ha jogszabály csak napot ír, az naptári napot jelent, külön nevesítve írják ki, ha munkanapról van szó. a naptári nap mellett szól még, h egyszerűsìti a számolást, mert nem kell figyelembe venni a mozgóünnepeket (pl. húsvét, pünkösd), és a munkanap-átrendezéseket (hosszú hétvégék). amúgy jó reggelt! 😁
Meg fogom keresni mostmar mert kíváncsi lettem. Lehet én is rosszul tudom ezek szerint. Amennyiben találok erről és megerősítést nyer, akkor újra számolok. Vaculak neked is köszi. Targetdown: délelőtt jövök. Új számokkal. Bár különös véletlen lenne ha naptári nappal is 130 jönne ki meg kereskedési nappal is :)
Ha jól értem a kérdés az , h kereskedési napok vagy naptári napok ? Ugy értelmezem , h naptári . 2001. évi CXX. törvény a tőkepiacról: 72. § (1) A vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke legalább: ......a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, ....
a mai 10 pontos esésre a legvalószínűbb az , hogy azok dobták , akik tegnap a keddi hírre vették - arra számítottak, hogy majd ma még tovább megy - de mivel nem ment , ezért dobták pici bukóban.. így látom..
de sztem hagyjuk ezt a témát, azt sem lehet még tudni, hogy lesz-e egyáltalán ilyen kötelező vételi ajánlat, ha lesz akkor mikor lesz.. KGY-ig sztem nem lesz ilyen...
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A