Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
A fosztogatassal kapcsolatban sajnos mar tobb mint 25 eve folyik...
en nem tartozok, tartoztam soha az udvartartasba es nem ezust kanallal a szamba szulettem...
eppen ezert dontottem 15 evvel ezelott, hogy elhagyom mo-ot...
(pedig tovabbra is meg vagyok gyozodve hogy mo 1 rendkivuli hely, csodalatos ertekekkel);de eppen ahogy te is irod a fosztogatas ill. a honfitarsak kifosztasa kegyetlen cinizmussal folyik...
Nem hiszem hogy ez megnyugtatna,de sajnos a kapitalizmus jelenlegi formaja sem tul sok joval kecsegtet...
a gazdasagi bergyilkosok szama novekszik lassan az egesz vilagban es sajnos egyre tobb teruleten jelennek meg...
polgarsag ill. a kozep osztaly pedig eltunoben...
a modern penzugyi rendszerben, nem hiszem hogy szukseg lenne a likviditast leszivni...
a kerdest talan ugy fogalmaznam, hogy ki ill. kik nem lesznek kepesek a tartozasaikat finnanszirozni...
kik fognak bedolni es kiket fognak kimenteni....
Ne feledjuk, hogy ECB es BOJ meg mindig likviditast pumpal a piacba, BoE sem tetlenkedik...
FED pedig ha ujabb eladasi hullam indulna a treasury-kben akar ujabb eszkozvasarlasi programba foghat (akar nyilvanosan is)....
Mi ertelme likviditast pumpalni a vilagba ha azok nem productiv dolgokba kotnek ki???
Mi ertelme annak hogy az emberek nem 1-2 evnyi keresetukert vasarolnak lakast, hazat hanem 10,15,20 esetleg meg ennel is tobbert???
Nem nehez megerteni hogy rovid tavon a bankok es az allam is jol jar azzal, hogy az emberek egyre esznelkulibb aron vasarolnak, majd csodalkozunk azon, hogy a nyakig eladosodott nep nem akar ill. tud tovabb koltekezni...
a kamatokat pedig nem lehet a vegtelensegig csokkenteni...
Nem kerdes hogy ebbol olyan felfordulas lesz amilyet meg a mi generacionk elkepzelni sem tud; a kerdes inkabb hogy mikor es hogyan fog ez lezajlani...
nyersanyagokban komoly korrekcio eses van az inflacios nyomas csokkenese miatt, pedig ott meg lufi sem volt...
mi lesz majd a kotveny ill. rv piacon ha borul 1 nap a bili...???
megint csak jaj...
felfele az etf speki volt a fo mozgato....
(a te olvasatodban)
es megis milyen szintrol volt ez a fo mozgato rugo???
250-rol,300-rol,500-rol,800-rol esetleg 1000-rol???
ne feledd azert mert te levonsz 1 kovetkeztetest, nem biztos hogy az ugy is van...
ilyen alapon akar az en kovetkeztetesem is igaz lehet, hogy a karacsony elotti idoszak amikor is rengetegen kuldenek penzt haza a latin amerikai orszagokban es a BTC arfolyama egyaltalan nincs igazan jelentosege,mert nem befektetesi celbol no a forgalom hanem a hasznalat, forgalom novekedes miatt...
ez pedig mar nem eloszor fordul elo...
meglatjuk iden szeptember-decemberi idoszak fog-e emelkedest hozni???
talan akkor mar nem fogsz mar az etf story-val jonni...
(persze toled az sem lenne kizart)
;)
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.