Index jellemző 78,6%, DE ez másnak is a függvénye! 23-100% között lehet. Tapasztalat szerint függ a tf-től és a kontextustól a magasabb tf-n, függ attól, hog trendben vannak a nagyobb tf-k, vagy korrekcióban. Önmagában ezzel nem lehet boldogulni, túl sok a változó, érdemes belemenni a komplex számításba és minden új gyertyánál újraszámolni, értelmezni.
Elliottal foglalkozók mindig siettetik egy állapot, egy forduló bekövetkeztét. Lehet, h itt van a fordulat és a tető, de sajnos még ker szempontból semmi nem adott jelet órás vagy magasabb tf-n, itt a shortosokat még nagyon meg tudják szivatni. Gondolom már ismeritek azt az érzést, h beléptek és a piac nem akar fordulni, sőt megy ellenetek és ott a belső félelem, h mit kellene csinálni, ha zártok, akkor ott fordul - ismét, megint - ha nem akkor meg elszáll... türelem, nem abból lesz nyereséges kereskedő, aki a tetőn próbál meg venni és a fordulatra játszani, hanem aki jó tradeket csinál, lehet nem a csúcson, de nagyobb bizonyossággal és nem ül veszteséges poziban, vagy nem sokáig, mert a piac az irányába mozog, nem eszi meg a pszichét ez a helyzet és képes jól dönteni, míg aki sokáig ül vesztes poziban esélyes, h túl korán zár, akkor amikor elkezd termelni a pozi
nem szép az indikátor kép, nem ilyenre számítottam, nagyon 50-50% az esély, buxnál simán belelátom az új csúcsot még ma, OTP nagy kérdőjel, nem jó az rr, még egy sincs most a shortnak, a számolt célár zz esetén erős támaszra mutat
LD esetében pedig nem most van a jó belépő, szvsz, kell a megerősítés a shortra messziről jött fel a papír
Úgy értettem hogy amikor a 4700 fölé szúrás volt több mint 1M-ért vette a saját részvényét. Korábban már valaki mondta hogy biztos érdekében volt 4700 fölé vinni az árfolyamot, de azt gondoltam hogy tudsz valami mást is!
BULL van! ungarische BULL.
Forint megtakarításunk egy harmadát éri dollárhoz képest mint kb egy éve. Leharmadoltuk a pénzünket abban is :D
Így vagy úgy annyi mindennek
"a Forbes magazin a New Jersey állambeli Bretton Woods kutatóintézet listája alapján közölte, befektetési szempontból Magyarország a világ 10 legjobb befektetési célpontja között található az elkövetkező 3 hónapra előretekintve." ;)
persze :D nagy tétellel nyomom egy ideje :D amikor a 2014. júliusában megírtam a cikket már longban voltam... abból a cikkből már csak egy célár van vissza :D
Picit átrajzoltam a Tiedet, megtisztítottam az írásodtól, így levettem a logot is.
Nem tudom ez megállná e a helyét?
Én régóta ezt néztem a nagy 1-2képében illetve ilyesmi jövőt képzeltem neki amit írok, csak nem írtam rá a folytatást.
Mondjuk a Tieddel együtt magas célárak jönnének ki. Ez egyezik.
Ellenben most a naposban figyelni kell végre van-e az impulznak, lesz e korrekciója ABC formában (naposon/óráson)
- erős fundamentumok
- jól teljesítő gazdaság
- optimizmus a jövő irányába
- optimista vállalatvezetők
- prosperáló pénzügyi rendszer
- növekvő beruházási hajlandőság
Szóval?! :D
De lehet egy akár kormányváltás :D :D :D, nem zárom ki :D egyiket sem :D :D :D
Ha jól tudom egy technikai elemző/Elliottos nem foglalkozik fundaval, sem politikával!
Te még híreket sem szoktál kérni. Minek foglalkoznál pont most hozzá. Nem a chart igazodik a fundahoz, hanem funda a charthoz
ELLI(o)TT KLUB