én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Semmi nem változott,megy megint a görög para bár a daxot nem nagyon érdekli. Én 250-ről ismét dax short (tegnap jó lett) ha elindul fel 400 körül mégegy adag.
December közepén is volt paráztatás, meg szoros lezárás meg miegymás, aztán néhány hír után lezúgott 94 környékére. Véletlenül határidős opció járt le aznap.
A mostani, megnéztem, 17-én fog lejárni.
Jövő hét kedd.
Véletlen?
Pici kormányzati enyhülés, IMF-fel szemben, Ft erősödött 308-ig.
Tegnap nem kaptunk időpontot sem, addig míg nem javulunk meg.
Mától bevezetik a 340-es korlátáras certit.
OV: lehet nem kell az IMF hitel...mert nincs rá szükség.
szvsz EURHUF long
jó, hogy előbányásztad ezt a fórumot
írhatná be mindenki a véleményét, hátha tanulunk egymástól
az elemzéseken kívül inkább a megérzésekre lennék kíváncsi :)
arany
elvágtatott 1660ig, ahogy megírták, 1530ról. én már rég kiszálltam, vártam, hogy megáll 40-nél, hogy milyen erős ellenállás, hát...
jó lenne ha írnátok aranyról, olajról
beszállókat, kiszállókat osszuk már meg egymással :)) a nagy óvatoskodás miatt a héten brutál nyerőtől óvtam meg magam... már tiszta para vagyok, válság, bedől az euro, mi csődbe megyünk... ja persze
egész héten szárnyalt minden én meg várom a nagy korrekciót. mert a szitu ugyanaz, mint pár hete, semmi sem javult... és mégis. aranyban longokban duplázni lehetett. ezüstben is év eleje óta. dax is nagyon jól feljött
1.A kiütés biztos
2.Reggel 9.00 előtt nézd meg a bet.hu közleményeit, hogy fel is függesztették-e a papírt (néha elfelejti az Erste)
3.Ha igen, ami valószínűbb, akkor várd meg a maradványérték bejelentését, és az újraindítás időpontját (szintén bet.hu)
Szerintem nem olyan rossz a helyzet, valszeg eléri a 700 Huf környékét, ha ügyesen zártak.
4.Van 3 napod arra, hogy várd a "bolondok eljövetelét", akik MÉ felett is vesznek, bár ilyen magas árnál %-osan nem lehet túl nagy elmozdulásra számítani.
Sok sikert,én figyelni fogok!
sok a ha. Sztem úgy feküdj le, hogy igyál 1 pohár bort és min 50% CT-t képezz a pénzedre. Ha nyitás előtt tudod, akkor add be az eladási megbízást 1 kellemes áron (nem 1000 és felette :)) és ha elmegy mázlista vagy de ne hirdesd, ha nem akkor várd az árjegyzőt és pár HUF-al felette várd a maradványérték lejáratát, mielőtt pedig bezárnák, akkor add vissza az Erstenek. :)
A certi még benne lesz a ker rendszerben reggel,de normális esetben felfüggesztve.
Aztán vmikor napközben az erste közzéteszi a maradványértéket.Meg fogod ismerni,mert brutál tétel szokott lenni a könyvben.
Ha még sincs felfüggesztve,állj be a könybe,hátha vk rábukik.Láttam már ilyet!
jól értem akkor, hogy lehetséges, hogy holnap reggel még ugyanúgy látom a certit és tudok kereskedni vele, illetve lehet h van vki annyira figyelmetlen h kiütés után még berakjon olyan ajánlatot, amivel jóljárnék??
és ugyanúgy lesz árjegyző is, csak az a maradványértéket árazzza?
az a baj h 1 hét alatt csináltam +50%-ot és ezzel a hülyeséggel nullázom az egészet.. elszaladt a ló
A számítási metódus kint van az Erste honlapján, de valszeg nem fog forintra pontosan kijönni, mégha meg is oldod az ott leírt rejtvényt. A dodóban jegyzett alaptermékeknél az a vicces, hogy az USD/HUF kereszt is befolyásolja a certi árát.
Elsőre azt mondanám, hogy 550-600 HUf körül lesz a maradványérték.
1. Ha meghatározták, akkor eladhatod nekik enniyért, vagy bízhatsz a spekikben és a figyelmetlen kishalakban, akik kiütés után az esetek 50%-ban elkezdenek játszani a kiütött certikkel, és a maradványérték felett spekiznek vele. Erre ne nagyon számolja ha szükséged van a pénzre.
2. Eladhatod az árjegyzőnek, márha emberi időpontban hajlandó berakni az erste és visszanyered a bukót. Javasolnám, hogy előbb gondold át mit csináltál rosszul és csak utána nyiss új pozit. Az se baj ha a héten már nem kereskedsz. Nyugodjanak csak le a hullámok a lelkedben.
3. Megvárod hogy 2-3 nap múlva az erste automatice megvegye tőled a maradványértéken a certiket, bár ekkor közben nem tudsz kereskedni ebből a pénzből.
Az én nagy hibám, hogy bukó után rögtön megpróbálom visszanyerni a pénzt, ezért korán nyitok kockázatos pozit, amit meg aztán rosszul zárok és így tovább. Ez ideális módja a pénzégetésnek. Te ne köves el!!!! :)
Certifikátok