DLPH, nosztalgiáztál és egyben keseregtél is egy "jót"... Sajnos, ez van.
Az alapvető gond ott lakozik szerintem, hogy mesterségesen szétverték a focinkat.
Aztán az egyik nem akar, a másik nem tud. A játékos nem akar focizni, az edző meg nem tudja "rávenni", hogy tudjon játszani...
Az általad emlegetett korosztály (Nyíl, Fazekas, stb.) még motiválva volt azzal, hogy mehetett külföldre "komoly" pénzért játszani 30 éves kora körül. Ezért hajtottak...
A maiak nem tudom mit csinálnak...? Mert hajtás nem nagyon fedezhető fel!
Számomra 1986-ban "meghalt" a magyar futball... Akkor, azt gondoltam - milyen nagy szavak ezek! Sajnos, igaz lett...
Ha még "magyar sport okozta izgalom"-ra vágysz, nézz magyar vízilabdát és kézilabdát, kosárlabdát. Amíg még azt is ki nem csinálják...
Hallgattam Kű Lajos véleményét nem csak erről, a focinkról, és sok mindenről.
Nagyobb most MA ebben a manusban a tűz, mint a mai huszonéves "focistáinkban". Nagyon tanulságos és nagyon szomorú mindaz, amit hallottam.
Mit is mondott? A "labda a szívhez van láncolva", meg "gladiátorok".
Gyengébbek kedvéért -> Kű Lajos-Bene Ferenc-Fazekas még TUDTAK focizni, láttam őket gyerekfejjel, nagyon tudtak.
Európa félt tőlünk. Sőt, nem csak Európa.
De még az 1978-as VB-n is méltó ellenfelei voltunk Argentínának (Kempes és társai) , Olaszországnak és Franciaországnak.
noha az akkori csapat már messze gyengébb volt mint a Bene Feri féle gárda.
(Nyilasi,Törőcsik,Bálint, s.t.b)
Színvonalesés csak ezután következett be azóta exponenciálisan gyorsul, a mai focistáink be sem férénének még cserének sem egyik akkor csapatba sem.
A Videoton még utoljára elment az UEFA-döntőig , de akkor már a focink sehol sem volt, de volt egy nagyon értelmes vezető edzőjük, aki csodákat művelt , igazi taktikus volt, a Paris St. Germaint kigyepálták otthonában is , a Manchestert kiütötték igaz hosszabítással, A Real MAdrid a döntőben itthon rúgott hármat, de ottkint kiverték 1-0-ra, szóhoz sem tudtak jutni a Spanyolok.
(Májer, Disztl László, Disztl Péter, Burcsa, s.t.b)
Ma? Ilyet elképzelni? És hol vannak a RÉGI jó focistáink a sportvezetésből?
Hogyhogy nincsenek ott?
A mai vezetők (már amilyik focizott) annak sem volt jó. (Tisztelet nagyon kevés kivételnek.) De vezetőnek nem jók.
logikus volt;
olaszoknál bortány, plusz nekik minek; nálunk gyenge foci, csődben lévő ország....; lengyelek fejlődnek, az ukránok is, és ott ráadásul hatalmas pénz van és még nagyobb hatalom :))
EB 2012