Szeretnék én még sokszor akkorát veszteni az életben, mint ecos Egyéb úrral. Legalább évente, ha lehet. :-)
De itt most nem erről volt szó, hanem arról hogy ha már nem segítjük az útkeresőket (legtöbbjüket sajnos nem is lehet), legalább ne adjunk fel nekik teljesen fölösleges fejtörőket, amik nem vezetnek sehova. Egyébként a forex épp azért jó, mert abba tényleg nem kell, és nem lehet semmit belelátni, ez színtiszta statisztika (legalábbis az én szememmel nézve).
Na ja, de ha saját magadnak kell megadni a választ a kérdésekre, és ehhez még segítséget sem kapsz, akkor mi értelme volt az egészet leírni? Aki ilyeneket képes írni, általában maga sem tudja a válaszokat. Vak vezet világtalant.
reggel úgy tűnt a szombati esemény azt is lerántja ma.. de nem így történt... 20 pip bukóban kistoppolódtam és hagytam a francba mára.... egyelőre cash spx longban ülök inkább...
Lehet, hogy jó a gondolkodásmódja, de ez ebből nekem nem derül ki.
"A sikeres traderek azokra az információkra koncentrálnak ami elősegíti az eredményeiket, mintsem azokra amik megerősítik a félelmeiket."
Melyek ezek az információk?
"Kereskedjetek akkor amikor kell"
Mikor kell kereskedni?
"azt lássátok amit a chart mutat"
A chart a múltat mutatja, azon már nem lehet keresni.
Lehet, hogy ő tudja a választ a felvetett kérdésekre, de egyszerűbb lenne, ha le is írná, mert ez így "nesze semmi, fogd meg jól."
Nekem amúgy mindegy, mert megvan a magam bevált rendszere, csak azokat sajnálom, akik az ilyen szövegeket sokszor elolvassák, és utána magukat érzik hülyének, hogy nem értenek belőle semmit. És tényleg nem Péter, vagy te ellened írom, de az egész net tele van angol nyelven is ehhez hasonló maszlaggal. Főleg ez a felelősségvállalás dolog. Ez mi? Persze, hogy felelősséget vállal, hiszen a saját pénzét veszti el. Ennél nagyobb felelősséget nem nagyon lehet vállalni ebben a műfajban. Meg azzal is jönnek gyakran, hogy ne hárítsd a felelősséget a stratégiádra. Na ezt már nem is próbálom magyarázni.
"A sikeres traderek azokra az információkra koncentrálnak ami elősegíti az eredményeiket, mintsem azokra amik megerősítik a félelmeiket."
Próbáljátok ilyen szemszögből nézni a grafikonokat.
Ne elemezzetok sokat, és főként ne bonyolítsátok el az egyszerű dolgokat.
Kereskedjetek akkor amikor kell, és azt lássátok amit a chart mutat, ne azt amit a jövőben látni szeretnétek!
Meglátásom szerint azok foglalkoznak a jövőben várható eseményekkel, a jóslásokkal, jövőbelátó elemzésekkel, akik nem képesek a MÁBAN felelősségteljes döntéseket hozni.
Az ilyen szemléletmódú embereknek mindig arra van szükségük hogy a jövő kiszámíthatóságára tegyenek erőfeszítéseket.
NE legyetek ilyen emberek.
Vállaljátok a MA döntéseinek felelősségeit a JÖVŐBEN .
Akik nem képesek elfogadni a piac kiszámíthatatlanságát, azok folyamatosan csalódásokkal építik le a saját önbizalmukat.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.