Ha októberben megállapodnak az MNV-vel,akkor 533-at,ha később,akkor az MNV-vel kialkudott árat kaphatják a kisrészvényesek. Én így gondolom,de lehet,hogy nem így van.
Miért fizetnék a többi részvényesnek ugyanazt az árat, mint az államnak a pakkjáért? Ha így lenne, akkor semmi kockázat nem lenne a dologban vagy legalábbis kisebb lenne sokkal... Ha megszerzik a 90%-ot az állami pakkal, akkor simán kiszoríthatnak, ahol pedig a kiszorítási eljárás értelmében az ár: "A kiszorítási
eljárás során alkalmazott ellenérték a vételi ajánlatban meghatározott vételár és az egy részvényre eső saját tőke értéke
közül a magasabb..." Hol van az leírva, hogy azt az árat kellene megadniuk, amivel sikerült megszerezniük a 90%-hoz szükséges részvényeket?
540 körül simán eladják azok, akik arra spekulálnak, hogy 533 lesz a kiszorítási árfolyam. Ebben lehet is valami. Van egy lehetőség egy nagy gap up-ra, de ha az bekövetkezik, akkor már senki nem fog tudni beszállni. A legvalószínűbb esemény, az, hogy valahogy kiszorítanak 533-ért, ezért ennek hatására az árfolyamnak valahol 533 alatt kellene legyen pár forinttal. Az, hogy efelett van, azt a gap up lehetősége indokolja. Harmadik lehetőség, hogy marad a tőzsdén és akkor majd ide lapátolják a veszteséget és elhalasztják a terveiket. (loose-loose szituáció). Én csak azokat nem értem, akik pár hete 520 alatt adogatták el a papírokat (mikor lehetőségük lett volna előtte akár 533-ért is felajánlani.
Szerintem jókat kacagnak és szórakoznak rajtunk a fehérgallérosok, hogy ilyen csip - csup dolgot "szabályszerűen " bejelentenek. Máskor, korábban, fontos BÉT stb..előírásokat úgy kezeltek, mintha nem is lettek volna. UNORTODOXIA
FHB:Most vedd!