én ugyan nem oda húztam be a trendvonalat, de valami hasonló lásd:(6143-ban), de szerintem fél éven belül meglesz az 1:1 is. Viszont, ha fél éven belül nem, akkor már később sem
Az újabb shortok céláron záródtak, és pici long is nyílt ugyanott. Úgy fest a shorttal még mindig jól lehet kaszálni.
A hosszabb grafikonok alapján még mindig minden emelkedést shortnyitásra érdemes kihasználni. Egyelőre nincs fordulatra utaló jel, csak korrekció látszik 1h és alatta.
EU: Fölteszek egy lehetséges verziót EWT szemüvegen át. Eredetileg kettőt akartam feltenni, de a másik annyira beraish (a 2015.01.16-i napos kép frissítve), hogy nem borzolom vele a kedélyeket és továbbra sem kívánom azt a verziót senkinek, mert kutya világ társul hozzá valószínűleg.
Úgy hogy marad az enyhe változat. A rajzolt csatornákat érdemes követni: amíg ezek nem törnek felfelé, bear scenariokban érdemes továbbra is gondolkodni. Mivel mindkettő báziscsatorna, azt is látjuk, elég magasan húzódik a bullish határ.
A rajz több hullámszintre (= több hónapra) ad meg egy jelenleg még életszerű körülbelüli lefutást. Eszerint jelenleg a zöld hullámszint iii-ik hulláma érhet lassan véget a hét elején. Belefér az is, hogy még új aljra megy ~1.07x-ig, mielőtt a héten a iv-ik elindul fel max a zölddel bejelölt retrace zónába valahová. Onnan várhatóan ismét le duplaaljra, ami a zöld v és egyúttal a pink (3) vége lehet majd. Utána megint fel a pink (4) hullámmal ismét a retrace zóna környékére, majd le új aljra, ami a pink (5) és fekete 3 vége lesz. Ismét fel a fekete 4-gyel, végül fekete 5 le duplaalj környékére. És ekkor már őszt írunk kb.
Ez bár életszerű megközelítés jelenleg, sosem tudjuk mi lesz és a rajz célja sem ennek kitalálása, ezért a rajzomból leginkább a báziscsatornák szabta határokra és a zöld retrace zónára érdemes figyelni, mert ezek közelében alakulnak ki jó hozam/kockázatú set-upok. Látszik, hogy a pink csatornafal 1.15 körül húzódik, ezért valóban meglátogathatjuk párszor, mielőtt törik felfelé. De annak felfelé törése esetén is messze még a bull határ, 1.22 környéke is még csak retrace zóna jelenleg.
:) passz... sajna elfogytak a jó céláraim. Részemről innen azt figyelem h. mikor kezd fáradni a prizma, aztán eurusd-nél vizslatom az első bágyadt 1 + 2 hullámot m15/m30-on. Várni kell és figyelni.
Biztos ami biztos, nyomtam egy shortot 804-s célárral, előtte van egy ellenállásom 820-on, majd ott meglátom, de ilyen lendülettel nem valószínű, hogy megfogja...
EUR/USD