Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 08. 24. 15:56

ELMU a nyerő!  

Mindenki csak a DÉMÁSZ-ra és az ÉMÁSZ-ra figyel. Pedig az ELMU-ben sokkal nagyobb potenciál van! Elég csak megnézni a vételi és az eladási oldalt! Fölfele nagyon könnyen és gyorsan ki tud törni. Ez egy nagyon jó osztalék papír, csak azért ment le enyire az árfolyama mert egy kedvezőtlen hír látott nap világot miszerint kedvezőtlenül érinti a kormány új kompenzációs törvénye az ELMU-t. De szerintem ez messze nem érinti annyira a nyereségességét, hogy 34000-ről 26000 alá essen a részvény árfolyama. Ez minimum 32000-re vissza fog menni ahogy a befektetők kezdenek rájönni erre. Szóval a részvényben még mindig min. 4000 emelkedési potenciál van!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 27. 21:06
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Na, erre kíváncsi leszek! :) Szerintem azért az túlzás, hogy az Émásznak nagyobb lesz az EPS-e mint az Elmü-é. Egyébként ezt a 7-8 milliárdot honnan veszed? Utána számoltál? Szerintem azt még pillanatnyilag az Elmü sem tudja, hogy pontosan mennyire érinti őt ez az új tarifarendelet.
Törölt felhasználó 2006. 08. 27. 20:33
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Nem erről van szó. Az új tarifarendelet újraosztotta az áramszolgáltató szektor profitját. Eddig az ELMÜ aránytalanul sokat keresett a koncentrált fogyasztói struktúra miatt, a többiek szívtak. Most ezt kiegyenlítették, ez kb. 7-8 mrd forint mínuszt jelent az Elmü-nél. Ezért aztán jelenleg az Émász jövő évi EPS-e magasabb, mint az Elmü-é.
Törölt felhasználó 2006. 08. 27. 17:53
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Mennyire gondolsz 1600-1700Ft? Szerintem azért ennyire drasztikusan nem fog leesni! Az áremelkedéssel nem egyenes arányban csökken a fogyasztás, ha egyáltalán csökken.
Törölt felhasználó 2006. 08. 27. 09:57
Előzmény: #6  tojci
Számolj inkább a kicsit több, mint a felével, jobban jársz. Az émász, dédász, titász profitnövekedése egy az egyben az elmütől esik ki. A megszorítások miatt nem lesz akkora piacbővülés, mint leírtad. Lehet, hogy valamiféle kivásárlás miatt megúszod, és keresni fogsz, de ha csak az eredményre spekizel, ebből nem jön ki túl sok jó.
Egyébként szerintem a cégeket nem vonják össze, leányvállalatokba szervezik a kereskedelmet és az elosztást. A szétválasztásra a törvény kötelezi őket.
tojci 2006. 08. 26. 19:46
nagy valószínűséggel elérkezett az idő a cégösszevonásra, az ELMŰ ebből rövidtávon nem profitál
Törölt felhasználó 2006. 08. 26. 17:06
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Én a következő évre is min. 2900-3000 Ft egy részvényre jutó nyereséggel számolok.
Szerintem az évi kb. 6-8 %-os piacbővülés bőven fedezi azt a veszteséget ami az új árkompenzációs rendelet okoz.
Törölt felhasználó 2006. 08. 25. 23:16
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Megalapozott a véleményed vagy inkább csak blöffölsz? Milyen 2007. évi EPS-szel számolsz? Azt írod, hogy szerinted az új árrendelet messze nem érinti annyira a nyereségességet. Ez így túl elnagyolt. Hány százalékkal csökken az EPS?
Törölt felhasználó 2006. 08. 25. 19:48
Előzmény: #2  lifetrai
Én pont fordítva látom, szerintem az ÉMÁSZ-ban már nincs erő. Az ELMU-ban viszont még vannak tartalékok. De a hétfői sajtótájékoztatótól egy kicsit tartok, úgyhogy ma eladtam az összes ELMU részvényem.
lifetrai 2006. 08. 25. 07:54
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Rendkívüli közgyűlést tart az Elmű és az Émász!

Elérkezett a pillanat és a németek kvázi összetolják a két céget!
Ez egyértelműen ÉMÁSZ felértékelődést rejt magában! Nem véletlen az előző napok rally-ja...

Topik gazda

csabajuhasz
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek