én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Továbbá keresek egy linket, ahol a német (esetleg európai) vonatkozású fontosabb gazdasági mutatók, gyorsjelentések etc. eljövendő megjelenési időpontjai fel vannak sorolva.
Yahoo-n megvan az amerikai, de a németet még sehol sem leltem meg :-)
Én is kiváncsian várom a választ.
A szakmai oldalak semmit nen írnak erről.
Tipp:
Ezekben az indexekben alacsony a nyersanyagkitettségű cégek száma, de magas az exportáló technológiai cégeké.
Elöbbieknek rossz a nyersanyagáresés, utóbbiaknak jó. A német exportáló cégeknek ráadásul a relative gyengülő euró is kedvezhet.
De jó hogy nem longoltam az olajat, kétszer lenullázódtam a short miatt, most meg a long szivatott volna.. Nagyon nem érzem ezt az olajat. 4600 ról 500ig lejönni azért nem semmi. Shortja 1300ról 5400ig szép kis kasza aki megcsinálta:)
Ezúton értesítjük, hogy a mai tőzsdei kereskedési napon az ön által vásárolt EBWTIOILTL03 elnevezésű certfikát alapterméke, a WTI LIGHT SWEET OIL elérte a certifikátra meghatározott Korlát árszintjét, melynek következtében az Ön értékpapírszámláján nyilvántartott certifikát kereskedését a tőzsde felfüggesztette, az értékpapír a BÉT-ről kivezetésre kerül és megszűnik.
Ennyi volt.....
a long2 megy tovább, 120 ha átviszi nem áll meg 100 szerintem, holnapői készletadatok után sok minden elválik, addig a dodo lehet érdekes, egyenlőre erősödik, este kamat döntés. A múltkor azt is írták hogy kivezetik erről még nincs semmi.
Ugyanmár, nincs harag.
Őszintén sajnálom azokat, akik long3-ban voltak. Át tudom érezni a helyzetüket, mert kb. egy hete, amikor szintén a 120-at kezdte tesztelni, akkor én is longban voltam, és tele volt a liberóm a felfüggesztés veszélye miatt. Főleg a BÉT zárás utáni visszaesés aggasztott.
Tegnap nem hiába írtam, hogy a certi felfüggesztve, mert elvileg a korlát meghatározásánál azt írják:
"Ha az alaptermék eléri a korlátot, akkor a certifikát felfüggesztésre kerül és a maradványértéket, ami akár nulla is lehet, elszámolják a felek" link
Ezután furcsa számomra, hogy egyáltalán ma volt long3 kereskedés.
Mellesleg én már tegnap behűtöttem a pezsgőt, és 5500-on várom a lecsorgást.
Certifikátok