én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Kérlek olvasd át az Erste oldalán a MÉK meghatározás folyamatát. Ismétlem: csakis azért álltak bent eladni 260-on, mert ez volt a legalacsonyabb ár, amire ma eladási ajánlatot lehetett bevinni (-50%). Ahhoz hogy kereskedni lehessen a MÉK-en (178), az Erstének kérni kellett volna mai napra a bázisár (520,pénteki záró)módosítását, mint pl. ahogy reggel az EBSILVERTL08 esetében meg is történt.link
Ez most csak véletlen, hogy a 31,5-ös korláthoz kb. 260 Ft tartozna, ha onnan nem esett volna tovább az árfolyam. A korlátár lényege, hogy legyen idő lezárni az ügyleteket, mielőtt elérnénk a kötési árat. Így minél hevesebb az esés, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a kötési árhoz közelebb sikerül zárni. Vagyis a MÉK is kevesebb lesz. 3 és fél éve figyelem a kiütéseket, és ez egyértelműen megfigyelhető.
a 260Ft-os árfolyam és a megajánlott vételi ár 178Ft között -31,54% különbség van
a 260Ft a 31,5-ös korláthoz és a 215-ös usd hez tartozik...tegyük fel, h ott kereskedünk ma, a placcon..ezüst eléri a 31,5-öt 215 az usd ..akkor most az árjegyző kb. 255-265-nél állna bent...
azzal sem értek egyet, amint lentebb mondtál, hogy az erste a nagy esés közepette,csak x árfolyamon tudta eladni...és ezért 178Ft
Ezt most nem igazán értem mire célzol. A 260 Ft a pénteki záró 50%-a, mint max. elmozdulási lehetőség. Már rég kellett volna kérniük a bázisár módosítást, hogy lehessen kereskedni MÉK-en.
Kérlek ne haragudjatok rám, de panasz levelet küldtem a PSZÁF-nak az Erste Bef. Zrt. maradványérték meghatározása miatt. Nem bírtam már cérnával ezt a gusztustalan hozzáállást
EBSILVER TL 06 31,5dodó a korlát 215 az USDHUF erre a 178-ér nagyvonalúan visszaveszi a bent ragadtakat. ez közel -30%
ma nem jött be az árjegyző a devizashortokba, lévén huf erősödés
úgy fél körül elkezdtem őket hívni
nagysokára felvették, közöltem hogy nagyon elegem van és adtam nekik ultimátumot, pszáf bejelentés vagy 1 percen belül lesz árjegyző
Certifikátok