Igen,a NIO-nak most már gyártókapacitás bővítésre, gyár építésre lenne szüksége,hogy mehessen 100$ fölé,jó lenne ha még idén lenne bejelentés erről,a "Battery day" már csak hab legyen a tortán :)
Nio-nak tudtommal gyárja sincs, míg Xpengnek 2 is van (two factories are better than one), és az autójuk árban olcsóbb. :) Ezenfelül Xpeng árul SUV-ot és Sedant, míg NIO csak SUV-ot. + Xpeng mögött ott van Alibaba és Xiaomi alapítói, sok pénzt fektettek be. :) Ha xpeng részvénye megelőzi a Niot , még akkor is kisebb lesz a piaci kapitalizációja mint a Nio-nak...
Lényegesen jobb,én kicsit lufinak érzem az Xpeng-et ( a Nio-hoz képest), lassan utoléri az értékelése, lehet ez még nagyobb hátba vágást hoz a NIO-nak.
Pont azert jó, mert itt lehet látni, hogy nem csak 2-3 százalékos emelkedés van mint itthon, és nem kell egyből realizálni és shortolni mert emelkedett a részvény pár forintot.
Én most elgondolkoztam az xpengnél, hogy +24%-nál eldobom és ha visszaesik megveszem. Ilyenkor szokott lenni kis kilengés. Csak az tántorít el hogy láttam itt már 30-50-80% plusszokat is máshol napon belül...
Feltörekvő EV gyártók