Valami mini flash crash lehetett, mert ha megnézzük a chartokat 11 (magyar idő szerint 17óra) után egyszerre minden megbicsaklott... volt ami feltudott állni, volt ami nem... applebe lehet azt látni, hogy 10:50kor indult, amazon 10:55 s&p grafikon 10:50et mutat... de a többségnél, ahogy ránéztem 11:10 körül indult 5perces grafikonon... Mindenesetre érdekes, valami bejelezhetett és az algoritmusok egyszerre kezdhettek eladni... vagy valami egyéb.. csak kiderül...
tudom, kereskedtem azon a napon is Pontosan ugyanígy kezdödött a mai nasdaq esés, de hamarabb megfogták, nem tudott kifejlödni. Én nem lennék meglepve, ha pár napon belül jönne vmi hír, h technikai probléma volt, vagy vmi bróker megint elütött néhány nullát, de idöben reagáltak a problémára. :)
vix +14% Az esés sebessége a lényeg. Flash crash lényege, hogy nagyon rövid idö alatt megy végbe. Ha flash crash, akkor ma még plusszban is zárhat. Ezért kérdezem, hogy az e vagy más szerintetek?
nem hiszem, hogy medve tört volna ki, mert arany szinte mozdulatlan, inkább vki / vkik / robotok nasdaq-re és minden elemére nyomhattak egy flash crash-t? De miért zuhant vele olaj is?
Flash crash