Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 12:33

"Félelmetes kihívás" - Kína 15 éven belül meg akarja négyszerezni GDP-jét  

Ugrás a cikkhez
Az öt évvel ezelőtti GDP-jét 15 éven belül meg akarja négyszerezni Kína - jelentette be tegnap a Fortune magazin pekingi globális fórumán Hu Csin-tao kínai elnök. Ezt azt jelentené, hogy az ázsiai gazdaság bruttó hazai terméke 2020-ra közel 4000 milliárd dollárra nőne, az egy főre jutó GDP-pedig a mostani 1230 dollárról 3000 dollár közelébe emelkedhetne.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=54233
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 07:39
amikor én ott voltam, képzeld volt biztosításom..., na erről ennyit...nem azzal kell foglakozni, akinek nincs, hanem azzal, hogy miért nincs neki...
itthon is nézzél körül az emberek mit tesznek, hogy jobb legyen nekik??? a 70 %-uk semmit...hát akkor???
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 07:33
pontosítom, 35 millió nem fér hozzá az egészségügyhöz, de ezért tettek is, illetve nem csinálnak semmit...ezt én itt sem engedném, hogy mindenkinek legyen...tudod én nem azért dolgozom és fizetem, hogy link embereket azon gyógyítsanak..., rám meg nem marad pénz...
neked valóban 1 millió kínai kell, mert azokkal tudsz versenyezni, szintén csak az irigység beszél belőled....
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 07:29
jancsika, az autónál meg a példa folytatható azzal is, hogy egy a nagyobb tömegű autó biztonságosabb, kettő szintén kinti példa, akkora távolságokon hidd ell , a 3000 köbcenti alatti autó nem bírja...ki lett probálva, ja csak ott lehet ám menni 5000 km-t egy kiránduláson...,szin tén irigy vagy, mert itt nem lehet menni sehova.., nincs is min...
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 07:24
jancsika...
1...a betongyártás,téglagy ártás stb.sokkal környezetszennyezőbb ,mint a fakitermelés hátrányai..., járj utána...
2..a faházba nem futni kell, hanem , ha váratlanul ér, pl. a földrengés, de hurrikán is lehet, a faházakban többen maradnak meg...szintén járj utána...csak annyit, ami az egyik legjobb példa, hogy california híres a földrengésről...keve sebben halnak meg ott földrengésben az épületek miatt, miatt, mint bárhol ...
3...élettartam.. .tényleg nem látsz jól semmit...velencében 700 ( hétszáz !!!!) éves fa cölöpökön állnak épületek, persze a cölöp víz alatt van..., ja?? vágod...
vagy szibériában a hideg miatt nem is jöhet szóba más épület...
egyébként úgy látom arra akarsz kilyukadni, hogy nincs pénzük téglára..., nem irigy vagy inkább???
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 05:27
Mégvalami!Ezt európai és ausztrál közgazdászok mondják hogy ha kínában a gdp-így fog növekedni ilyen ütemben akkor úgy fog járni mint az az autó amiben nincs motorventillátor.A motor felforrósodik és beég még mielött világhatalom lenne.Egyébként kínának nem ártana minőségi terméket is gyártania.Ez még nem mindig sikerül.
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 05:13
Bár sokmindenben jők a meglátásaid,de a kínai soha nem lesz világnyelv.Miért?Mer t az ő szótagírásuk és az európai és amerikai ausztrál ember latin abc-n alapuló írása ősszeegyezhetetlen.N e feledd japán is volt világhatalom de a nyelvük nem lett az.Hogy a legtöbb ember beszéli abban a térségben.Az angol nyelv világelsöbbségét nem kell féltenünk.
Törölt felhasználó 2005. 05. 21. 19:36
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
A kínai már most világnyelv (ha a számarányukat nézzük). Jelenleg 30 millió külföldi tanul kínaiul a világon. Az USA-ban a spanyol után a 2. leggyakrabban tanult idegen nyelv (igen, a francia és a német előtt).
Mit mutatnak a tények?
1) Kína népessége 5-ször akkora mint az USA-é.
2) A növekedés 8-10 %-os.
3) Vessétek össze az amerikai és a kínai megtakarítási, fiz. mérleg adatokat...
4) Kínának megvan a fejlődéshez szükséges stabil politikai háttere, évezredes kultúrája és magabiztossága.
5) Kína évszázadokon keresztül vezető hatalom volt a világban.
6) Bármit veszel, mi van ráírva?
Ezek után nem kell okleveles közdaszdászprofesszo rnak vagy zseninek lenni ahhoz, hogy még néhány évtized és Kína simán beelőzi az USA-t és a Nyugatot.
Hosszabb távon minőségi, nem csak mennyiségi téren...
Törölt felhasználó 2005. 05. 21. 18:58
Figyeljetek.Kína már most is nagyúr,elég ha megnézzük számítógépek alkatrészeit,vagy a mnobiltelefonokét.Rá adásul az Amerikai textilipar is függ Kínától.Ha kínai nem is lesz világnyelv de az egypólusu világhatalmi rendszer mint usa már sokáig nem tartható fenn.
jancsika 2005. 05. 21. 11:22
Előzmény: #31  jancsika
Ja igen a leglényegesebb.
A globális kapitalizmus azt mutatja, hogy pénzt kell termelni és nem terméket.
De erről az alábbi célszemélyek véleményét kellene kikérned:
Bill Gates, DR CS. Sándor, vagy leginkább névrokonod ...
És így lesz az átlagból valóság.
jancsika 2005. 05. 21. 11:17
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Az igazi jólét a szabadidő egészség, harmónia hármasban keresendő.
USA-ban ebből csak a szabadidő terén valósul meg, hiszen több tízmillió európai-, latin-,kínai-, arab-, afrikai- amerikainak nincs hozzáférése az egészségügyi rendszerhez.
Szóval drága lesz a faház, ha nem lesz elég fa, drága az autó ha csak benzin marad, de a legdrágább kincs az élet lesz a legdrágább, ha nem lesz ez a pazarló életforma megváltoztatva.
Inká bb 1 Millió Kínai, mint 100 Hülyegyerek Mummer-ral.
jancsika 2005. 05. 21. 11:07
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Kedves soros gyuri!
Hozzászólásod ban benne is van magad cáfolata.
De akkor vegyük sorra:
1, A faházak nem környezetbarátok, hiszen ahhoz, hogy elkészüljenek a szegény élőket ki kell vágni. Szóval te a hurrikán elől a faházba futnál,ha van kőház is, mert a faház az ki tudja miért jobban ellenál a szeleknek. A várható élettartama a faháznak hány év? 20-30 vagy esetleg 100? akkor ennyi idő közönként megint ki kell irtani valami erdőt, hogy legyen. De ehhez kapcsolódva javasolom, írj levelet a Bush bácsinak: Bontsák le a Capitoilumot, a Pentagont. stb és építsék át fára, mert az biztonságosabb.
Az mitől energiakimélés, hogy 15 literes kocsival 3-szor annyi dolgot el tudsz intézni mint pl egy Toyota priussal? annyit kötözöl, vagy pakolsz? folyt köv
Törölt felhasználó 2005. 05. 21. 05:58
4...faházak....azért vannak fából, mert környezetbarát, a másik ok a földrengés és a hurrikán...a sérülések miatt, tudod ilyen épületekben az emberek nem halnak meg annyian..., ja, mert ott az emberekről szól az élet..., és a másik ott tömegcikkekben gondolkodnak, hogy tömegek elérhessék, és a gyártók ettől hatékonyak...nézd meg nálunk...sok lakás épül??? nem hiszem, mert drága, de azért drága, mert kevés épül, nem hatékonyan...én voltam olyan faházban, sőt nekem itthon is volt..., hát a kintiről annyit, hogy californiában dupla garázzsal, igaz a daewo ticoból 4 db is elfér benne, medencével, yakuzzival, kis udvarral, nappali és 3 szoba, 3 wc, 2 fürdő...20 éves épületben 300 ezer dollár, amihez 9 ezret kell lefizetni, és a tiéd lehet..., ja és ebből a házból a család havi 5500 dollárért jár dolgozni, átlag melós emberként és az 5 autójából azt használja, amelyiket akarja...
egyébként amerika sem tökéletes, de arra törekszik, ez látszik...kérdezem , hol van a világon olyan, hogy a rendszer ennyire felkínálja az állampolgárainak a jólét lehetőségét???nálunk ezt kiváltságnak tartják...röhej...
Törölt felhasználó 2005. 05. 21. 05:45
3....1 FT ,1 DOLLÁR lenne...????nem értem, vag talán arra akarsz utalni, hogy az árfolyam miatt vannak ott ahol vannak??? ezt azért Te sem gondolod komolyan...miért gondoljátok, hogy mindenben valami trükk van???
a mi termelésünk az egyenlő a nulllával, ft ide ft oda...
4.....pazarlá s?? ezt pont magyarként mondod??és ami nálunk van az mi???mi ugyanakkora GDP-hez sokkal több energiát használunk...sőt amerika úgy duplázott gdp-t, hogy alig használt fel több energiát 30 év alatt...
autóik?? te tartottál már amerikai autót?? én igen, hát azok amit nyújtanak 14-15 l benzinért, ahhoz te itt 2 autót kell, hogy befogjál, és azok ennyit, vagy többet fogyasztanak...
Törölt felhasználó 2005. 05. 21. 05:30
Nagyon tetszenek az ilyen fórumok, ahol végre jól ki lehet beszélni a dolgokat, és ráadásul bebizonyosodik, miért is tartunk ott ahol tartunk és miért nem lesz nálunk soha jólét...
1....azok az összeszedett okos emberek a világból oda is akartak menni, tehát nincs miről beszélni...nem vitték őket málenkíj robotra...a feleségem erre azt mondta, persze, hogy mentek, mivel a világon más országokban nem is foglalkoznak velük, ha van rá pénz, ha nincs...ez nem csak az okosakkal van a szakmunkásokkal szintén, vagy bárkire is igaz...nézzetek körül, kit érdekel, ha valaki itt bármit is tud???
2....az iraki kérdés nem most kezdődött, hanem kb. 30 éve...az iraki hadsereg igenis képes lett volna a 90-es évek elején svédországig menni...a világ 3. legerősebb hadserege volt, ezért kellett az embargó is több, mint 10 évig...
folytatom...
saru 2005. 05. 20. 16:14
Hogy az USA GDP-je mitől ilyen magas, szivesen megkérdeztem volna korábban az elnemkötelezett államok vezetőit, nevezetesen Castrot, Nehrut és Titot, ők tudtak volna erre a legpontosabban válaszolni, igaz ezt matgab is megmondta.
Mindenese tre most divat Kubán és Castron nevetgélni, de ha estlegesen ott ismét "demokrácia" lesz sokaknak fog szerintem a mosoly az arcára fagyni, mert biztos vagyok benne, hogy a kubai lányok ismét prostituáltak, a fiúk pedik cipőtisztitók lesznek, lehetnek!
matgab 2005. 05. 20. 15:44
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
nem kell...Jancsika a király! Itthon egyből csődbe viszi a Kft-t mert az Usa-beli cége nem fizet és ezért a telefonszámlát nem tudja kifizetni...
Az Usa-ban pedig max vesztesége van, ott nem kell adót fizetnie...
Király vagy jancsika mentsd meg a magyar gazdaság statisztikáit!
matgab 2005. 05. 20. 15:42
Előzmény: #23  matgab
helyesen: jobban rá merem bízni a "butább" emberre, mint az okosra mert...
matgab 2005. 05. 20. 15:41
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Ez a svéd példa azért kemény volt...
Tényleg így már érthető, és jogos, hogy amerika az önkontrol mellőzésével felélje a környezeti erőforrásokat (levegőt, vizet is idevéve...).
Senki nem állította, hogy ott csak buta emberek laknak...Viszont lehet, hogy a fejlett technikám kezelését jobban rá merem bízni az okos emberre, mert az nem próbálja meg lemásolni, butább módszerekkel próbál meglopni, nem látja azt hogy hogyan lehetne éli, az egyszerű igényeit könnyebb kielégíteni, vagy elmagyarázni neki, hogy ez ven ennyit ér,könnyebben cserélhető nehezebben keresne új állást és ezért jobban megbecsüli a munkáját...Talán ezért tart arra az ország amerre tart...
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 15:36
Előzmény: #21  jancsika
Ez jó, de ki fogja kifizetni ennek az aprópénznek az adóját. Még az USÁ-ban esetleg, de itthon???
jancsika 2005. 05. 20. 15:34
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Soros Gyuri!
Te mit tennél ha 1 Ft = 1 USD. Akkor elmentünk volna Mindenki mellett.
USA gazdasága pazarló, hiszen az a szemlélet, hogy minél a nagyobb fogyasztás növeli a GDP-t nem ösztönzi őket arra, hogy maradandót alkossanak. (FAházak, autópálya elhasználódás, nagy fogyasztású gk-k. ) Egyébként ez akkor lenne így, ha az erőforrások korlátlanul állnának rendelkezésre. (ezért is kellett IRAK).
Ezek után ez a pazarló gazdaság tönkreteszi (szennyezi) a Föld nevű bolygót- tudod amelyiken te is élsz - és ezek után még vegyünk is példát róla.
Egyébként az előzőnél sokkal jobbal találtam ki. Csinálok USA-ban egy céget és annak számlázok ki tanácsadást méghozzá az alábbi összegben:
1.000.000 .000.000.000.000.000 .000.000 USD
Be is vallom, s ezzel hazánk exportteljesítménye drámaian megugrik, míg az USA fizetési mérlege újabb negatív rekorokat dönt. A dollár összeomlik, a forint bebullosodik, az olaj drágul, stb...
Jó ez valamire?????

Topik gazda

eko
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek