akkor leszel bajban, ha majd nem szólok előre,mit vettem, te meg csak nézel, h mi a francot csinál ez a hülye árfolyam, ellenkező irányba kéne mennie :DDDD
"Ez ugyanolyan teves elkepzeles, mint hogy el kell talalni az iranyt ill. hogy a talalati aranyon mulik a sikeresseg...."
Az utóbbi szempont valóban téves, de az első, az nem hinném :)
Hisz lássuk be, pénz abból jön, hogy eltaláltad az irányt, és jó irányban ülsz.
Persze lehet pl iránymentes kereskedéssel opciózni, de az más más történet.
"Rengeteg ember van aki jokor lep be 1 piacra, pont eltalal 1 trend fordulot...."
Szó nincs arról, hogy el kell találni a trendfordulót, erre különben is vajmi kevés esélyed van.
De kontratrendeket meg lehet játszani, pláne olyankor, amikor olyan a szituáció, mint most a dollárindexnél: rendkívül feszített, széthúzott árfolyam (11 hete emelkedik egyfolytában!!!!) és erős ellenálláshoz ért.
Ilyenkor bizony nemcsak lehet, érdemes is kontratrendre játszani.
"Nem egyszerubb volna csak USD-t venni a kulonbozo parokon...es menni a trenddel???"
De, viszont ez nálam jelenleg nem játszik, certi csak eurusd-re van.
Ezt se igazán szeretem, mert nagy a spreadje, ilyen kivételes alkalmaktól eltekintve nem használom.
"de az is elofordulhat, hogy kitart a lendulet december eleje-kozepeig, esetleg jovo ev elso negyed eveig.."
Ez engem nem érdekel, én nem trendfordulót várok, hanem csak egy kisebb visszatesztet - ha 100-200 pipet fogok, az nekem bőven elég, és azzal még szinte a jelenlegi csökkenő trendvonalat sem töri át.
Hosszabb távon valszeg nem itt lesz a mélypont, fundásan nem sok tényező szól most az erős euró mellett - de ez engem nem érdekel. én megjátszom a kontratrendet, és kilépek.
"en nem vesztegetnem az idot es penzem a helyedbe certikkel, ha tenyleg kereskedni akarsz es komolyan gondolod, akkor neki kell allnod penzt megtakaritani es nyitni egy micro szamlat min. 2500$-al..."
Ebben teljesen igazad van, pontosan így tervezem én is. :)
Kedves Telapo 0,62-es NZD/USD-os arfolyamot kerek karacsonyra, ha esetleg ez nem lehetseges akkor AUD/USD 0,7-es is megteszi....
vagy min. 6-10%-os korrekcio a reszvenypiacokon...
DJIA
S&P
NDX
FTSE100
Italy
France
South Africa es
ASX200
Tenyleg elfelejtettem megkerdezni, ha nem tul privat kerdes,milyen brokert hasznalsz Arizona?
EUR/USD