Topiknyitó: tomi140 2017. 12. 20. 12:01

FHB befektetési állomány átruházása Takarékra - ultraszivatás  

Szívesen váltanék pár szót itt olyanokkal akik szintén áldozatául este az állományátruházásnak és most szívnak az Electra felülettel és a telefonos segítségnyújtással és a bankfióki segítséggel (mert hogy sehol nem készültek fel az átállásra).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tomi140
tomi140 2018. 01. 02. 11:40
#15
December 29.-én ért véget a Takarékos kálváriám. addigra nagy nehezen minden eladódott és ki tudtam vonni a pénzem. Ezzel leköszöntem. Túl sok a kérdőjel az FHB kapcsán részvény szinten is, meg aztán kedvemet szegte ez a szervezetlen migráció a Takarékkal, szóval fenntartásokkal venném a jövőben. Ezzel zárom soraim :)
tomi140
tomi140 2017. 12. 22. 17:30
Előzmény: #13  tomi140
#14
ja és kihangsúlyoznám hogy a bankfióki megbízás technikai okok miatt nem sikerült. Tehát a bank hibájából nem adódtak el a papírjaim csütörtök reggel 9:00 és 9:10 között. elhiszem hogy technikailag nem megoldható hogy azon az áron visszamenőleg számolja el a bank nekem ezt, de akkor majd jogi úton, kedves FHB-Takarék.... jön még kutyára kamion. Nehogy már a szúnyog adjon vért...
tomi140
tomi140 2017. 12. 22. 17:26
#13
update: telefonhívás fogad ma miszerint tegnap nem teljesültek az eladások amiket fiókban eszközöltem. "technikai okok miatt". >>> 3 napja nem lehet kereskedni a netes felületen, és ezek után telefonon és bankfiókban sem! Ma újra tettek kísérletet a maradék papírjaim eladására a fiókban, sikertelenül. Aztán utána egy broker is nekifutott, arról nincs hírem, mert visszahívást nem kaptam. de igazából mondta a broker hogy őrültek háza van, botrány az egész (ezt a bankfióki hölgy is beismerte).
Szóval ott vagyok, hogy fogalmam sincs a maradék papírjaimból mit sikerült végül ma eladni, vagy sikerült-e. 10es skálán ez mínusz 100-at ér, a releváns informatikai migrációs menedzsert ki kell rúgni, és kártérítés az ügyfeleknek. Ez utóbbira talán van hatásom, majd januárban. Ez innentől simán támadható, nem igaz hogy van arra jogi kiskapu vagy apróbetűs a banknál hogy: semmilyen (újra írom nagybetűvel: SEMMILYEN) felületen, módon és formában nem lehet szabadulni (most már ezt a szót használom "szabadulni") ettól a trágya bagázstól - FHB+Takarék - és a papíroktól, 7 munkanapja! 7!!!!!!) HETES munkanapja!..... 7!!!!!!
tomi140
tomi140 2017. 12. 22. 09:45
Előzmény: #11  Oldboy64
#12
Ez egy kuka itt az FHB-Takaréknál. Én Random Capitalos lettem pár hete, az überkirály rendszer. van mobilapp is (pár apple-re sajnos nem lehet vele kereskedni, csak adatokat nézni), de valami. És nagyon profi. most ismerkedem a Stop-loss fogalmával (amit lentre is írtatok meg láttam is FHB fórumon). Megbízást lehet megadni vagy 20 féle variációban. Előtte FHB-nál ilyen nem volt :D vettél limiten vagy eladtál limiten, ez a kettő volt :D meg persze a határidővel tudtál játszani hogy meddig legyen aktív a megbízás. de ennyi :) fapados a Randomhoz képest, ami ráadásul elég stabil úgy látom.
Oldboy64
Oldboy64 2017. 12. 22. 09:19
Előzmény: #9  tomi140
#11
Teljesen igazat adok neked.Esetleg ha károd keletkezik mert nem tudnak kereskedni akkor a kárigényt is nyújts be.
Sajnos én magas vételi árú Mtelben vagyok érdekelt ami láthatóan gyenge .Valószínű felveszem az osztit ,hogy ne legyen nagy bukta. Ebből a szempontból nincs eladáskényszerem, van időm.De az biztos.hogy ott hagyom ezt a bandát átmegyek az Erstébe mindenestől.A kötés díj is 0.3% nem mint itt 0.4 % .Köszi a tanácsot megyek intézkedni.
tomi140
tomi140 2017. 12. 22. 09:11
Előzmény: #7  1946
#10
igen láttam. 620nál jó lett volna, de annyira megrühelltem Őket, hogy csak na. ráadásul ez ami most zajlik a netbrokis ügyfelek szopatása, ez nem lesz megtorlatlan, ez jövőre nagyon remélem hogy valahol látszani fog. Talán árfolyamban nem, pedig azt is megérdemelné. Bocs hogy a részvényesek ellen beszélek ezzel. :( nem tudom hogy veszek-e valaha a jövőben, most már elvek tartanak vissza kissé.
tomi140
tomi140 2017. 12. 22. 09:08
Előzmény: #8  Oldboy64
#9
Kéress új jelszót a fióki alkalmazottal és akkor bejut! új jelszó és ÚJ FELHASZNÁLÓNÉV az ami jár nekik, tegnap ebből kiokosodtam. Utána be tudnak lépni.
más: most hívott a fiókból az ügyintéző, 9 megbízásomból 5 nem teljesült mégsem tegnap. jó volt a megbízás de technikai okok miatt nem teljesült. ma nekifutunk újra. Nyilván kiröhögik hogy azt mondom: nem érdekel, teljesítsék tegnap reggeli áron. k*rvára nem tudja elintézni az ügyintéző, megőriztem a hidegvérem nagynehezen, most próba újra.
Az összes létező módon reklamálni fogok, és fogyasztóvédelem és MNB és azon fogok dolgozni a következő pár hónapban ünnepek után, hogy a lehető legtöbb helyen lehúzzam a Takarék és az FHB hírnevét, mert ez gyalázat!!!!!!!! Ilyen nincsen ami itt zajlik!!!!!!
Oldboy64
Oldboy64 2017. 12. 22. 07:31
Előzmény: #2  tomi140
#8
Szia Tomi (Sajnos  ugyanaz a helyzetem mint neked,bár én úgy gondoltam nem lesz semmi baj az átállással mert ezt ígérték,önként maradtam.18-án megtörtént az átruházás. Kedd óta próbálkozom belépni az Electrára .Hiába új jelszó nem lehet .Tegnap a fiókban voltam ,hát az ügyintéző sem tudott belépni a saját jelszavával . Nem tudtak segíteni.Azt tanácsolta,hogy az FHB felé nyújtsam be először a panaszom , a következő lépés a Bankfelügyelet .
Panaszbejelentő formanyomtatvány letölthető az FHB oldalon.Én egy mailt küldtem nekik most várom a választ.
Üdv.
1946
1946 2017. 12. 22. 06:28
Előzmény: #6  tomi140
#7
Szia!
Köszi, hogy leírtad, igazán sajnálatos, hogy milyen nehézségekkel kellett
megbirkóznod. Mégis úgy tűnik, hogy valami készül itt, mert az árfolyam tegnap hatalmasat ralizott, először lement az MA50-re, majd napon belül vissza.No ás 500 Ft körüli árról már 700 felett van. Ezt tehát veszik, és szerintem folyamatosan szerzik meg a részvényeinket. Ez többet ér, de a stop-loss-t is levadásszák most már, annyira kell nekik....Továbbra is tartom, hogy több száz Ft emelkedés előtt állunk, de profi módon csavarják ki a kezeinkből a papírokat...Már akitől tudják...Legyetek résen. Ja és persze, hogy rossz lesz a következő jelentés, az is a játszma része...Ne dőljetek be (ennek se), nézzétek az árfolyamot!!!
tomi140
tomi140 2017. 12. 21. 10:18
Előzmény: #5  tomi140
#6
update: egy Takarék fiókban sikerült felszámolni a portfóliót, így T+3 nap múlva meg tudom szűntetni a - most már - Takarékos befektetési számlát. Az ügyintéző kedves volt, de az átállás óta (1 hete) nem lépett be a rendszerbe. Ám nem volt rest intézkedni, jelszót kérni... nem használta a "most látom először" kezdetű kifogást amikor megnyílt a felület (mint ahogy az FHB-ban lereagálták) - pedig akkor látta először azt a verziót. Ám nyitott volt megtanulni ott helyben! ez nagyon pozitív! Kaptam megerősítést is arra vonatkozóan hogy tömeges elvándorlás várható/van folyamatban a brókerszámlák használió esetében. Az átállás nem csak a migrált FHB-s ügyfeleket érintette, hanem a korábbi, már ott lévő Takarékos ügyfeleket is. Így dupla fronton van elégedetlenség! Jómagam a dolgok bezárása után, kikért hanganyagokkal egy reklamálással kezdek az FHB-nál, majd ha szükséges akkor fogyasztóvédelem és a többi. Reménytelen harcnak érzem abból a szempontból, hogy természetesen mindenhol ott "egy apróbetűs rész" :)
Az FHB-val kereskedőnek üzenem: óvatosan. Ez a negyedév, el fog maradni a bevételi várakozások tekintetében, amikor majd kijön jövőre! >>> árfolyam hatás.
tomi140
tomi140 2017. 12. 20. 18:27
Előzmény: #4  tomi140
#5
Update: az online feluleten nem teljesul a megbizas. Nincs direkt telefonszam amit lehet hivni kereskedes kapcsan, CSAK visszahivas van. Vagy beballagsz fiokba reszvenyt eladni/venni. Ezt telefonon mondtak el szerencsere igy van bizonyitek (rogzitett hivas) 5. Napnal jarunk hogy gyakorlatilag nem hozzaferheto a portfoliom. Holnap megkiserlek mindent kivonni bankfiokban (Takareknal) majd fogyasztovedelem es a tobbi fokozatok amiket be lehet vetni. Koszi FHB, koszi Takarek!
tomi140
tomi140 2017. 12. 20. 12:41
Előzmény: #3  profitprofi_
#4
"sima" BÉT részvények. költséges a transzfer és arra gondoltam inkább az adóalapomat csökkentem és benyelem bukókat. de elgondolkoztam rajta magam is. Sajnos adott időpontig volt ingyenes a transzfer és addig én nem jutottam el ehhez az információhoz. Így arró lecsúsztam, pedig az kellett volna :(
profitprofi_ 2017. 12. 20. 12:17
Előzmény: #2  tomi140
#3
Milyen befektetéseid vannak? Meglévő részvényeket át lehet íratni másik szolgáltatóhoz is. 
tomi140
tomi140 2017. 12. 20. 12:05
#2
Szívesen váltanék pár szót azokkal akik úgy jártak mint én - megszívták - és sajnos az FHB-nál ragadtak a határidő végére, majdan most a Takarékhoz kerültek és ott szívnak. A rendszer most kezd éledezni (5 napja nem férni hozzá a pénzhez, kereskedés szinte lehetetlen). Ha vannak rajtam kívül tapasztalatok, akkor írjatok.
én napi szinten felefonálgatok velük, fiókban is jártam (FHB , hiszen közölték hogy most már minden közös intézés, hába kerültem át a Takarékhoz), ott a hozzá nem értés maximális foka van (nem az Ő hibájuk hogy nem kaptak értesítést és tréninget az új dolgok kapcsán, a rendszerproblémák sem az Ő hibájuk, elhiszem. Mindig a fejétől bűzlik a hal). Kezdek arra a szintre jutni hogy nyereség/veszteség számolása nélkül felszámolok mindent a Takaréknál és leköszönök! Panasznak sem látom értelmét, nyilván nagy ívben tesznek rá hogy egy ügyfél elégedetlen. De! Talán nem vagyok egyedül!

Topik gazda

tomi140
tomi140
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek