azért ez a jelentés nem volt annyira combos, nagyjából a stagnálás látszik.
A kamatozó részvények nélkül 1-1,2 milliárd forint profitot tud a cég, a nagy kérdés a kamatozó részvények átváltási ára lesz, ettől függ, hogy a végső részvényszám hol lesz, egyelőre olyan 75-80 millió db néz ki, úgyhogy ez részvényenként olyan 13-15 Ft adózott eredményt jelent.
A jelenlegi árfolyam hogy megalapozott legyen ahhoz az is kellene, hogy az MKB integrálása jól sikerüljön, és adózott eredmény növelő hatása legyen. Ez egyáltalán nem evidens, de lehetséges.
Eközben a hazai biztosítási piac sem hasít annyira, nem egy növekvő szektorban vagyunk. A jelenleg árba belejátszik hogy a cég felvásárlási célpont lehet, de még ezt figyelembe véve sem nagyon látszik hogy mit keresne mondjuk 250 felett tartósan. 150 és 250 között minden árfolyamot meg lehet nagyjából indokolni különböző mértékű felvásárlási prémiummal, és MKB integráció sikerességgel
Portfoliós cikk csak a két legfontosabb számot, az adózott eredményt nem említi:
818 mft (élet) és 121 mft (vagyonbiztosító)
És a Q4 a többinél jobb szokott lenni
Nagyon kiváncsi vagyok a kereskedésre,mit lépnek erre a befektetők. Én most jelen pillanatban ,olvasva a jelentést nem banom,hogy kiszálltam,nem hinném,hogy erre a jelentésre olyan nagy rally következne és atvinné az ellenállásokat.
CIG Pannónia