Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 09. 23. 17:53

CFDs (contracts for difference)  

Jártas van tapasztalata valakinek CFDben? Ugye ez annyit tesz, hogy amit veszel részvényt/forex spot/optionst, stb annak csak egy bizonyos hányad fedezettel kell rendelkezned? Magyarán pl van 10e USD a számládon abbol sokal többet tudsz befektetni min valójában van, tehát ha veszel pl Google részvényeket Nasdaq-on amihez 10% margin szükséges akkor ugyebár az annyit tesz, hogyha 10e USD ért veszel akkor csak 1000USD lesz "lekötve/leterherve" a 10e USDböl a számládból (plusz más felmerülő költség) és még marad majdnem 9e USDd más befektetésekre.

Ugyebár ha egy napnál tovább van nyitott CFD-d akkor kamatot kell fizetned utána, most long pozicíókrol beszélek.

"When you buy a CFD, you are subject to a financing charge at the Inter-Bank Offer Rate for the currency in which the share is traded (e.g. LIBOR plus 3%)."

Honnan tudom, hogy pontosan milyen %ban terhelnének meg? Találtam ezt: link Most 5.33% ha egy hónapig tartom meg akkor gondolom 5.33% plusz meég valami amit rárak a broker cég ahol a CFD-t tradelem Jól értelmeztem?

Ha valakinek van tapasztalata e téren szivesen venném ha megosztaná velem, ha nem akarja itt akkor emailen elér: makos_00@yahoo.com
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 22:44
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Hát ebböl nem mindent értettem:)

Eddig még én se kaptam választ az emailemre, CFDnél biztos, hogy kell fizetned kamatot Long-nál és pont shortnál nem kell fizetned, hanem te kapsz kamatot rá. Itt egy jó leírás:

If you hold a bought CFD position overnight you will pay interest on the open position at market value. This value is calculated daily and is based on the quantity of CFDs you hold multiplied by the closing market price for the underlying share on that day at the prevailing interest rate. For example (for a share CFD) if you were paying a bought CFD funding charge of 3% over the LIBOR (London Interbank Offer Rate (which was say 5.25%), you would be paying a total funding rate of 8.25% per annum. If the contract was for 10,000 CFDs and the closing price was $2.00 per share, the open position value would be $20,000.00. The funding charge would be approximately $4.52* for every day the contract is maintained ($20,000 x 8.25%= $1,650 divided by 360) and would be debited from your account daily.

If you hold a sold CFD position overnight you will be paid interest on the open position at market value. This value is calculated daily and is based on the quantity of CFDs you hold multiplied by the closing market price for the underlying share on that day at the prevailing interest rate. For example (for a share CFD) if you were paying a sold CFD funding charge of 2.5% under the LIBID (London Interbank Bid Rate (which was say 5.00%), you would be receiving a total funding rate of 2.5% per annum. If the contract was for 10,000 CFDs and the closing price was $2.00 per share, the open position value would be $20,000.00. The funding receipt would be approximately $1.38* for every day the contract is maintained ($20,000 x 2.5%= $500 divided by 360) and would be credited to your account daily.

link
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 20:31
marvin28@freemail.hu

Ha kérhetem, lszi nekem is küldjetek mailt, mert minden érdekel.
amúgy biztos, hogy longnál is kamatot fizetsz napontúl is nyitva maradt pozidra? nem csak shortnál? a forexnél úgy magyarázták, hogy csak shortnál (b..ta is a csõröm, hogy nincs USD/EUR long :) csak EUR/USD short)

ja, és klíring itt is van, mi? én az opciókban azt komálom nagyon-de-nagyon, hogy tõkeáttét klíring nélkül. ha vki vmiben nagyon biztos, akkor jó a hatizás, mert jó irányban ülve folyamatosan dõl a lé, de ilyen esetek csak akkor vannak, amikor vmit indokolatlanul fel/lehúznak, elrugaszkodva minden rációtól - magyarul, ha eszméletlen nagy para van.

az is érdekel, kinek mik a tapasztalatai úgy en bloc
Törölt felhasználó 2006. 09. 25. 22:45
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Liph,

küldtem emailt.
Törölt felhasználó 2006. 09. 24. 12:34
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
ok köszi. Ma este küldök egy mailt.
Törölt felhasználó 2006. 09. 24. 11:34
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Kraptor ha még érdekel A cfds dolog tudnek esetleg segíteni... h 1általán mirol is lenne szó, ill melyik brokerceget ajanlanam.... p_phil@web.de
Törölt felhasználó 2006. 09. 24. 10:31
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Én sajnos nem tudok ebben segíteni. A J.P Morgennél 100K $ felett van fordító szolgálat. Miniben egy diák 15 ezer FT ért beregisztrál az interaktív brókernél. Profikat itt találsz link
Törölt felhasználó 2006. 09. 23. 17:56
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Tényleg kéne egy jobb forum engine...

elfelejtettem megköszönni előre is:)
Törölt felhasználó 2006. 09. 23. 17:55
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
"még marad majdnem 9e USDd más befektetésekre. "

marad még 9e USD margin fedezet pontosabban.

Topik gazda

Kraptor
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek