Vadi, olajakat nem szoktad nézni? Brent, wti, szinte mindegy, hónaposon, hetesen, naposon nézve sosem lesz semmiyen korrektív szerkezet? Mi a véleményed? Kicsit unalmasak a folyamatos új aljak. Vagy nem? :o)
"...Sokkal fontosabb azt megtanulni, mikor tekinthetsz kialakultnak egy set-upot a kiszemelt hullámszinten. Kereskedéshez ti. ez a képesség kell - módszertantól függetlenül."
Stimmt. :)
Tegnap már le is vadásztam egy két idevágó cuccot Jimmy M-től... ;-)
hát ja, télleg randa... cincálgatom össze-vissza, talán meg is találtam h. miért vársz még egy lekört 1.2411 körülre... ha flatben vagyunk, akkor a 3-3-5-ös záró 5-ösének uccsó downere bizony még nincs "in place". )
Ezek szerint nem vesztetted el, igen, ez most még egy lehetséges megfejtés (bár nálam kezdettől fogva utolsó alternatíva).
Randa, úgy hogy hívjunk inkább egyelőre szimplán valamilyen formálódó ABC-nek, amíg meg nem cáfolja magát, amely vagy a B ágánál tart vagy a C általad is említett 2-esénél.
Sokkal fontosabb azt megtanulni, mikor tekinthetsz kialakultnak egy set-upot a kiszemelt hullámszinten. Kereskedéshez ti. ez a képesség kell - módszertantól függetlenül.
Nem, nem, sosem kell "pipre pontosan" teljesülnie, nagyjából gondolkodunk mindig. Nekem hiányzik még egy le kör az egész napos "alakzatból/mutatványból", ami kb. oda mutat + ez a szint természetes támasz zóna teteje is pl. H4-en. Ideális lenne hozzá az illikvid éjszakai időszak. Meglátjuk, nem maradunk le semmiről.
Be kell vallanom, teljesen elvesztettem a számozásban a fonalat... ha még él az 1.2356 körül indult új korrektív cikluskezdet, akkor annak a 3-as major hullámában lehetünk, mégpedig a 3-as major hullám 2-es szubhullámának vége felé (??)... csak morfondír.
Eggyel lejjebb 1.241x-et írtál, ami korábban szépen be is jött, grat hozzá... (1.24179 volt az eddigi alj az MT4 szerint).
Ha jól értem, ez még nem teljesen elegendő (?), hanem pipre pontosan ki kell(ene) vennie az 1.2411-et. Vagy rosszul értelmezem? Az 1.24179-es alj ezek szerint még nem volna eléggé az "1.2411 körül"? Nekem pedig már az is bőven megfelelne... ;-)
EUR/USD