én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Akkor ha jól értem.. amíg nem csinál nagy kalamajkát addig itt nem fog meglátszni, csak akkor amikor kijönnek a héten az olajkészlet adatok?
Törölt felhasználó2008. 09. 01. 10:44
Mert a hurrikán miatt felszabadithatják a stratégiai tartalékokat, az meg lenyomná az árat.
Törölt felhasználó2008. 09. 01. 10:42
Sziasztok!
Én nem látom a nagy felrántást a mai olaj árban.. lehet hogy ezt a termeléskiesést a Gusztáv miatt már előre beárazták? Vagy csak akkor mozdítja meg az árfolyamot, ha elment a vihar és kiderült mekkorák a károk? Vélemény?
ma még a tengerentúlon vasárnap van nem?
elméletben hétfő reggel magyar idő szerint 8:00-kor kezdik meg a kereskedést a F-CL olajjal. Javits ki ha valami oltári baromságot mondtam.
Törölt felhasználó2008. 08. 31. 18:10
Előzmény:
törölt hozzászólás
Gusti hurrikán III. erősségű (volt má IV is), New Orleans evakuálják az embereket, a kereskedést az oillal megkezdik magyar idő szerint este fél kilenckor. Hétfőn reggel éri el a szárazföldet, és arról beszélnek, hogy komolyabbb lehet a Katrinánál, bár mostanság elkezdett gyengülni.
Tegnap a záróperiódusban nem volt folyamatos az árjegyzés.
Ugyanakkor úgy tűnik valaki berezelt a Dax emelkedésétől és jóval olcsóbban eladott néhány certit közvetlenül zárás előtt.
Ezért a 32xx árfolyam - amin azok gazdát cseréltek - irreális volt.
Most csak ez került helyre.
Törölt felhasználó2008. 08. 29. 09:16
sziasztok!
az vajon miert van hogy a dax short felment 300HUFot a tegnapi zarohoz kepest es a dax kb tegnap záro korul nyitott? Erdekes mert mind2 elvileg ellentetes certi is dragult... (dax short & long)
Certifikátok