Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 05. 10. 08:54

Fel lehet jelenteni Matolcsyt?  

Tisztelt kollégák, a kérdés az lenne, hogy kimeríti-e a tisztességtelen piacbefolyásolás fogalmát, amennyiben a miniszter úr a pozíciójától elvárhatónál jóval pongyolább megfogalmazásával téves döntésre késztet piaci szereplőket és ezzel nekik kárt okoz?

Nyilván most meg kellene nézni a tv-i definíciókat, ha lesz időm, megteszem, pl. még tőkebefektetési csalást is, hogy csak szándékos lehet, vagy gondatlan is, mindenesetre úgy érzem, hogy szándéktól függetlenül is egy miniszternek tudnia kell, hogy szavainak súlya van és következménye (nálunk ugye politikai nincs, de van-e jogi?).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 05. 10. 15:35
Előzmény: #9  Rellim
piacbefolyásolás miatt egyelőre perelni nincs mit, azt a pszáfnak kellene kivizsgálni.

hogy második körben az okozott kár miatt lehet-e pereli a minisztert, vagy az államot, az megint egy újabb kérdés.

mindenesetre a törv. beidézett d) pontját simán kimerítheti a tegnapi,

(...) félrevezető, (...) információ közlése, (...), nyilvánosságra hozása vagy nyilvános közlése, feltéve, hogy az információt terjesztő személy az információ hamis vagy félrevezető mivoltának tudatában van vagy !!! az adott helyzetben elvárható gondossággal eljárva tudatában kellett volna lennie.!!!
Rellim 2012. 05. 10. 12:27
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Csatlakozom a perközösséghez!
Törölt felhasználó 2012. 05. 10. 12:26
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
"Ami pedig a megalapozatlan, félrevezető, hamis információt illeti, piacbefolyásolásnak minősül közlése, híresztelése, nyilvánosságra hozása vagy nyilvános közlése, feltéve, hogy az információt terjesztő személy az információ hamis vagy félrevezető mivoltának tudatában van, vagy az adott helyzetben elvárható gondossággal eljárva tudatában kellett volna lennie."
forrás: link
Törölt felhasználó 2012. 05. 10. 11:50
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Nem vagyok jogász, nem tudom megítélni, de szívesen vállalok perközösséget, ha úgy alakul.
Mellesleg indítanék egy vizsgálatot, hogy kik voltak a milliárdos nagyságrendben semmiből feltűnő vevők tegnap...
Törölt felhasználó 2012. 05. 10. 11:22
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 05. 10. 09:47
Előzmény: #4  Rellim
Ne hazudj, matolcsy meg senkinek nem hazudott szemtol szembe.
Rellim 2012. 05. 10. 09:42
Előzmény: #3  Bekre_Pal
Én személy szerint, az egész fidesz bagázstól rosszul vagyok. Ez a szemüveges geci, olyan hülye, mint a segg. Azt sem tudja, mit beszél. Szemtől-szembe hülyének nézi(k) a népet. szijjártó (orbán kutyája) sem jobb...
(kisbetű szándékos. Pál Utcai Fiúk óta, az árulók nevét kisbetűvel írjuk!)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2012. 05. 10. 09:04
a miniszter úr a tőle telhető legnagyobb körültekintéssel járt el. arról ő nem tehet, hogy hülye, mint a segg
signal2
signal2 2012. 05. 10. 08:56
Támogatlak!

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek