A stop buy megbízásoknál a spredet számoljátok bele, mert kellemetlen meglepetések érhetik azokat, akik ezt elfelejtik hosszászámolni, hírek előtt ugye nagyobb a spred :D
Az árfolyam 1.4000-ról indult lefelé, gyakorlatilag leesett 1750 pipet minden korrekció nélkül. Az amcsik befejezték a pénzpumpát, azt hiszem, hogy március után akarnak kamatot emelni, de ez már be van árazva a piacba. Az EKB folytatja a pénznyomást, de ez is be van árazva a piacba, azzal a különbséggel, hogy nem tudni, milyen módon. Ez még okozhat kisebb kilengéseket. Természetesen a hírek hol erre, hol arra fogják mozgatni a párt. Már nincs messze az 1,20-as támasz, pontosabban 250-300 pipre. Az én „nem stratégiám” szerint ha longba vagyok, ennél messzebb nem fog elmenni ellenem, amíg egy korrekció beláthatatlan, hogy meddig megy. Nagyjából ennyi
Van valami ideiglenes e-mailed, ahova küldhetek egy képet pár mondat kiséretében?
Törölt felhasználó2014. 12. 19. 14:12
Előzmény:
törölt hozzászólás
nem vagyok en ur, ugyan olyan forum tag vagyok mint barki mas...
de talan a kereskedessel eltoltott idom es tapasztalataim alapjan, par hozzaszolasbol el tudom donteni nagyabol, hogy ki hol jar az altalam ismert osvenyen....
talan arra is eleg hamar raerzek ki az aki handabandazik es ki az aki kereskedik is....
trend felismerese?
az egy erdekes dolog....
Persze a jovot nem ismerjuk, igy csak feltetelezni tudjuk, hogy a trend folytatodni fog.....
arrol pedig mar honapokkal ezelott tettem fel infot, hogy milyen vizualis es pszihes hatasok kepesek az ember velemenyet, gondolkodasat befolyasolni.....szerintem ez a kereskedesre is igaz
mar 3 napja meg van a USD/NOK shortom es mar ki tudja hanyadszorra nezem ahogy 80pip nyerobol visszakorigal 20pipre...
pedig 80pip az mar nekem is szamitana,de nem zarhatom, mert lehet hogy lesz belole 200,300 esetleg 600 vagy 1000pip.....
a stratit kovetni kell meg akkor is ha eppen nem keresel vele penzt a kovetkezo 1,2,3, esetleg 10 kereskedesben....
es mivel egyeseket zavar igy nem irom, hogy mennyi penz.....
talan csak annyit, hogy ha nem kereskedesben nezed hanem az eletben, szepen be lehet belole vasarolni karacsonyra mindent...
(sot picit kevesebbol is...)
Mondhatnam az AUD/USD shortot is, ott is nezegetem mar par napja ahogy szep kis profitbol kisebb lesz majd ujbol nagyobb...
(szerintem nem az a cel, hogy minden aron nyeroben zarjunk 1 pozit, hanem hogy sikeruljon, minnel tobbet elhozni 1 elmozdulasbol amiben benne vagyok), persze ez csak az en velemenyem es semmivel sem jobb mint mase en ebben hiszek, es mas pedig masban, es nagyon nagy valoszinuseggel rengeteg jobb kereskedo van mint en........
addig nincs baj amig segit kozelebb kerulni a celodhoz....
Szerintem ez nem végzettség kérdése. Ha a 9 éves lányomat ideteszem, hogy kattintson egyet vételre, vagy eladásra, neki is min 50-50% esélye van a nyerésre, vagy a vesztésre. Aki már felismer egy trendet, egy formációt, vagy mit tudom én mit, azzal növeli az esélyeit a nyerésre. Minél többet ismer fel, hosszútávon annál valószínűbb, hogy sikeres lesz ( a hosszútávot években értem)
EUR/USD