncharow 2020. 08. 15. 18:13
Előzmény: #2661  Mr_Attitude
#2662
Láthatóan nem az osztalékról szól a story, mert ún. "story" van. Ha a tervek összejönnek (és miért ne?), akkor small-ból mid-cappé válhat a részvény, ami egy másik súlycsoport lenne. ... rövid távon is duplázás akár.  Ehhez képest mi az a jelenleg bruttó 50 HUF az OE-nél évente? (Nemzetközi piacon nem is jegyzik az OE-t.) Az OE-t simán átalakithatják törzsrészvénnyé, nagyon kezdenek összeérni az árfolyamok, aminek simán megágyazhatnak a tervezett változások. Voltak itt ötletelések az OE esetleges kivezetéséről, de szerintem nem ez lesz. A prezentációban is a törzsrészvény BUX-hoz mért növekedése a referenciális bázis, nem az osztalék-papir. Növekedési storyban felejtős egy osztalékpapir-imidzs.
Mr_Attitude 2020. 08. 14. 16:48
#2661
Szentelhettek volna egy diát a prezentációból az osztalék politikának is.
Biztosan sokan jónéven vették volna.
Mondjuk egy USA részvénynél ez nem maradhatott volna ki a preziből.....

Topik gazda

kollini
kollini
4 1 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek