Ja még egyet nem értek! Ha piacin veszek vagy eladok akkor miért nem veszi ki vagy önti le a könyvet? Nekem ha piacira megyek a legjobb vevőt vagy a legjobb eladót veszi ki és kész. Akkor hogy kell önteni a könyvet lefele?
Már hogy a fenébe ne? Én es úgy adtam el Humetet (mind a 400 darabot :)) utóbb, hogy láttam a felsőlimites kereskedést, oszt beadtam rögtön a megbízást másnapra limit+20%-ra.
Már 13 óra után be kellett volna tenned 720-ra, miután láthatóan elfogytak az eladók. Ha most teszed be a vételi megbízást lehet, hogy már túl késő és nem kapsz belőle.
De engedi Bern-acke, csak a napot váltsd át Március 30-ra(vagy amennyire akarod hogy bekerült a könyvbe 720-on), mert alapból éjfél előtt még a márc 29 van, de ezzel a nappal persze, hogy nem fogadja el mert bezárt a tőzsde. Átrakod márc 30-ra, aztán normál vagy daytrade az már mindegy.
Nem bíztos,hogy 395ft-ért vették!!!
A névértéke 400ft!
A cikkben csak arról van szó ,hogy 380millio forint névértékű papírt kaptak.
Az tényleg 395ft-ra jön ki,ha elosztod a leírt darabszámmal.(nem tudom miért nem 400ra??)
Szóval bármennyiért vehették-kaphatták-)
Lehet10ft és 1000ft is.
Azt nem írták le.
Csak erre szerettem volna a figyelmedet felhívni!
Szia.
Penznyelo! Ige itt eq-nál bármikor beadhatod az ajánlatot tőzsdei kereskedésen kívül. Így szerintem is még ma este beadom a 720-at akkor holnap reggel ha 8:30-kor itt ülök, akkor az sem fog hamarabb bekerülni. De nem fogok venni 720-on az biztos!:) Majd 395Ft-on esetleg.
Feri, lehetséges, hogy a brokicégek rendszerei (nem biztos, hogy mindegyik) beengedik a megbízást akkor is, amikor az tőzsdei rendszer, az MMTS már zárva. De az ajánlatod ekkor még csak a brokicég rendszerébe került be. A saját rendszer ajánlatait a könyvek nyitásakor 8:30-kor engedik rá az MMTS-re.
Ha tehát tőzsdezárás után tud valaki ajánlatot bevinni, akkor tegye meg, annál gyorsabban máshogy se fog tudni.
"Ez olyan mint az econet-őrület volt 2 hete".
Nem.
EZ nem olyan. Az Econat bár ultraspeki papír, azért van mögötte egy cég, aminek elég jó iparágban tevékenykedik, brutál árbevétele van, ami jelentősen növekszik is, terjeszkedik. Persze a tulajdonosi struktúra egy kisbüfi számára nem túl előnyös és hát veszteséges, ezért annyi, amennyi. De ez egy cég, ami megy, stb. stb. A papír tehát speki, de papír.
A Csepel egy semmi... És érthetetlen mit keres 500-on. (biztos van valami amiről nem tudunk, de ilyennel meg mit kezdjek)
Spekinek is ultralikvid, ultrakockázatos, ultrafos.
Penznyelo! Értem amit mondassz, igaz régebben nekem is elmagyaráztad ezt, mert én is piacin akartam venni. Na most a végén viszont írod, hogy üljek oda 8:30-kor pár percel előtte és mikor nyitnak a könyvek akkor OK-ézzam le. Na de mivel ha én ma este beírom az ajánlatot, akkor elsőnek kell hogy befussak 8:30-as könyv nyitáskor nem? Szóval számít az például, hogy 20:00-kor vagy 8:25-kor adom be a megbízást?(mind a két esetben még a könyv nyitás előtt)
CSEPEL